Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 5 od 10

 

81. Google Maps opcije za štampanje nude bolje direkcije

Nakon što je juče napravio nekoliko manjih izmena u svom interfejsu, Google Maps je takođe ažurirao opcije za štampanje direkcija.

 

82. Google Moderator je počeo sa radom

Google Moderator je počeo sa radom danas 25. septembra. Ako radite u grupama, ovo je za vas. I ako želite da priđete grupi i kažete svoje mišlje, takođe.

 

83. Google novi logo - Morzeova azbuka

Logo Googla kojim je obeležen rođendan Morzea. Rešenje koje je odlično, ali koje on koji ne vide, na žalost, ne mogu da vide. 

 

84. Google Office sada dostupan u novim državama

Pošto je gigant pretrage objavio izdanje Google Apps-a, brojni potrošači širom sveta su izrazili svoje interesovanje za Google rešenje ali postojao je samo jedan program: proizvod koji je namenjen kao rival Microsoft Office-a je bio dostupan samo za potrošače koji govore engleski jezik iz Sjedinjenih Država. Od sada, zainteresovani korisnici iz šest novih država takođe slobodno mogu da upotrebe proizvod na svom maternjem jeziku. Čak šta više, već su implementirane brojne nove funkcije u komplet alatki koji je nedavno izdat.

 

85. Google Pack bi mogao da ponudi više besplatnih programa za daunlod

Google Pack je besplatna kolekcija pomoćnih programa kreiranih od strane brojnih programerskih kompanija koji su skupljeni u jednu arhivu i distribuirani od strane Google-a. Pored proizvoda koje je kreirao Google postoji nekoliko programa koji bi trebali da budu instalirani na računar da biste imali sve što vam je potrebno. Na primer, Google Pack sadrži Mozilla Firefox, RealPlayer, Norton Security Scan i Spyware Doctor Starter Edition. Ali program koji je izazvao gužvu oko Google Pack-a je svakako Adobe Reader koji omogućava korisnicima da sa lakoćom pregledaju PDF fajlove.

 

86. Google Phone predviđa vaše pretrage

Google Phone predviđa vaše pretrage

 

87. Google Picasa Web Album

Google Picasa Web Album

 

88. Google poboljšava AdWords, takmiči se sa Microsoftom

Prateći nedavna poboljšanja koja su napravljana za Google-ove reklamne platforme, gigant pretrage je prikazao tri nova formata za reklame koje se distribuiraju kroz njegove proizvode. Do sada, registrovani članovi su bili u mogućnosti da implementiraju četiri vrste reklama: 300x250 Medium Rectangle, 336x280 Large Rectangle, 200x200 Small Square, i 250x250 Square. Roditeljska Google kompanija je sada predstavila još tri formata koji će korisnicima omogućiti da rade sa video reklamama: 728x90 Leaderboard, 120x600 Skyscraper, i 160x600 Wide Skyscraper.

 

89. Google pokreće mašinu za pretragu poslova

Google možda pokreće Simply Hired, mašinu za pretragu poslova koja omogućava korisnicima i kompanijama da postave otvorena radna mesta na brojne lokacije širom sveta. Pošto Google trenutno nema moćnu mašinu za pretraživanje poslova, Simply Hired je odličan dodatak za proizvode giganta pretrage pošto je on jedan od vodećih u toj kategoriji. Istorija kompanije je prilično interesantna zato što je News Corporation investirala 13.5 miliona dolara dok su druge male kompanije investirale manje sume novca. Alarm Clock je izvestio da je analitičar Global Equities Research-a, Trip Chowdry izjavio da je Google zainteresovana za kupovinu mašine za pretraživanje poslova i poboljšanje njene onlajn ponude.

 

90. Google pokreće nove alate za neprofitne organizacije

Google pokreće novi servis za neprofitne organizacije. Ili bolje rečeno, novi način da neprofitne organizacije koriste postojeće servise.

 

91. Google pomaže Apple-u u poboljšanju njegovog iPhone-a

Google je možda uključen u evoluciju iPhone-a tako što je u partnerstvu sa Apple-om napravio kompatibilnim sa ovim mobilnim uređajem nekoliko rešenja koja su vlasništvo kompanije. Engadget izveštava da je Glenn Lurie, radnica AT&T kompanije, dala izjavu koja otkriva neke od planova kompanije: ”Postoje i druge stvari – imate vidžete, kao i neke od aplikacija Google-a koje tek dolaze – postoji toliko puno stvari da cena neće biti problem”. Kao što ista publikacija spominje, radnica proizvođača telefona je govorila o višestrukim servisima koji će biti implementirani u Apple-ov iPhone tako da verovatno postoje i neka druga rešenja osim poznatog Google Maps.

 

92. Google pomaže policiji da pronađe hakere

Google pomaže policiji da pronađe hakere

 

93. Google pretraživanje pomoću glasa

Google pretraživanje pomoću glasa

 

94. Google priprema ažuriranje interfejsa

2005. godine, kada je Google kompanija izdala Google Reader, web zasnovani feed čitač je došao sa jednostavnim interfejsom koji je do danas ostao aktivan. Međutim, stvari će se uskoro promeniti, pošto gigant pretrage sada informiše korisnike da će originalni interfejs Google Readera uskoro u penziju i da će trebati da ažuriraju na nov izgled da bi bili u mogućnosti da upotrebe proizvod. Po rečima Google blogera Ionut Alex Chitu-a, svaki put kada se korisnik sa originalnim interfejsom Google Readera uloguje na svoj nalog, servis će prikazati poruku o povlačenju ovog, sada već zastarelog izgleda.

 

95. Google privlači muškarce a ženama je odbojan

U skladu sa nedavnim ispitivanjem koje je izvršeno u Velikoj Britaniji 35 procenata muškaraca je tvrdilo da je Google postao previše komercijalan, dok je 23 procenata žena imalo isto mišljenje. Studiju je napravio bigmouthmedia. Ova studija je uključila 1000 korisnika Interneta u Velikoj Britaniji. Nedavno, kompanija Google je kupila DoubleClick, marketinšku firmu koja može da pomogne gigantu pretrage da proširi platformu za marketing i da zaradi više novca.

 

96. Google promocija audio oglasa

Google promocija audio oglasa

 

97. Google promoviše Gmail pomoću banera!

Google promoviše Gmail pomoću banera!

 

98. Google radi na novoj antivirusnoj tehnologiji

Pre nekoliko nedelja web je govorio o Google-ovom najnovijem potezu, akviziciji Postini-ja, kompanije koja je u mogućnosti da donese nove bezbednosne funkcije u super giganta. U slučaju da niste znali Postini je firma koja je fokusirana na bezbednost, naročito za korporativne korisnike bez obzira da li su ciljne tehnologije email rešenja ili klijenti za brze poruke. Pomoću ove firme, Google će poboljšati bezbednost za Apps, paket programa koji se sastoji od brojnih proizvoda koje je Google razvio, kao što su Gmail, Google Talk ili Google Calendar. Google je platio 625 miliona dolara za Postini, koji će raditi kao nezavisna kompanija ali će omogućiti gigantu pretrage da implementira njegove tehnologije i da svojim proizvodima doda malo veći stepen bezbednosti.

 

99. Google razvija sopstveni mobilni telefon

U intervjuu koji je vodio španski sajt Noticias, Google-ov direktor Isabel Agilera je otkrila da Google radi na sopstvenoj verziji mobilnog telefona i uređaja za Internet komunikaciju. U intervjuu, Aguilera je otkrila da gigant pretrage definitivno “istražuje” mobilni telefon ali nije to zvanično potvrdila.

 

100. Google Reader dodaje još novih funkcija

Google Reader donosi mnogo novih funkcija. Pored linije za pretraživanje, postoje i druga ažuriranja Google-ovog RSS čitača.

 

Strane:
1 2 3 4 56 7 8 9 10