Vesti – Programiranje

 

Ukupno 58 – Strana 2 od 3

 

21. Nova knjiga: PHP i MySQL od početnika do profesionalca

Iz štampe je izašla nova knjiga, na 1080 strana, u TVRDOM povezu. Najobimnija, sa najnovijim infomacijama. U osnovi, ovo su tri knjige u jednoj, PHP-u, MySQL-u i nihovoj integraciju u kreiranju robusnog sajta.

 

22. Novi Nintendo joypad

Nintendo konzola Revolution će imati bežični jednoručni senzorski kontroler.

 

23. Novi programski jezik - Scratch

Scratch je novi programski jezik koji vam olakšava da kreirate sopstvene interaktivne priče, animacije, igre, muziku i radove – i da svoje kreacije delite na webu.Scratch je dizajniran da pomogne mladim ljudima (od 8 godina) da razviju veštine učenja 21. veka. Dok kreiraju Scratch projekte, mladi ljudi uče važne matematičke i računarske ideje, dok isto tako dobijaju i dublje razumevanje procesa dizajna.

 

24. Novo na našem sajtu: Prvo poglavlje knjige ASP.NET sa C# 2008

Najnovija knjiga o ASP.NET-u. Za sve one koji žele da kreiraju WEB aplikacije koje su kreirane najnovijim tehnologijama. Nije potrebno osnovno znanje C#, jer je u knjizi posvećena dovoljna pažnja, i objašnjeni bitni aspekti rada.

 

25. OpenGL novosti

U ovom članku donosimo vam nekoliko kratkih vesti iz sveta OpenGL-a.

 

26. Palm Linux mobilni telefoni

Da li će Palm ove godine predstaviti mobilne telefone na kojima će se izvršavati Linux OS?

 

27. PONOVLJENA IZDANJA

U prodaji su nova, limitirana, izdanja knjiga APACHE 2 i OSNOVE PROGRAMIRANJA. Počnite odmah! U samo 24 lekcije od jednog sata ili nešto kraće, Vi ćete podići i koristiti Apač 2, najnoviju verziju najpopularnijeg Internet Web servera. Na jasan način, metodom korak po korak, u kojoj je svaka lekcija nadogranja prethodne, naučićete neophodno o instaliranju, konfigurisanju i administriranju Apač servera od samog početka.

 

28. Poslednji primerci knjiga, Perl, Delphi 6, Administriranje mreže, UNIX majstor...

Obaveštavamo vas da su u prodaji posledni primerci knjiga: C# naučite za 24 časa. Cisco tehnologije Perl Delphi 6 Rutiranje Administriranje mreže.

 

29. Python 3000 se pojavio

Python objektno je orijentisani, interpretirani programski jezik. Autor ovog jezika je Gvido van Rosum sa Stičing univerziteta iz Holandije. Pajton karakteriše najpreglednija sintaksa, strma kriva učenja i velika podrška programskih biblioteka. Poslednje stabilno izdanje se pokavilo 03. decembra.  

 

30. Python Weekly No 203

Python Weekly #203

 

31. Python Weekly No 204

Welcome to issue 204 of Python Weekly. We have a packed issue this week. Enjoy it!

 

32. Python Weekly No 205

 

33. Python Weekly No 206

Najnovije informacije za Python.

 

34. Python Weekly No 207

 

35. Python Weekly No 208

 

36. Python Weekly No 209

 

37. Python Weekly No 212

 

38. Quake 4 je spreman za Linux

Id Software je objavio potrebne alate za instaliranje i igranje Quake 4 na Linux sistemima.

 

39. Ruby i Ruby on Rails

Ruby je dinamički objektno orijentisan programski jezik koji je u upotrebi od sredine 1990-ih godina – duže nego Java ili PHP. Bez obzira na njegove prednosti, interesovanje za njega je ostalo slabo sve do razvoja Ruby on Rails programa za web pre nekoliko godina.

 

40. Rumunski ogranak EA o igrama i projektima

Kao što svi znamo Electoronic Arts je zaslužan za mnoge velike naslove u industriji igara, a najpoznatiji po sportskim serijalima kao što su Fifa, NBA Live i drugi. Ovo je samo delić intervjua sa Denom Teodoreskuom izvršnim producentom rumunskog ogranka Electronic Artsa:

 

Strane:
1 23