Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Posao

Ukupno: 194, strana 2 od 10

Čiste tehnologije - jelka od recikliranih flaša

 

 

 

Dominos iz Montreala, i projekt Paprika dovode do fantastičnih instalacija. Preko 300 recikliranih flaša za mineralnu vodu kreira magičnu instalaciju novogodišnjeg drveta. Nisu potrebni ukrasi. Kada izađete iz zgrade u kojoj stanujete, na zidu možete da vidite, samo ako ste srećni i ovaj grafit: Na sajtu Railroad Graffiti ono što piše o vremenu u Teksasu, važi i za bilo koju lokaciju na Zemlji: Ne možete mnogo da učinite za vreme, ali u njemu možete da uživate. bilo kakvo da je. Kakvo je napolju? Pada kiša. Odlično. Kakvo je vreme? Hladno je i pada sneg. Odlično. Sa svake Nove godine imate fotografiju, od jedne do stotinu. Da li ste kao Ruber Kay razmišljali da od njih napravite novogodišnju jelku: Uskoro će Nova 2009. pa 2010. pa 2011. pa 2012. . . . .
 
   

Čiste tehnologije - Kada poklanjate, neka to budu eko proizvodi

 

 

 

Više nego ikada roditelji mogu kod kupovine poklona detetu da izaberu manje toskičan proizvod. Greenopia je sajt koji spaja proizvođače sa korisnicima, ali i sajt koji služi za edukaciju svih onih kojima je to bitno. Vodič za kupovinu, sali sa stanovišta zelenog vam je na raspolaganju. Ne samo edukacija, već i ideje, kako da zeleno potrošite novac. Vodič za jedan grad nisu samo ulice, trgovi, istorijska mesta, nego može da bude i VODIČ gde da jedte, kupujete i živite želeno. Možete da izaberete, u SAD, na primer, Čikago, možete da pročitate o: 10 zelenih proizvoda o kojima do sada ništa niste čuli Ekološko brijanje, Džentlmeni se vraćaju korenima Zeleno u Apple kompjuterima Zabavni ZELENI dan zahvalnosti    
 
   

Čiste tehnologije - Krompir kao izvor električne energije

 

 

 

Krompir za baterije Električna baterija zasnovana na kuvanim krompirima mogla bi da bude jeftin izvor energije u zemljama u razvoju, saopštila je tehnološka kompanija Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu. Kuvani krompir generiše energiju koja je pet do 50 puta jeftinija od komercijano dostupnih baterija, navode istraživači. Svetlo dobijeno radom ovakve baterije je najmanje šest puta ekonomičnije u poređenju sa kerozinskim lampama koje se koriste u zemljama u razvoju. Ceo članak u 24 časa. LINK. Prema tome, svaki krompir može da se podeli. Jedan deo da se koristi za hranu. Drugi deo za. . . Link. Revolucija čistih tehnologija "Treba da pročita svaki odgovoran građanin planete" - Guy Kawasaki, Garage Technology Ventures, i autor knjige "Umetnost početka" Naručite da biste naučili da sve može da bude drugačije. LINK.  
 
   

Čiste tehnologije - Losos se vratio u Senu - Prodaja vozila na lizing manja za 50%

 

 

 

Losos se vratio u Senu Početkom dvadesetog veka losos je napustio Senu delimično i zbog otpadnih voda. Posle skoro pola veka, losos se vratio i sada se može videti i u Parizu. Ima nade i za čoveka, ako ima za ribe. Losos može i strašnije da izgleda: Uvek izgleda onakav kakvog ga čovek napravi. Link. Prodaja vozila na lizing manja za 50% Prodaja vozila na lizing u prvom polugođu je manja za 50% nego u istom periodu prošle godine. Šta to znači za ekologiju? Svaki automobil treba proizvesti, pa i ekološki. Posetite fabriku automobila da vidite koliko utiče na okolinu. Svaki proizvedeni auto treba prevesti na lokaciju gde je prodat.  Mesta kroz koja se transportuje postaju manje ekološka. Svaki prodati auto . . . . Naravno, neprodat auto ne zagađuje okolinu. Ali, onaj koji ga je proizveo, i onaj koji ga je prodao, neće imati šta da jedu, ili će makar smanjiti obroke. Ovaj auto više ne zagađuje okolinu. Link. Knjiga posle posla - Kuhinja Ako ste u reci ulovili ribu koju smete da spremite svom detetu živite u dobroj sredini. Ako ste danas pešačili, a niste se vozili automobilom, dobro i za vas i za okolinu. A, i auto se odmorio. „Kuhinja” je roman o ljubavi koja izrasta iz ogromne tuge i usamljenosti: dvoje mladih, sasvim samih na svetu, još svežih rana zbog smrti najmilijih, polako se zbližava preko mirisa i ukusa koji nastaju u kuhinji. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Čiste tehnologije - Naučite da nešto ponovo koristite, bez bacanja, MOLIM

 

 

 

Ponovo upotrebiti. Redukovati postojeće. Reciklirati. Tako se zove ova fotografija sa Flickr-a: Aluminijumske konzerve. . . Uvek ćete se dobro osećati kada koristite stare cipele. Lakše ćete ići.   Slovo R od reciklaža: Uvek kada nešto želite da reciklirate, razmislite šta od toga možete da napravite. Šta da recikliram, pitanje je sam. To se pita i Eva101. Cele godine je mučilo isto pitanje. Reciklirajte bicikl:  Projekat Recikliraj bicikl je pokrenut u Njujorkškim školama. Od svakodnevne vožnje bicikala, do upoznavanja sa mehanikom. Sada ćemo vam predstaviti jedan ekološki ispravan automobil. Sve što nije nikome potrebno se privremeno odlaže u gepek, i prevozi na novu lokaciju: Na Flickr preko 200000 fotografija koje su Recycle. Na kraju je šoljica kafe od tekstila. Da li je u toj haljini osoba popila svoje najbolje kafe u životu? Mada od haljine može da se napravi lepa suknja.
 
   

Čiste tehnologije - Portreti na listovima - Ilustrovano voće - Stonehenge od automobila

 

 

 

Portreti na listovima Umetnik Jenny Lee Fowler će uraditi vaš profil na listu ukoliko mu pošaljete svoju fotografiju. Link. Ilustrovano voće Veoma interesantan tipografski projekat.  Sarah A. King poseduje impresivnu kolekciju. Carhenge nisu napravili vanzemaljci 38 automobila. Umetnik je Jim Reinders. Ostatak. Knjiga posle posla - Arhitektura u 20. veku Arhitektura u 20. veku je jedna od najznačajnijih enciklopedija moderne arhitekture u svetu.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Čiste tehnologije - Posle kupanja obavezno tuširanje na Paliću

 

 

 

Posle kupanja - tuširanje Naravno pre i posle projekcija svako bi da se i okupa u palićkom jezeru. Ali, kvalitet vode na kupalištu Štrand je takav da se ne preporučuje ljudima slabijeg zdravlja. "Tuširanje je obavezno, a za osobe koje su osetljivije kože i zdravlja, kao i za vrlo malu decu, ne preporučuje se kupanje". Na film posle kupanja i tuširanja Filmovi koji govore o postojećim ekološkim problemima: „Klimoglavci popravljaju svet” Endija Bičlbauma, Majka Bonana i Kurta Engera "Planeta plastike" Werner Boote. Autor filma predstavlja svoj lični pogled na kontroverzni i fascinantni materijal koji je našao put do svakog aspekta našeg svakodnevnog života - plastiku. On nas vodi na putovanje oko sveta, pokazujući kako je plastika postala pretnja za životnu sredinu i ljudsko zdravlje. „US So2 Serbia” Nebojše Pjevića. "Open Sky" Argentina/Francuska. "Kraj putovanja" Velika Britanija. Program obuhvata i dokumentarce „Kraj putovanja” Ruperta Mareja i „Planeta plastike” Vernera Buta.   Kako da se okupate a da vam koža ostane na telu?   Jer ako nema čiste vode, a teče pored nas, moramo da je prečistimo. Pročitajte više i naručite.    
 
   

Čiste tehnologije - prikupljanje elektronskog otpada

 

 

 

U Srbiji se recikliraju jednostavnije komponente elektronskih uređaja, kao što su plastika, metal i staklo, a ostaju opasne materije, čiju finalnu preradu obavlja mali broj kompanija u svetu l Recikliranjem Japanci iskoriste 80 odsto otpada, EU 50, a Srbija svega dva odsto. Elektronski otpad ne treba da se odlaže sa novinama, staklom, bajatim hlabom. Kada želite da bacite mobilni telefon koji više ne koristite, sa njim ćete baciti i neke brojeve koje više nikada nećete da koristite:   Na National Geographic pišu:  "Računarska oprema sastoji se od preko 1000 raznih materijala, od kojih su neki veoma otrovni. Prosečni životni vek računara smanjio se sa pet na dve godine. " Godina je 2005. ali se ništa nije promenilo. Gimnazijalci - prikupljaju elektronski otpad Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija iz Beograda, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Skupštine grada Beograda i opštine Palilula, organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada. Peta beogradska gimnazija osnovana je 1905. godine kao Prva ženska realna gimnazija. Zgrada gimnazije pred II svetski rat.   Elektronski otpad  postaje skulptura Dizajner Anna Smith je kreirala skulpturu od elektronskog otpada. Earth Day Network  Ako nema leda, ima vetrenjača. Ako nema medved svoj dom, moraćemo da ga primimo u svoj.    Prvo počinje kao akcija u kojoj se čisti okolina koju smo zagađivali godinama. Onda može da postane posao, od koga se živi, kao što je opisano u knjizi: Revolucija čistih tehnologija - II izdanje.
 
   

Čiste tehnologije - Reciklaža papira - Ciscove mreže - Ekotopija - Zakoni u skupštini

 

 

 

Arabesa - reciklaža je budućnost Svest o sakupljanju sirovine kao što je stari papir, kod nas još nije razvijena. U Srbiji se prikupi oko 35 kilograma, u Bugarskoj ta količina iznosi 60 kilograma, U Rumuniji je 80, dok se najviše papira po glavi stanovnika sakupi u Sloveniji, od 170 do 200 kilograma - rekao je u razgovoru za naš list Aleksej Đurašković, direktor „Arabesa“, firme koja se bavi otkupom i primarnom preradom starog papira, odnosno neprodatim novinama,takozvanom - remitendom. Link. Da li ste ikada sami kod kuće reciklirali papir? Link. Cisco - bolja mreža - manje zagađenje okoline Kompanija Cisco® pokazu je svoju odgovornost prema prirodnoj sredini time što smanjuje emisiju ugljenika. Cisco® tehnologije, takođe, omogućavaju korišćenje mreže kao ,,zelene” platforme. Ljudi se povezuju preko mreža. Ali, ljudi se nalaze na jednom mestu. Vode ljubav. njih 500. Nisu koristili Internet, ništa virtuelno. 500 mladih vodi ljubav u jednoj prostoriji Link. Razgradive kese - Razgradivi autobusi - Ekotopija Čovek je napravljen da se razgradi u zemlji. Da nije tako, da smo napravljeni od plastičnih kesa ili nekog sporije razgradivog materijala, danas ne bismo od svojih predaka mogli da se normalno krećemo. Link. Oslo - Stanovnike Osla od iduće godine će prevoziti gradski autobusi koji će umesto benzina koristiti biološko gorivo dobijeno iz kanalizacije. Link. Zameniti autobuse koji su počeli da se razgrađuju. Zameniti autobuse koji izgleda da ne idu na naftu nego na vodu iz kanalizacije, jer u njima tako neshatljivo smrdi. Ne ulaziti u autobus koji treba zameniti. Bez čiste tehnologije nema ovakvih talasa Link. Kada pomislim na čisto setim se Wall-ija Link. Ne mora Wall-e da ima baš toliko posla. Zakoni u skupštini Skupština bi tada trebalo da usvoji predloge zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu, o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o zaštiti vazduha, o zaštiti prirode, o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, o izmenama i dopunama Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda. Link. Link. Brdo papira treba nakon toga pretvoriti u novi papir na kom će biti štampani novi zakoni, koje takođe treba reciklirati. . . .
 
   

Čiste tehnologije - Sadnja drveta na koje će da diše naše unuče - Japan Clean Tech

 

 

 

Kanadski glumac Rob Stjuart u Srbiji poznat po ulozi Nika Slotera posadio je, u ponedeljak, 15. juna 2009. godine, u dvorištu osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu, mladicu javora - simbol državnosti svoje zemlje. Ecotopia. Da li se ponašamo po ekološkom bontonu? "Prvi dečji ekološki bonton – Planetarno izdanje"  Mladena Gvera u izdanju Ekološkog pokreta Beograda biće predstavljen u sredu, 24. juna u 18 sati u Udruženju književnika Srbije. Link. Ovo je verovatno prvi bonton gde će učitelji biti mlađi od učenika. Dajte svetlost novcu Kako se finansira sektor čistih tehologija? Pratimo @japancleantech Pol Makartni i Joko Ono "ponedeljak bez mesa" Pol Makartni je vegetarijanac i Joko Ono promovišu akciju "ponedeljak bez mesa". Link. Manje mesa, manje. . .
 
   

Čiste tehnologije - staro za novo Pežo - Ecotopia i Newsweek - Zgrada otvorenog krova

 

 

 

Očistite ulice od starih automobila Dovezete: Odvezete: Ecotopia i Newsweek   Link. Zgrada otvorenog krova   Ako na zemlji nema dovoljno zelenila, može ga imati na zgradi otvorenog krova. Cela priča na Inhabitat sa obilje fotografija. Kada pogazite horizontalne bašte, onda stvarate vertikalne.
 
   

Čiste tehnologije - voznja bicikla rekom

 

 

 

Arhitekta i njegov lični trener su kreirali won. Čitava dvorana za vežbanje se pokreće preko sprava na kojima rekreativci i sportisti vežbaju. Polako jezdi rekom. Pogled je odličan. Ovako izgleda iz perspektive ljudi sa druge obale. Rekreirate se, ne zagađujete okolinu, lepo izgleda.   Izašlo je iz štampe II izdanje knjige: Revolucija čistih tehnologija Jedna od tema: Solarna energija: Povećanje proizvodnje i smanjenje troškova
 
   

Čiste tehnologije - Zanimljivosti i više do toga

 

 

 

Limenka u kojoj ne jedu roboti U Tuzli postoji ćevabdžinica koja se zove "Limenka". Već skoro 50 godina.     Ne u njoj ne jedu roboti. Priznata i ugledna "LIMENKA" je objekat gdje ćete kao nigdje drugdje sresti goste iz svih bivših danas samostalnih država Balkana, ali nemalo i stranaca koji kako sami kažu žele na jedinstvenom mjestu i jedinstvenoj usluzi probati pravi bosanski ćevap.  Link.   Auto od limenki Britanski sudent Jack Kerby je prvo pio pivo iz limenki. Ali limenke nije bacao. Kada ih je sakupio dovoljno, onda ih je, prateći svoju dizajnersku liniju, pretvorio u repliku Mustanga iz 1965. godine. Trebalo mu je samo 5000 komada. Nakon završenog posla, popio je još jednu limenku piva. Link. Ovo je jedan od dobrih primera recikliranja limenki u auto. Koja limenka je veća Naravno da su iste. Samo ona koja se baci u prirodu je veća od one koja se reciklira. Kada se reciklira ne vidi se. Ako se ne reciklira, postaje sve veća i veća. Link.
 
   

Čiste tehnologije - Zaustavite auto i sedite na bicikl

 

 

 

Bicikl je ekološki auto na dva i više točkova Prodaja bicikli je premašila prodaju automobila i kamiona, i aviona i svemirskih brodova. LINK. Klima i bicikl - Da smo vozili bicikle više ngo automobile, ne bi nam u proleće bilo kao da je leto. Fitnes i bicikl - Okretanje pedala nogama nije isto kao okretanje volana rukama. Infrastruktura i bicikl - Četiri bicikliste koji pričaju zauzima istu širinu puta kao jedan auto u kom jedan čovek nema sa kim da priča. Ekološka tužba teška 27 milijardi dolara Kad su 1970-ih došli u čistu šumu, Indijancima su poklonili bombone i savjetovali im da se slobodno mažu naftom. Oboljeli i okruženi teškim naftnim muljem Indijanci traže pravdu Pokrećući najskuplju ekološku tužbu u povijesti, oko 30. 000 Indijanaca iz Ekvadora tuži naftnu kompaniju Chevron tražeći odštetu od 27 milijardi dolara.    Link. Da li je zeleni bicikl više ekološki od belog? Ako obilazite svet obiđite ga, ali ne u avionu, automobilu. . . Bicikl je pravi izbor.   Link. Ako je bela boja više ekološka od zelene, onda je i beli bicikl "zeleniji" od zelenog.  
 
   

Čiste tehnologije: Beer Fest biram da recikliram - Kolekcija limenki na zidu

 

 

 

Beer Fest 2009 - Biram da recikliram Beerfest film Ako ga niste gledali. Instalacija limenki na zidu Link. Mole se oni koji uzmu punu limenku da vrate praznu. Knjiga posle posla - Bezdno Bezdno nije knjiga o onima koji piju pivo a ne znaju koliko im je dosta. Remek delo Svetlane Velmar Janković o trouglu žena-čovek-vlast, na primeru kneza Mihaila, kneginje Julije. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.    
 
   

Čiste tehnologije: LG GD510 Pop mobilni telefon sa solarnim panelom

 

 

 

LG GD510 mobilni telefon sa solarnim punjenjem Solarni panel možete da okrenete i prema nekome ko sija. 8GB skladišnog prostora. Pogledajte i video: Link za detaljne infromacije: AkihabaraNews. Knjiga posle ležanja na travi za lepu jesen - Čovek koji je izmišljao priče Link ka knjizi i kopri za naručivanje.    
 
   

Čiste tehnologije:Ako automobil leti da li je zeleniji od onog koji se kreće drumom

 

 

 

Jednostavno, Green Daily donosi članak o tome da su možda leteći automobili rešenje, i način da se ide u budučnost. Moller je proizveo novi auto M400 Skycar, koga pokreće etanol.   Zamislite, nema automobilskih guma koje nesavesni vozači bacaju u prirodu, bez griže savesti. Koje su, po vama, prednosti letećeg automobila u odnosu na Jugo?  Strana na Wikipediji.
 
   

Cloud ili oblak je mesto kome ćemo se svi više okretati

 

 

 

Cloud Computing Vreme je da se posao u Srbiji sa zemlje prebaci u oblake. Cloud lusterLUSTER, ALI U OBLACIMA. CLOUD karikaturaDa li su oblaci ispod kreveta, u početnoj fazi posla?Šta je oblak?Kako da dobijem kišu? Kako da padne sneg? Šta da povučem?Cloud polica za knjige i ostale sitniceNajbolje se slažu okruglo i četvrtasto. Cloud dizajnPriroda vidi oblak različito od umetnika. Rols Rojs srebrni oblak iz 1958. Na kraju, ili na novom početku sedimo u Rols Rojs, jer je to jedan od najboljih oblaka. Rolls-Royce Silver Cloud 1958.
 
   

Danas je svetski dan zaštite životne sredine - fantastični film HOME

 

 

 

UNEPandYou - jedno drvo za pratioca @UNEPandYou vas poziva da im se pridružite. Jedan pratilac - jedno drvo. Pitanje: Zašto nas nema na mapi događaja u Evropi? Ako smo još u Evropi. LINK.    Po azbučnom redu ima Austrije, Bosne i Hercegovine, Finske. . . . Naši ne vole maraton, već prečicu.   Savet dana HOME - sat i po uživanja Pogledajte fantastičan film HOME. LINK.  Imamo 10 godina na raspolaganju da promenimo način na koji živimo.
 
   

Debljina posle svakog prejedanja, neumerenosti

 

 

 

Dugo te nisam video. Kreator: 2008scandinavia, Oslo, Norveška   Imate problema sa gubljenjem težine, a ne znate kako da ih rešite: Agencija: Propaganda,  Bukurešt, Rumunija   Svako peto dete ima prekomernu težinu: Agencija: Jung von Matt, Limmat, Švajcarska   Na kraju, ipak, Nova godina nije jedini datum kada treba da šaljemo čestitke:   Agencija: Luminus Creative, Zagreb, Hrvatska Adresirajte problem, i već je pola problema rešeno.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272