Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 3 od 10

 

41. Google Chrome ekstenzije koje će vam trebati

Upoređujući kojim pregldačima se pristupa našem sajtu, ustanovili smo da je samo za godinu dana sve drastično promenilo.Firefox je bio dominantan u avgustu prošle godine.Google Chrome je dominantan danas.

 

42. Google Chrome pregledač najviše zastupljen kod posetilaca našeg sajta

Sve se menja, pa i koji pregledače koriste posetioci našeg sajta.Danas posetioci najviše koriste Google Chrome, i taj procenat se povećava, polako, ali sigurno.Na račun Firefoxa, IE i ostalih.

 

43. Google Docs dobija još novih funkcija

Početkom ovog meseca , Google Docs je dodao gomilu novih funkcija obeleživši tako početak 2008. godine. Izgleda da su povratne informacije koje je tim dobio bile veoma ohrabrujuće, pa su zato požurili da dodaju još funkcija koje su korisnici tražili.

 

44. Google Docs prelazi oflajn - na dobar način

Google počinje polako da ugrađuje različite oflajn funkcionalnosti u Google Docs. To znači da sada možete onlajn da kreirate dokumente, delite ih sa saradnicima i editujete ih kada se nalazite na mestima koja su daleko od računara i internet konekcije.

 

45. Google dodaje StarOffice u Google Pack (ne OpenOffice)

Želite da uštedite 70 dolara? Sun-ov StarOffice programski paket bi vas normalno toliko koštao, ali je Google upravo dodao StarOffice u Google Pack. Besplatno.

 

46. Google dominira nad Yahoo-om u prvom kvartalu

Ako bi zarada u prvom kvartalu 2007. godine bila visina Google bi bio apsolutni div, koji se nadnosi nad majušnom masom koju čini Yahoo. Sa svakim danom koji prođe Google postaje veći i jači, dok se Yahoo trudi iz petnih žila da ga ne zgazi podivljali fiskalni div koji predstavlja Google. Google je ogar, dok je Yahoo maleni patuljak. Mislim da je ovo bila najgora finansijska analogija ikada napravljena.

 

47. Google donosi ulični prikaz za Dalas, Detroit i 6 drugih gradova

Svaka dva ili tri meseca Google dodaje nove gradove u Street View. Ovaj put Google je uključio osam novih gradova u SAD-u: Dalas, Detroit, Indijanapolis, Fort Worth, Boston, Mineapolis, St. Paul, i Providence (svih osam gradova se nalazi u top 150 gradova u SAD-u po populaciji). Ukupan broj gradova koji imaju prikaz na nivou ulice se popeo na 23.

 

48. Google dudl logotipi u 2012. godini

Kako Google obeležava određene dane u godini?Lepo, svoj logotip ukrsti sa slavnom ličnošću ili događajem i to nam pokaže.Kada želimo nešto da pronađemo na internetu, Google nas podseti svojim modifikovanim logom.

 

49. Google Earth - Kako da koristite Street View

Video koji smo preuzeli sa Google Earth bloga vam prikazuje jedno od fantastičnih mogućnosti korišćenja opcije Street View u okviru Google Earth. To je više nego 3D iskustvo.

 

50. Google Earth - Zemljotres u Italiji u Abruzu

Ako posetite sajt koji prikazuje zemljotrese u svetu, svakoga dana, svakoga trenutka, videćete da živimo na veoma nemirnoj planeti. Danas, 10. aprila dogodili su se zemljotresi na Aljasci, centralnoj Italiji, regionu Porto Rika, Mauricijusu...

 

51. Google Earth Flight Simulator – Letite besplatno na Google Earth-u

Da li ste znali da je u Google Earth ugrađen simulator letenja? Ja sam bio iznenađen kada sam naišao na ovu vest, iako ovaj dodatak postoji već veoma dugo.

 

52. Google Earth je dodao sloj sa Google vestima

Google Earth je dodao geo/lokalizovane Google News priče svom već velikom broju korisnih slojeva, dajući desktop korisnicima pristup nacionalnim i lokalnim vestima.

 

53. Google Earth sada prikazuje i nebo iznad nas

Bez velike pompe pojavila se nova opcija na globalnoj karti Google Earth, koja se mirne duše može nazvati revolucionarnom. Nova opcija se zove Google Sky, i omogučuje vam da posmatrate zvezdano nebo sa bilo koje tačke na Zemlji. Google Sky prikazuje preko 100 miliona zvezda i preko 200 miliona galaksija, a možete ih posmatrati i povećavati sa bilo koje tačke na Zemlji.

 

54. Google Earth za otkrivanje polja pod marihuanom, Prado muzej, AutoCAD modeli

Švajcarska policija je koristeći Google Earth je otkrila "poljoprivredne entizujaste" koji nisu računali na obrazovanost zakona i reda. Kao rezultat pretraživanja, otkrivena je grupa i uhapšeno 16 "poljoprivrednika", zaplenjeno 1,2t marihuane, kao i $ 900.000 keša.

 

55. Google ekstenzije za Firefox

Google ekstenzije za Firefox

 

56. Google Fast Flip - Brzo čitanje vesti

Iz Google laboratorije je izašao novi prozvod: Google Fast Flip. Za 10 sekundi na raspolaganju vam je stranica koju možete da odštampate.

 

57. Google History - zastrašujuće ili ne?

Google je nedavno postavio Google Web History (i, moram da dodam, uradio je to prilično tiho) i koliko god se trudio ne mogu da navedem prst da klikne na njega da bih aktivirao servis. Jednostavno, previše me plaši... sećanje na AOL-ovo katastrofalno curenje podataka 2006. godine je previše sveže u mom pamćenju.

 

58. Google i gde se nalazimo na Internetu, prvi dan u školi i ostalo oko Googlea

Kada sebe tražimo na Internetu, gde se nalazimo?Srbija je jedino mesto na svetu gde prvi dan u školi i mora da bude prvi dan.Žao nam je, ali ... nisu dostupne u vašoj zemlji.

 

59. Google i Intel se bore za očuvanje životne sredine

Google i Intel su pokrenuli program po imenu Climate Savers Computing Initiative koji će nam predstaviti agresivne nove ciljeve za kreiranje energetski efikasne PC-je i servere koji će štedeti energiju i smanjiti efekat staklene bašte koji nastaje usled emisije gasova.

 

60. Google je hakovao sam sebe i ponosno to priznaje!

Pre nekoliko dana pojavio se čudan blog na Google Custom Search Blog-u koji je prikazivao nekoliko pogrešno napisanih reči i gramatične greške. "Google Custom Search je odličan proizvod od Google-a koji su tražili mnogi webmasteri i sanjali su o njemu. On omogućava webmasterima da kreiraju sopstvene mašine za pretraživanje da bi pretražili samo one sajtove koje oni žele. Isto tako Google Custom Search je integrisan sa Ad-sense-om što znači da zarađujete novac dok zadržavate korisnike na svom sajtu duže vreme pomoću sopstvene mašine za pretraživanje. Uskoro ćemo više govoriti o ovoj moćnoj alatki".

 

Strane:
1 2 34 5 6 7 8 9 10