Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 6 od 10

 

101. Google Reader je dobio novi izgled i još nešto

Pre nekoliko dana svi koji koriste Gmail su na raspolaganje dobili mogućnost da upotrebe nove teme, čime je Gmail postao i vizuelno interesantniji. Nakon toga, Google je i svom RSS čitaču dodao nešto novo.

 

102. Google sada mapira i listinge nekretnina na prodaju

Google Maps vam sada omogućuje da lako proverite listinge nekretnina u određenom području.

 

103. Google sada prikazuje statistike

Google sada prikazuje statistike

 

104. Google se bavi i očuvanjem svetskih knjiga

U jedva osvetljenoj sobi na drugom spratu biblioteke Mičigenskog univerziteta, Kortni Mičel pomaže ogromnoj stonoj mašini da apsorbuje retke, vekovima stare knjige.

 

105. Google Searchology: Budućnost pretraživanja

Na “Searchology” konferenciji za štampu koju je nedavno održao Google, Marissa Mayer je objavila nekoliko važnih stvari vezanih za budućnost pretrage na Google-u.

 

106. Google slavi 100-ti rođendan Akira Kurosave i deblokira pretraživanje u Kini

Google slavi 100-ti rođendan reditelja Akira Kurosave. Naravno, dizajnirajući svoj logo.

 

107. Google slavi 14 rođendan, besplatna knjiga Google+

Google slavi 14. rođendan. Svećiće su upaljenje.Guy Kawasaki: Knjiga Google+ za nas ostale.

 

108. Google slavi 8. mart

Google slavi 8. mart. 100 godina. Prasići i 8. mart.

 

109. Google slavljenički logo - Bar kod - Male istorije

Google logo za one koji znaju da čitaju BAR KOD. I one koji naslućuju. Male i velike istorije se pišu svaki dan.

 

110. Google Spreadsheets sada omogućuje javno editovanje

Google je pre neki dan uveo interesantnu novost u vidu funkcije koja omogućuje korisnicima da zajednički kreiraju i modifikuju tabele. Ako pogledate Share karticu u jednoj od vaših Google Spreadsheets tabela videćete novu opciju blizu dna koja je nova.

 

111. Google Talk dodaje Group Chat

Jedan do boljih i funkcionalnijih programa za trenutnu razmenu poruka, Google Talk je dobio novu funkciju koja se zove Group Chat. Da biste koristili Group Chat, samo pokrenite razgovor sa određenim kontaktom, zatim kliknite na padajući meni na desnoj strani prozora za četovanje i izaberite Group Chat. Odatle možete da dodate onoliko kontakata koliko želite. Ideja grupnog četovanja je daleko od revolucionarne (mnogo GTalk korisnika je vapilo za ovakvom opcijom već duže vreme), ali je lepo videti da se ona konačno pojavila. Grupno četovanje je trenutno dostupno samo sa Google Talk Gadget-om.

 

112. Google Talk nije mnogo popularan program za IM komunikaciju

U slobodnoj ponudi se nalazi već više od godinu dana ali izgleda da Google Talk ne može da se pohvali velikom popularnošću. Sigurno se pitate “Koliko je tačno popularan Google Talk?” Pa, ne baš mnogo, u stvari nimalo.

 

113. Google Translate sada automatski detektuje jezik i prevodi ga

Servis za prevođenje Google Translate dodao je mogućnost automatskog  detektovanja izvornog jezika, što vam u mnogome može pomoći ukoliko želite da prevedete neki tekst, a ne prepoznajete jezik na kome je napisan.

 

114. Google tražnje slike postaje još uzbudljivije

Google pretraživanje slika je postalo uzbudljivo kao otkrivanje ko je ... u nekom krimi romanu. Do sada ste mogli da birate, veće manje, u boji....

 

115. Google trikovi - Google Calendar

Google trikovi - Google Calendar

 

116. Google trpi nepravedne napade od konkurencije

Google je veoma moćan i ako neko stvarno želi da ga izazove, najlakše mu je da upotrebi neku laž kako bi ukaljao ugled giganta pretrage. To se upravo i dogodilo nedavno kada je Autonomy, jedan od Google-ovih konkurenata na tržištu poslovne pretrage, izdao dokument sa opisom Google-ovih proizvoda. Matthew Glotzbach, direktor proizvodnje Google Enterprise-a je rekao da su opisi u ovom dokumentu skoro u potpunosti netačni. Pre svega, na njemu su date neke izjave o Google servisima, koje optužuju Google kompaniju za nekoliko stvari. Između ostalog, oni govore o Google proizvodima na način koji može da utiče na poslovanje giganta pretrage i da ometa njihov razvoj i utiče na smanjenje njihovog profita.

 

117. Google unapređuje 3D mapiranje

Tehnološka trka između Microsofta i Google-a nastavlja da raste i brzo prerasta u ono što veći broj izvora zove sajber-hladni rat. Za sada, Microsoft-ov Virtual Earth je daleko ispred Google-a na polju 3D modelovanja gradova, sa gotovo savršenim replikama pedeset gradova. Google Earth takođe ima 3D modelovanje za gradove, ali se oni modeluju i kreiraju od strane ljudi. A svi mi dobro znamo da ljudi nisu dobri nizašta. Ako ništa drugo, dobro zaostajemo za računarima. Pitajte samo Gari Kasparova.

 

118. Google vam pomaže da nađete jeftine avionske karte

Ako volite da pretražujete nekoliko popularnih web sajtova za prodaju avionskih karata kako biste našli jeftine avionske karte, Google je integrisao korisnu funkciju u svoje pretraživanje koje identifikuje kada pretražujete avionske karte i nudi vam direktne linkove ka pretragama na sajtovima kao što su CheapTickets, Expedia, Hotwire, Orbitz, Priceline i Travelocity - kao ova pretraga za avionsku kartu od San Francisco-a do Tokyo-a.

 

119. Google vesti - bilo gde, bilo kada!

Servis za vesti Google kompanije je dobio nova poboljšanja koja će sigurno ovaj Google proizvod učiniti još atraktivnijim za ljude širom sveta. Na primer, Google je pre nekoliko nedelja prikazao dve nove verzije Google News-a, omogućavajući korisnicima da pregledaju samo tekstualni deo proizvoda ili drugo izdanje koje je zasnovano samo na slikama. Danas je Google počeo da izdaje vesti i na Hindu jeziku, pored verzije na Grčkom koja se takođe nedavno pojavila na Internetu. Trenutno je Google News je dostupan u više od 40 zemalja uključujući Rusiju, Čile, Norvešku i Venecuelu.

 

120. Google Wave prvo gledanje - Novi vid komunikacije

Google Wave video koji traje preko 1 sata. Novi vid komunikacije.

 

Strane:
1 2 3 4 5 67 8 9 10