Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 2 od 10

 

21. Google - Ako Google kupi Yahoo…

Šta ako Google kupi Yahoo i softverskom gigantu Microsoftu ostane jedna jedina kompanija sa kojom će se boriti za moć Interneta? Pa, puno stvari bi se promenilo ali ne obavezno na bolje za korisnike. Uradimo jednostavnu analizu. Ako Google kupi Yahoo i gigantski portal postane zaštitni znak Mountain View-a, ne postoji moćni protivnik za giganta pretrage, zato što je u ovom trenutku Yahoo jedina kompanija koja je u mogućnosti da se takmiči sa Google-om i koja nudi moćna rešenja. Uzmite primer tehnologije pretraživanja koja je sigurno jedna od glavnih atrakcija za obe kompanije. Google poseduje najbolji servis dok se Yahoo bori da bi ostao konkurentan.

 

22. Google - Da li je Darvin u pravu ili je pogrešio

Verovanje podacima koje dobijate u pretraživaču može da bude poljuljano, ali treba biti obazriv. Ili su podaci tačni, ili smo mi imali pogrešno mišljenje o nekome, nekoj pojavi.

 

23. Google - Desktop za Linux

Google je izdao verziju Google Desktop-a za Linux. Dok PC verzija uključuje mašinu za gadžete, Google Desktop za Linux, kao i relativno novi Google Desktop for Mac je u suštini samo mašina za pretraživanje desktopa.

 

24. Google - kako prestići Facebook - napadnut Youtube - Chrome koristi 70 miliona

Google kreira društvenu mrežu i napada Facebook. Napadnut je Youtube. Chrome koristi 70 miliona korisnika.

 

25. Google - Pronađite sebe na Google Earth-u!

Google-ovi programeri su predstavili interesnatnu funkciju u Google Maps, pod kodnim imenom Geocode, koja omogućuje korisniku da ukuca adresu i pronađe je brzo na mapi. Koliko ja vidim, ova funkcija je kompatibilna i sa Google Earth verzijom 4.1 beta, zadnjom verzijom aplikacije koja je tiho lansirana od strane giganta pretrage. Funkcija je trenutno dostupna za samo pet država: Brazil, Portugaliju, Mađarsku, Republiku Češku i Poljsku. Na primer, ako ukucate jednostavnu adresu u Portugaliji kao što je na primer " Rua de S. Joao da Praca, 94 Lisboa Portugal", i Google Earth i Google Maps 'e vas prebaciti na željenu adresu tako da mislim da ova funkcija radi stvarno dobro.

 

26. Google - srećan 11 rođendan - Čuvar sećanja

Dobro došli u Google timeline Google istorije. 11 rođendan je odličan povod da se i logo Google-a modifikuje. Umesto 11, tu je ll, pa je Google postao Googlle.

 

27. Google - Šta najviše pripada narodu - Srbija i MMF to su srca dva - Knjiga za narod NULA

Google vam nudi nekoliko narodnih pretraga. Srbija i MMF to su srca dva i to na Googlu preko 500000 puta može da se vidi. MMF je prihvatio veći budžetski deficit. Na žalost. Knjiga za narod - Nula. Google slavi.

 

28. Google 2012 – Glavna mašina za pretraživanje na planeti

Bigmouthmedia je sprovela novo istraživanje u Velikoj Britaniji otkrivajući da većina stanovništva u zemlji misli da će Google ostati vodeći u takmičenju za najbolju Internet mašinu za pretraživanje i za oko pet godina od sada. Ispitivanje je uključilo 1.101 osobu, 551 muškaraca i 550 žena iz Velike Britanije. Po rečima Bigmouthmedia-e, 51 procenata muškaraca je reklo da će Google ostati vodeći još 5 godina dok je 56 procenata žena imalo isto mišljenje. Samo 6 procenata ispitanika je reklo da će Google biti skinut sa vodeće pozicije u trci za najbolju mašinu za pretraživanje.

 

29. Google 6 futurističkih proizvoda zanimljivijih od naočara

Googleova naočare su mnoge zaslepele, ali možda će nas u budućnosti Google još više oduševiti.Ili neće.Pogledajte 6 mogućih futurističkih Google proizvoda.

 

30. Google AdSense reklame dodaju slike u rezultate pretraživanja

Google AdSense reklame će se vrlo skoro pojaviti i u Google Image search-u. Ovo nije čista slika ali bi trebalo da vam da ideju o tome koliko dobro je Google uspeo da stopi reklamiranje sa rezultatima pretraživanja slika.

 

31. Google AdSense uskoro dostupan i na mobilnim telefonima

U svojoj nameri da u potpunosti preuzme tržište onlajn oglašavanja, internet golijat Google objavio je da će vlasnicima stranica namenjenih mobilnim telefonima omogućiti oglašavanje preko svog servisa za oglašavanje AdSense.

 

32. Google Art Project na Google+, statistika

Google Art Project je na Google+ ostvario najbrži rast.Pratite SocialStatistics.com.Trenutno se prati 104821 Google+ profil.

 

33. Google automatski ispravlja pogrešno unete ključne reči

Google automatski ispravlja pogrešno unete ključne reči

 

34. Google ažurira snimke meseca

Google je dodao ažurirane snimke na Google Moon omogućujući vam da vidite visokorezolucijske fotografije mesta na koje najverovatnije nikada nećete stići. Pored slika u visokoj rezoluciji, tu su i fotografije, članci, naučni grafikoni i linkovi ka video snimcima sa Apolo misije na mesec.

 

35. Google bitka za najveću biblioteku, šta vidite kroz Googleova naočare, Google origami

Googleova bitka za najveću e-biblioteku se nastavlja.Šta vidite kada pogledate kroz Googleove naočare?Google karikatura dana.Prvi sajt na Internetu. Tada nije ni trebao Google.

 

36. Google Calendar na mobilnim telefonima

Nedavno su osnivači Google-a rekli da je njihov cilj da upravljaju informacijama koje su bitne za svakodnevni rad i život korisnika Google-a. u skladu sa tom izjavom, na svom blogu, Google je objavio da je Google Calendar sada dostupan za korišćenje na vašem prosečnom mobilnom telefonu sa paketom Internet podataka

 

37. Google Calendar novosti

 

38. Google će uskoro lansirati Picasu za Mac

TechCrunch je saznao od zaposlenog u Google-u da možemo da očekujemo verziju Picasa aplikacije za Mac kasnije ovde godine.

 

39. Google će vam omogućiti da podesite vaš AdSense razmeštaj

Google planira da ažurira svoju konzolu za upravljanje AdSense-om. Trenutno ako želite da podesite kolornu šemu, zaoblite uglove, ili napravite druge izmene u Google AdSense reklamama, morate da generišete novi kod. Ako imate reklame razbacane na velikom broju web sajtova, onda vas čeka stvarno veliki posao.

 

40. Google će vam pokazati gde da glasate

Google ne mora da vam kaže za koga da glasate, ali gde da glasate, to radi sa lakoćom.

 

Strane:
1 23 4 5 6 7 8 9 10