Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 4 od 10

 

61. Google je isključio zvanični Google blog nakon što je identifikovan kao spem

Ovako ćete saznati da imate problem sa splogovima (ili spem blogovima koji se kreiraju jedino u cilju zarađivanja novca kroz oglašavanje ili prodaju često veoma maloumnih proizvoda). Google je juče slučajno isključio Official Google Custom Search blog nakon što ga je Google program identifikovan kao spem.

 

62. Google je izgubio 2. mesto na Alexa rangiranju

Da tako je, Google je potisnut sa pozicije broj 2 od sopstvenog YouTube web sajta koji su kupili oktobra 2006. godine Interesantan članak na Yahoo News špekuliše da onlajn video sajtovi nude mnogo više od puke zabave. Kevin Riley, ekspert za web saobraćaj i Internet marketing je istražio vrednost koju nude video web sajtovi.

 

63. Google je kupio GrandCentral

Kako vreme leti. Samo pre nekoliko nedelja slušali smo o tome kako Google planira da kupi internet telefonsku kompaniju Grand Central i sada... kupili su je.

 

64. Google je kupio Image America

Google je kupio kompaniju koja pravi kamere visoke rezolucije za snimanje tla iz velike visine. ImageAmerica je obezbedila Google-u ažurirane slike New Orleans-a nakon uragana Kartina.

 

65. Google je lansirao Lively In - virtualni svet u vašem web pretraživaču

Najnoviji dodatak Google Labs-u je "3D virtualno iskustvo " koje se zove Lively, plug-in za Windows koji vam omogućuje da kreirate i priključujete se prilagođenim virtualnium "sobama" unutar web pretraživača, kako biste četovali sa vašim prijateljima i kolegama.

 

66. Google je najmoćnji brend na svetu

Ko bi ikada mogao da pretpostavi da će mala kompanija za pretraživanje osnovana u jednoj običnoj garaži biti upravo proglašena za najmoćniji brend u Brandz Top 100 listi. Neki od definišućih faktora koji su uzeti u obzir na glasanju su inovacija, liderstvo i naravno, finansije. Google je, bez sumnje, ostavio sve ostale kompanije daleko iza sebe u svim kategorijama.

 

67. Google je odlučio da reinkarnira Clippy-ja

Nisam mogao da verujem svojim očima jutro kada sam pročitao ovaj post na Google Blogoscoped. Izgleda da je Google Docs-u dodato uskršnje jaje (Easter Egg) koje ismeva “stvar” koju je Microsoft kreirao u drevnom Office-u 97 po imenu Clippy. Znam, znam, to je osetljiva tema, ali kod u Google Docs-u ukazuje na Google “Cliply” koji možete da vidite na slici gore.

 

68. Google je platio 100 miliona dolara za Feedburner

Dok Google nastavlja svoj marš ka svetskoj dominaciji, ovaj behemot pretraživanja se nalazi u procesu kupovine Feedburner-a.

 

69. Google je počeo da objavljuje lokalne vesti

Google News naporno radi na tome da ili uništi lokalne novine ili da vas natera da ih još češće čitate. Dok je pre Google News prikupljao i isporučivao najpopularnije svetske priče, članke i vesti, sada vam obezbeđuje i lokalne stranice za skoro sve velike gradove.

 

70. Google je predstavio rečnik

Sve je počelo sa prevodima kratkih rečenica koji su vremenom postajali sve bolji.Onda je od prikupljenih reči nastao rečnik.Google je startovao servis rečnik (dictionary).

 

71. Google je završio na sudu zbog Street View-a

Google se trenutno nalazi usred tužbe koju je pokrenuo par iz Picburga koji je primetio da je njihova kuća završila na Google Street View-a. Nema problema, zar ne? Hoću da kažem da postoji mnogo kuća na Google Street View-u, što i jeste svrha ovog servisa.

 

72. Google konkuriše Alexa servisu

Stigao je novi igrač u arenu u kojoj suvereno vladaju Alexa i Compete i njegovo ime je Google.

 

73. Google kupuje GrandCentral

TechCrunch izveštava da će Google kupiti GrandCentral (ili već jeste). Moto GrandCentrala je “jedan telefonski broj zauvek”. U suštini, ovaj servis obezbeđuje jedan telefonski broj koji može da se poveže sa svakim drugim telefonom u stvarnom životu, uključujući kućni, na poslu, mobilni i tako dalje.

 

74. Google kupuje Zingku, mobilnu socijalnu mrežu

Google-ovi planovi da se širi na tržište mobilnih telefona izgleda da uključuju i izbacivanje na tržište mobilnog telefona. Ali za sada, Google samo priprema teren. Zato su kupili još jednu kompaniju, ovog puta je u pitanju mobilna socijalna mreža po imenu Zingku. "Mi smo došli do sporazuma da Google preuzme Zingku servis," informiše Zingku.com.

 

75. Google logo 2010 - Srećni praznici

Katolički Božić, Nova godina i Pravoslavni Božić se polako približavaju. Google nam svojim logom čestita praznike Putujmo svetom i slavimo praznike.

 

76. Google logo za Novu 2011. godinu i 2012. prvi Srbin u svemiru

Google logo za 2011. godinu. 2012. prvi Srbin leti u svemir.  Eto ništa ne može odmah. Moraćemo da čekamo 2012. godinu. Kada mora....

 

77. Google Maps - Uskoro pogled na ulice

Izgleda da Google priprema novu funkciju za Google Maps koja će uključivati pogled na ulice na niovu naših očiju iz standardne ljudske perspektive. Mada još nije sasvim jasno kako će se korisnici kretati i da li će ova funkcija biti lakša za upotrebu od one u Microsoftovoj verziji, Google je registrovao seriju imena domena vezanih za novu funkciju

 

78. Google Maps dobija "Avoid Highways" funkciju

Google Blog ističe šta su uradili kako bi novi sistem za pronalaženje rute bio “sto puta brži: on može da pronađe međukontinentalne prečice za manje od jedne sekunde. Kraće rute mogu da se pronađu proporcionalno brže. Čak i ako vas čeka izuzetno dugačak put, i dalje je ova usluga super brza.

 

79. Google Maps je dodao predviđanje toka saobraćaja

Samo nekoliko dana nakon što je Microsoft izbacio novu funkciju za predviđanje za Windows Live Maps, Google ga prati sa funkcijom za predviđanje kretanja saobraćaja za Google Maps. Oba servisa koriste istoriju kretanja saobraćaja kako bi predvideli moguća mesta zagušenja saobraćaja i vreme putovanja u budućnosti. Ali postoje dve velike razlike.

 

80. Google Maps je dodao sloj sa reljefom

Google Maps je dodao novi terenski sloj svom već inače impresivnom setu opcija za pregledanje. Pored geografskih terena, ovaj sloj takođe prikazuje zgrade u područjima metropola u stilu Google Earth-a.

 

Strane:
1 2 3 45 6 7 8 9 10