Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 8 od 10

 

141. Infografika Ko koristi Google+

Google+ će pre ili kasnije postati vaš izbor.Ko danas koristi Google+?

 

142. Infografika o jednom danu Googleove AdWords ekonomije

Kako izgleda jedan dan Googleove AdWords ekonomije?Nakon ove infografike posta'e vam jasno zašto su Google proizvodi besplatni i ko to besplatno plaća.Od čega se Google izdržava?

 

143. Interesantne činjenice o Google-u

Ovo je video snimak govora koji je održala Marissa Mayer na Google I/O Developers Conference.

 

144. Ispad Google Readera

Juče ujutro smo se probudili i pomislili kako je ovo dan bez mnogo vesti. Ispostavilo se da postoji mnogo novih vesti u svetu samo što Google Reader nije ažurirao sve naše omiljene RSS vesti.

 

145. Istraživanje: Srbi koriste Internet uglavnom za čitanje vesti

Economy - Poslovni portal je danas objavio:Danas je u Beogradu u pres centru Tanjuga održana konferencija za novinare i predstavljanje rezultata istraživanja o upotrebi Interneta koje je sprovelo Centar za razvoj Interneta. Istraživanje je sprovedeno tokom prvih deset dana aprila 2012. godine na uzoraku od 1239 ispitanika, putem nekoliko poznatih srpskih internet portala i blogova, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

 

146. Izašao je Google Desktop 5

Izašao je Google Desktop 5

 

147. Jedno dugme košta Google čitavih 110 miliona dolara

Nazad u oktobru Google-ov podpredsednik za proizvode za pretraživanje, Marissa Mayer, je rekla da manje od 1% Google-ovih korisnika koristi dugme I’m Feeling Lucky. Ne iznenađuje me što se ovo dugme tako malo koristi, ali iako se radi o tako malom procentu to ima veliki uticaj na Google.

 

148. Jutarnji list je pronašao zanimljive rezultate Google prevodioca

Google je počeo da prevodi, pa su i rezultati vrlo interesantni. Jutarnji list je pronašao neke zanimljive prevode poznatih osoba, oblasti, sa hrvatskog na engleski. Isti rezultati se dobijaju i kada se prevodi sa srpskog na engleski.

 

149. KAKO DA blokirate reklame u Google Chrome-u

Jedan od najvećih razloga što se većina Windows korisnika i  dalje drži Firefoxa umesto da se prebace na Google Chrome je njegova mogućnost  proširenja. Ako su reklame na web sajtovima jedina stvar koja vas sprečava da  koristite Chrome, evo kako možete da ih blokirate bez ekstenzije. Ukratko,  upotrebite besplatan Privoxy web proxy program koji blokira web sajtove koji  služe za reklamiranje, i konfiguriše Google Chrome da koristi proxy. Evo kako  da to uradite.

 

150. Kako da iz pregledača pristupite onome što ste preuzeli sa Interneta

Svakoga dana preuzimamo sa interneta fotografije, fajlove, video...Koristimo različite pregledače:Chrome, Firefox, IE, Operu, Safari.Kako da pritiskom dva ili tri tastera pristupimo preuzetom?

 

151. Kako je Google završio sa logom koji svi odlično poznajemo

Iznenađujuće je da je celokupan proces definisanja logoa počeo mnogo komplikovanije od jednostavnog logoa koji je danas poznat u čitavom svetu. Wired je objavio članak koji sadrži i ostale prototipove logoa koji su bili u igri, a u nastavku teksta možete da vidite nekoliko logoa koji su se nama svideli.

 

152. KEYROCKET, Chrome dodatak vam pomaže da naučite prečice sa tastature za Gmail

Najviše posetilaca našeg sajta koristi Chrome.Uz Chrome i Gmail.Naučite prečice sa tastature koristeći KeyRocket

 

153. Ko će igrati koga u "Google: The Movie"

Ko će igrati koga u "Google: The Movie"

 

154. LIFE i Google nam prikazuju 10 miliona slika iz istorije

Veoma ambiciozan projekat u koji su se uključili LIFE magazin i Google. Postaviti 20% svih postojećih fotografija, ili 10 miliona, u arhivu svima dostupnu.

 

155. MADE IN SERBIA - PEĐA MILIĆEVIĆ ili šta je zaista vaš biznis

Peđu Milićevića ja, za sada nalazim samo na Internetu. Zovem ga tako jer još ne mogu da ga zovem samo Peđa. Tako ga zovu samo na šalterima, kako sam za sebe kaže.

 

156. Mashable i 10 prečica sa tastature za korisnike Gmaila

Umesto da koristite miš Gmail vam omogućava da koristite prečice sa tastature da biste nešto uradili.Lako se usvajaju.Sajt koji možda niste posetili Mashable.

 

157. MEMEBURN - Google+ protiv Pinteresta ili kako da izaberete šta ćete da koristite

MEMEBURN je objavio članak o tome Google+ i Pinterestu.Kako izabrati šta da se koristi?

 

158. Na Google Maps objavljena mapa Australije

Na Google Maps objavljena mapa Australije

 

159. Najveće Google “prostitutke” na Internetu

 

160. Nova verzija Gmail-a je dodala grupno četovanje

Google Talk (gadžet, Gmail i desktop klijent) izgleda da predstavlja izazov za Google pošto nove funkcije nisu uvedene istovremeno u sve interfejse. Da bi ovaj izazov bio još veći, Google je dodao novi intefejs: ažurirani Gmail Chat koji je dostupan samo u novoj verziji Gmail-a.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 7 89 10