Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 7 od 10

 

121. Google zbog mobilnih telefona mora brzo da menja svoju strategiju

Google trenutno može da stavi 10 reklama na standardni računarski ekran. Međutim, na vašem mobilnom telefonu, ako ukucate termin pretraživanja na Google.com-u, vi ćete dobiti samo dve plaćene reklame u odgovoru.

 

122. Google – broj jedan. Još ne, ali uskoro...

Google je broj jedan i vi to znate. Zbog toga se verovatno i pitate šta nije u redu sa naslovom. Pa, govorim o Kini gde se Google kompanija bori da proširi svoja rešenja i da postane vodeća u zemlji na štetu Baidu-a. Na nedavno održanoj konferenciji, Google CEO Eric Schimdt je rekao da će u budućnosti gigant pretrage postati vodeći na kineskom tržištu ali ćemo trebati da čekamo malo duže nego što smo očekivali. Po navodima Webwereld-a zvaničnik Google-a je rekao da je kompanija prilično konkurentna u Kini i da može da izazove Baidu u bilo koje vreme.

 

123. Google+ dobio veliko ažuriranje

Iako Google ovo nije nazvao "verzija 2.0", današnje ažuriranje kompanijinog vodećeg društvenog proizvoda je upravo to. Kao i većina projekata ove kompanije, i Google+ ažuriranje će ići postepeno. Novi korisnički interfejs je u velikoj meri unapređen sa prilagodljivom, dinamičkom trakom prečica/aplikacija sa leve strane i listom vaših prijatelja sa desne strane.

 

124. Google+ je ažuriran, dodato je dugme za pronalaženje prijatelja

Google+ je aplikacija za Android i iOS.Ukoliko niste na svom uređaju čekirali opciju za automatsko ažuriranje, znajte da nova verzija spremna za preuzimanje.

 

125. Google+ je ostvario rast od 43% u junu 2012. i ostale Google vesti

Google+ je u junu 2012. ostvario fantastičan rast od 43%.Kako je Google dobio PLUS na Twitteru?Fotografija sa Google+ kako robot pravi 3D građevinu od čokolade.

 

126. Google-ova socijalna mreža će biti lansirana sutra

Ako ne možete da ih pobedite, vi im se pridružite. U ovom slučaju, "oni su" Facebook. Microsoft im se pridružio. Google hoće da ih pobedi.

 

127. Google-ovm logo za 10-ti rođendan

Kako mali napreduje. Google ima samo 10. godina, a tako je porastao, pa sve zna.

 

128. Google: Jednostavno te volimo! Dođi pridruži nam se!

Nekada je Google kompanija ohrabrivala korisnike da pogledaju Google Groups diskusije da bi pronašli odgovore na mnoga pitanja umesto da kontaktiraju Google. Nedavno izdat Google News Discussion Group je samo primer kako forum može da pomogne potrošačima zato što čuvaju skoro sve vrste informacija koje se tiču rešenja za vesti koje obezbeđuje Google, počevši od opcija za personalizaciju pa do predloga potrošača. Danas, Frances Lewis, News Support Team, ponovo poziva korisnike govoreći da je Google News diskusiona grupa zajednica koja stalno raste i koja pomaže ljudima izvan Googleplex-a.

 

129. Google: Napad na Microsoft

Google-u je odobreno da priloži sudu dokument koji je povezan sa Microsoftovom saglasnošću sa antimonopolskom odlukom koju je donela američka vlada.

 

130. Google: od sada samo 1000 rezultata!

Google je najbolja mašina za pretraživanje na Internetu i to je odlično ako o tome razmišljate u kotekstu pronalaženja informacija koje vam trebaju. Očigledno, tehnologija pretrage ima ogromnu bazu podataka sa web sajtovima tako da bi pretraživanje uobičajenih reči kao što je “automobil” ili “software trebalo da vam vrati milione web stranica. Pa, nije baš tako pošto je Google kompanija implementirala veoma efikasan sistem koji će ograničiti broj rezultata na 1000. Verovatno se pitate zašto? Zato što Google smatra da bi trebali da budu prikazani samo rezultati koji se najbolje poklapaju sa vašim zahtevom na prvoj stranici SERP-a, što znači prvih deset web linkova.

 

131. Google: Traženje magazina na Google Book search

Šta je magazin. On je periodična publikacija puna slika i tekstova. Grupa iz Splita. Ili Argetinska kablovska televizija. Ili engleska pank rok grupa koja je delovala od 1977. do 1981. godine. Prvi engleski magazin je štampan 1704. godine, i od tada je na milione magazina izlazilo, prestajalo, i još izlazi u svetu. Magazini se specijalizuju, pa imamo kompjuteske magazin, ali i one za arhitekturu, domaće ljubimce...  

 

132. Google: Udružimo snage i povećajmo bezbednost deteta na Internetu

Google: Udružimo snage i povećajmo bezbednost deteta na Internetu

 

133. Goosh.org - Unix-olika Google komandna linija

Ljubitelji shell-a će da polude za ovim: Goosh.org, koji sebe naziva "nezvaničnim google shell-om," postavlja Unix-oliki interfejs komandne linije na Google stranice koristeći magiju Ajax-a.

 

134. iGoogle - Implementirajte Google tehnologiju

iGoogle je program koji se fokusira na implementaciju Google tehnologije - i tehnologije pretraživanja generalno gledano - u različite medijume, od kojih je jedan i vaš desktop. Zamislite da možete da pretražujete Google-ov indeks od 8 milijardi web stranica, proveravete vaš Gmail nalog, pretražujete računar 300% brže nego Windowsov standardni pretraživač, primate najnovije vesti i pretražujete više vesti nego što ćete ikada moći da pročitate... i sve to iz udobnosti vašeg desktopa i brzinom misli.

 

135. Infografika - Google Drive protiv konkurencije

Kako se firme na Internetu bore za nove korisnike.Infografika nam prikazuje kako se Google Drive nosi sa konkurencijom.

 

136. Infografika 20 razloga zašto treba proći na Google+

Da li je Google+ vaš izbor za društvenu mrežu?Ako još nije, pogledajte infografiku koja navodi samo 20 razloga za prelazak na Google+.

 

137. Infografika dana - Evolucija Gmaila

Sve je počelo na Dan šale, 1. aprila 2004. godine.Na prvi rođendan korisnici su dobili 2GB prostora da skladište svoje poruke.Ostalo pogledajte u infografici.

 

138. Infografika dana - Koliki je uticaj Googla na naš život?

Sve ono štp koristimo utiče na nas. Ukoliko ga koristimo mnogo, često, svakoga dana, uticaj nečega je na nas veliki.Isto važi i za Google i sve ono što on znači.Infografika o uticaju Googla na naš život svakome će dati drugačiji odgovoro.Ali, činjenice su tu.

 

139. Infografika dana - Ono što možda niste znali o Guglu

Gugl se tako razvija i menja, tako da svakih mesec dana o njemu možemo da saznamo nešto što nismo znali.

 

140. Infografika i Google+ za posao Chrisa Brogana

Google+ je mesecima sa nama i mi sa njim.Jedna od infografika Chrisa Brogana objašnjava kako se Google+ može da koristi u poslu.Primer prijavljivanja deljena informacija.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 78 9 10