Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 9 od 38

 

161. Flickr je došao do 2 milijardite fotografije!

Preko na Flickr-u, ceo tim je sedeo i čekao tokom čitave prošle nedelje da bude aploudovana dve milijardita fotografija. Ovo je veliki događaj za Flickr i svi su u ovoj kompaniji uzbuđeni zbog toga. Flickr tim je čak organizovao klađenja vezana za tačan datum i vreme (pobednik je rekao da će to biti 11. novembar) kada će fotografija biti aploudovana. To se konačno dogodilo, a sretni pobednik je korisnik sa korisničkim imenom “Yukesmooks” koji je aploudovao fotografiju drveta (slika u vrhu) iz Chinatown-a u Australiji.

 

162. Flickr je pokrenuo aploudovanje videa

Flick je upravo proširio svoje servise i na video. Počev od danas, korisnici koji imaju plaćeno Flickr Pro članstvo mogu da aplouduju i dele video klipove. Gotovo smo sigurni da Flickr-ova roditeljska kompanija Yahoo! ne planira da konkuriše YouTube-u. U nastavku članka saznaćete zašto. 

 

163. Font prikazuje muške manekene kako pišu istoriju mode

Ukratko, font koji u osnovi ima muške modele. Ako ste ljubitelj kreiranja fontova, sajt za vas, i na kraju u osnovi većine logoa je neki font, predlažemo vam da krairate font od znakova koji se tope. Font koji koristite svakoga dana u tekstovima, blogovima, emailima, uvek može da se promeni. M/M Paris je kreirao svoj 2008 poster. Modeli su preuzeti iz V Magazina.

 

164. Fotoaparat sa stilom - Canon Digital IXUS 750

Fotoaparat sa stilom - Canon Digital IXUS 750

 

165. FOTODISKONT Nikon Coolpix P7000 kompaktni fotoaparat najviše klase

Fotodiskont je mesto dobre kupovine jer vode računa o svojim kupcima.Danas vam predstavljamo NIKON COOLPIX P7000

 

166. Fotodiskont ili kako da uštedite kupovinom kompleta

Kupovina je uvek povoljnija kada kupujete više proizvoda.Fotodiskont uvek ima dobar predlog koji se prilagođava vašem džepu.Od osnovnog proizvoda do kompleta ostvaruje se najpovoljnija cena.Proverite na jednom proizvodu šta znači kupovina kompleta.

 

167. FotoFlexer je dodao još naprednih funkcija

FotoFlexer, je servis za onlajn editovanje fotografija koji se ističe u odnosu na ostale servise iste namene. Jedan od razloga zbog kojih nam se on toliko sviđa je to što poseduje nekoliko naprednih funkcija koje se mogu porediti sa onima koje ćete naći u profesionalnim programima kao što su Photoshop ili Paint.NET.

 

168. Fotograf - Jean Yves Lemoigne

Fotograf Jean Yves Lemoigne. Prvo smo ga videli kako stvara lego devojke iz zemlje XXX.

 

169. Fotografija - Aaron Goodman - šta nas određuje

Kada vidite doktora da li vidite čoveka, mašinu, automat za proizvodnju novca. Svako zaminanje ima svoje odrednice koje se u radovima dizajnera, fotografa, pretvaraju u satirične radove. Ovo su neke nove. Postoje i stare.

 

170. Fotografija - Rune Guneriussen

U prirodi kada padne noć, trava postaje tamnija, drveće se zatvori u sakriveno. Ako smo na obronku, kako bi bilo lepo da nam neka svetlost pokaže.

 

171. Fotografija - šešir kao inspiracija i ostalo

Inspiracija: Da nije ovog šešira, ne bi bilo ni ove čuvene fotografije Normana Parkinsona.Špijunska fotografija: Jaguar XQ snimljen na uliciSvet koji se menja: Papa se fotografisao sa tinejdžerima za Fejsbuk.Fotomontaža dana: Svi u vladi će ličiti na Ivana Tasovca.Najfotografija: Moja zelena Srbija.

 

172. Fotografija - Zvezdane staze nekad i sad

Wired je objavio lepo kolekciju fotografija iz ranijih verzija Zvezdanih staza. Kako smo zalazili u budućnost, budućnost u prošlosti se menjala.

 

173. Fotografija dana - alkohol čovekov najveći neprijatelj, Biblija i Sinatra

Svako u porodici ima nekoga koga je alkohol totalno uništio.Alkohol je opasan jer se uvek nađe neko veoma duhovit, neko ko voli da pije.Na primer, Frenk Sinatra.

 

174. Fotografija dana - autoput nakon poplave - Reuters

Poplavni talas se kreće Evropom.Uskoro će stići i u Srbiju, ali oslabljen.Kako izgleda poplavljen put.

 

175. Fotografija dana - senke biciklista i kamion iz Krupnja

Zauzmite pravi ugao prilikom snimanja fotografije.Nekada zauzmete ugao, nekada je objekat pod uglom.

 

176. Fotografija dana, Bejrut 1958, ovce i elegancija

Da li danas može da se snimi ovakva fotografija u Bejrutu?Nacionalna geografija kao fotografiju dana izabrala je ovu nastalu 1958. godine na ulicama Bejruta.

 

177. Fotografija ruševina nije isto što i stanovanje u oronuloj kući

Lepota ruševina. Lepota stare kuće u kojoj niko ne stanuje već godinama. drvo koje je niklo na kući. Na podu kuće raste trava. Da, sve olo lepo i očaravajuće izgleda samo na fotografijama. U stvarnosti  - boli.

 

178. Fotografija, stari brod, male sove, eksplozija meteora

Fotografija dana: Nasukani,  95 stari brod u IrskojKolekcija fotografija: 25 fotografija malih sova.Fotograf snimio eksploziju meteora.

 

179. Fotografije četvrtaka sveta, mada bi bilo interesantno videti i srpske

O čemu razmišljalju četvrtaci, nakon što su se oprostili od učitelja i učiteljica, i spremaju se za drugačiji, peti razred?Ovo su neke od fotografija kao inspiracija da se slično uradi i u Srbiji.Ono o čemu maštaju svršeni četvrtaci može da bude pokretač Srbije sutra.

 

180. Fotografije dana - Pivski maraton na Oktobarfestu 2013

180. jubillarni Oktobarfest u Minhenu.Milioni fotografija uz milione litara piva.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 910

Sledećih 10 strana