Vesti – Posao

 

Ukupno 109 – Strana 3 od 6

 

41. Kraj finansijskog sveta kakvog smo do sada poznavali i faks mašine bez papira

The New York Times je objavio dobar članak o kraju sveta finansija kakve smo do sada poznavali. Zašto je došlo do ovakvog kraha? Jednostavno, kada su finansijski stručnjaci zbunjeni šta se dogodilo... Blagi bože, ako oni nisu znali šta će da se desi i kad će da se desi, ko će onda da zna?  Stara priča o detetu i žiletu. Date detetu žilet, pa se posle čudite što morate da ga vodite doktoru da ga ušije.

 

42. Lideri Facebooka: Mi smo kablovska na Netu

SANTA KLARA, Kalifornija – Kao što bi se i moglo očekivati od jednog potpredsednika odeljenja za marketing, Chamath Palihapitiya je vrlo ubedljiv kad treba da vam proda priču.

 

43. Microsoft Brend gubi kredibilitet?

PC World je objavio interesantan članak vezan za pitanje da li Microsoft gubi kredibilitet. Prema studiji koju je sproveo CoreBrand, Microsoft je završio na 59 poziciji na listi 100 najmoćnijih kompanijskih brendova u SAD-u.

 

44. Microsoft dodaje funkcije Live Search Maps-u

Microsoft će dodati nekoliko novih ažuriranja i poboljšanja svog Live Search Maps servisa u sledećih nekoliko nedelja. Izgleda da će nova stranica ponuditi gomilu novih funkcija koje će olakšati pronalaženje i štampanje direkcija. Izdvajamo nekoliko poboljšanja za koja smatramo da su najbitnija:

 

45. Microsoft je konačno odustao od Yahoo!-a, Microhoo odlazi u istoriju

E tako ti je to! Microsoft se zvanično povukao iz borbe za Yahoo! - kojem je ovog vikenda cena porasla za dodatnih 5 milijardi - pošto Yahoo nije prihvatio prvu ponudu i tražio više para, tojest dodatnih 4 milijarde dolara (9 milijardi više od inicijalne ponude).

 

46. Microsoft kupuje Farecast za 115 miliona dolara

Microsoft je kupio Farecast, servis za cene putovanja/upoređivanje/i rezervacije, koji je konkurentan sličnim web servisima kao što su Travelocity, Orbitz i Kayak. Ono što izdvaja Farecast od drugih servisa je to što je sajt fokusiran na predviđanja.

 

47. Microsoft se sprema da kupi Yahoo!

"Microsoft Corp. (NASDAQ:MSFT) je danas objavio da je dao predlog Yahoo! Inc.-ovom (NASDAQ:YHOO) bordu direktora da kupi sve akcije Yahoo!-a po ceni od 31 dolar po akciji što ukupno iznosi 44.6 milijardi dolara. Microsoft-ov predlog će omogućiti Yahoo!-ovim akcionarima da prime keš za akcije ili da dobiju u zamenu fiksni broj Microsoft-ovih akcija.

 

48. Microsoft: ako ne možeš da ih kupiš ti ih onda pobedi

Microsoft izgleda preduzima sledeći korak u svom pohodu da preuzme Yahoo! Pre nekoliko nedelja bord direktora je odbio Microsoftovu ponudu od 31 dolara po akciji, sa obrazloženjem da je to podcenjivanje Yahoo!-a koji realno vredi 44.6 milijarde.

 

49. Microsoftovo cenkanje oko Yahoo!-a je postalo vrlo neozbiljno

Kao što znate,  Microsoft je dao svoju ponudu za kupovinu Yahoo!-a i bio je odbijen. Nakon toga Microsoft je zapretio da će nakon tačno utvrđenog datuma pokušati da zameni upravni odbor Yahoo-a, a onda je dozvolio da taj datum prođe bez ikakve akcije sa Microsoftove strane.

 

50. Mogući govor direktora Sajma na otvaranju Sajma knjiga u Beogradu

Znam da će direktor Sajma napisati bolji i prigodniji govor za otvaranje Sajma knjiga u Beogradu, ali, ako je zauzet, ja sam napisao svoju verziju. Dozvoljeno je da se delovi govora menjaju, ali onda i potpisnik mora da se promeni. Dozvoljeno je i kopiranje.

 

51. Najbolji posao na svetu - Australija - fotografija - knjiga - film - lego

Posao se nema, i onda se traži, a kada se nađe najbolji posao na svetu, to je sreća, prvo za poslodavca jer ga je takvog kreirao, a onda i za onog ko je posao pronašao. Na Yahoo News je objavljeno: "Australija nudi najbolji posao na svetu na rajskom ostrvu." Ili fotografisanje ljudi, dece kao Shellie Gansz. 

 

52. Nogu na usta - Konkurs za izjave koje su trebale da se prećute

Postoji narodna izreka ISPECI PA RECI. Pošto pečenje traje od .. minuta do .. nekoliko sati, oni koji govore, su navikli na brzu hranu, pa samim tim, im izjave deluju veoma nepečeno. Naravno da je moguće jesti nepečenu ribu, jeli smo suši. Ali, rečeno nije što i pečeno. Jer rečeno MORA da bude pečeno.

 

53. Novi oglasi za posao na Startit Poslovima

 

54. Novi oglasi za posao na Startit Poslovima

 

55. Novi oglasi za posao na Startit Poslovima

 

56. Novo na sajtu yuportal

Novi sajtovi. Kako vi dolazite do novih sajtova. Kako birate.  

 

57. Novosti u isporuci knjiga - jeftinije slanje od danas

Sklopili smo ugovor sa City Expressom za slanje knjiga. Ovim ugovorom svaki naručilac će plaćati knjigu jeftinije.

 

58. Obaveštenje o neradnim danima - vidimo se u ponedeljak 8. jula

Obaveštavamo vas da nećemo raditi u petak 5. i subotu 6. jula. Prvi radni dan će biti ponedeljak 8. jul.

 

59. Od oktobra nova verzija sajta Agencije za privredne registre

Agencija za privredne registre saopštila je da ce u oktobru svim korisnicima biti dostupna unapredena, redizajnirana internet prezentacija te agencije na dosadašnjoj adresi (www.apr.sr.gov.yu).

 

60. Office 15 ili Office 2013 će biti objavljena u ponedeljak

Softpedia javlja: Microsoft to Announce Office 15 on Monday – ReportPodaci koje možda niste znali.

 

Strane:
1 2 34 5 6