Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 4 od 38

 

61. Digitalna fotografija - 10 saveta za fotografisanje ljudi

The Best Article Every Day je objavio kratak članak kako se fotografišu ljudi. Čovek u svim prilikama. Čovek koji zajedno sa snimljenim iza sebe postaje deo sećanja.

 

62. Digitalna fotografija - 20 fantastičnih fotografija iz svemira

Kada se popenjete na stolicu, na drvo, na visoku zgradu fotografija koju snimite dobija novu dimenziju. Kada počnete da kružite oko Zemlje, sve je tako nestvarno.

 

63. Digitalna fotografija - ako volite HDR onda nastavite da gledate

HDR fotografija je naročito zahvalna ako volite da se igrate sa svetlom i tamom. Vrednosti se tako podešavaju da daju rezultate koji bodu oči.

 

64. Digitalna fotografija - Blenda i čemu služi

Ako ovladate blendom imaćete pravu kreativnu kontrolu nad vašim fotoaparatom. Po mom mišljenju podešavanje blende je glavni krivac za mnoge prelepe fotografije i mesto gde nastaje razlika između jednodimenzionalne i višedimenzionalne slike.

 

65. Digitalna fotografija - Borneo

Borneo je u vrhu liste destinacija iz snova, barem što se tiče foto entuzijasta zainteresovanih za prirodu i životinjski svet. Sledeće neverovatne fotografije pokazaće zašto je tako.

 

66. Digitalna fotografija - Brzina zatvarača i čemu služi

Brzina zatvarača je dužina vremena tokom kojeg je zatvarač fotoaparata otvoren.U filmskoj fotografiji to je dužina vremena tokom kojeg je film izložen sceni koju fotografišete, a u digitalnoj fotografiji to je dužina vremena tokom kojeg je senzor fototaparata izložen svetlu iz scene koju snimate.

 

67. Digitalna fotografija - DJ kao rođen za fotku, možda sutra na venčanju

Kada DJ dođe u grad, neko se sprema da ga sluša, a neko da ga fotografiše. Poseban problem kod fotografisanja predstavljaju mikrosvetla koja se javljaju, nestaju, blinkaju... "Rukes" hvata magiju svake od fotografija koja je pred nama.

 

68. Digitalna fotografija - Geoffcordner -

Geoffcordner - Fotografija između dva udisaja, LA i mačka koja se budi.  

 

69. Digitalna fotografija - Histogram i čemu služi

Fotoaparati imaju mnogo sistema za merenje osvetljenja... oni mogu da mere prosek na celoj slici, mogu da mere osvetljenje samo u centru, zatim mogu da mere osvetljenje u području na koje ste se fokusirali i tako dalje. Većina fotografa koristi samo ugrađeni svetlomer za merenje osvetljenja scene. Međutim postoji i novi način koji nam omogućuje digitalna tehnika a to je pregled histograma u Photoshopu.

 

70. Digitalna fotografija - Inspirativni primeri crno-bele fotografije

Današnji primeri pokazuju da je, ponekad, dobro ostaviti boje po strani. U neku ruku, boje mogu da skrenu pažnju sa same fotografije, da prikriju detalje, uglove, svetlo, kompoziciju i slične stvari.

 

71. Digitalna fotografija - ISO i čemu služi?

U tradicionalnoj filmskoj fotografiji ISO (ili ASA) je označavao koliko je film osetljiv na svetlo. Ova osetljivost se merila brojevima. Mogli ste da ih vidite na svakom filmu kao brojeve 100, 200, 400, 800 i tako dalje. Što je broj bio manji, tim je osetljivost filma na svetlost bila manja a i zrno u fotogafiji je takođe bilo manje.

 

72. Digitalna fotografija - Jon Hart

Kada posetite sajt Jona Harta dečeka vas jedna fotografija puna cveća i izreka kao moto kog se fotograf drži. Kineska izreka: Ako imate dva novčića, jednim kupite hleb, a drugim ljiljan. Hleb vam treba da biste živeli. Ljiljan da biste imali razlog da živite.

 

73. Digitalna fotografija - Julia Stotz - uvek nam treba rame

Julia Stotz ima svoju obalu. Ima i gde glavu da spusti. Svoje recepte koji mirišu kroz ekran.

 

74. Digitalna fotografija - Kada nas je uhvatila kiša i kada smo mi uhvatili kišu

Kiša je padala, danas, 13. aprila 2011. godine. Prestala je. Da li ste fotografisali kišu, ljude, događaje? Ako niste, pogledajte mali izbor iz kolekcije fotografija na kojima glavne uloge tumače: kiša, motor, devojka...

 

75. Digitalna fotografija - Kada ste se poslednji put igrali sa Suncem

Kada ste se poslednji put igrali sa suncem? Kada ste dodirnuli vrh piramide? Kada ste zaustavili krivi toranj u Pizi da ne padne? Ove fotografije su pravljene po poznatom principu dodirivanja vrha piramide sa udaljenosti od kilometra. Uživajte.

 

76. Digitalna fotografija - Kako da upropastite fotografiju sa svog venčanja

Venčanje. Kako to lepo zvuči. I izgleda. Sve je gotovo, fotografije su stigle. Brdo fotografija. Zavalali ste se u fotelju i počeli da gledate. Očekujete najbolje. Ali, šta je ovo....? Ne verujete svojim očima. Pazite da se i vama ne desi.

 

77. Digitalna fotografija - Kako da zamenite prave objekte jeftinim suvenirima

Sa svakog putovanja donosimo uspomene, fotografije i suvenire. Suvenir je manje ili više verna kopija originala.

 

78. Digitalna fotografija - Kako da zaradite novac od svojih fotografija

Snimate, snimate. Sbaki snimak pored svih ostalih zadovoljstava i košta. Troškove trebate da izbalansirate, odnosno, dobro je da počnete da zarađujete snimajući fotografije. Ali, kako?

 

79. Digitalna fotografija - Kako je lepo biti pilot i fotograf kao Alex Maclean

Vožnja avionom je sama po sebi uzbudljiva. Snimanje fotografija iz aviona jer uzbuđenje na uzbuđenje. Pilot i fotograf Alex Maclean ima fantastičnu kolekciju fotografija iz vazduha.

 

80. Digitalna fotografija - kako proći kroz nacrtana vrata - nova dimenzija fotografije

Da li ste nekada pokušali da prođete kroz nacrtana vrata? Da plivate u nacrtanom bazenu punom prozračne plave vode (boja pločica)?

 

1 2 3 45 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana