Vesti – Google

 

Ukupno 193 – Strana 9 od 10

 

161. Nove funkcije u Google Docs & Presentation

Izgleda da je tim koji je zadužen za rad na Google-ove Presentations and Documents aplikacije bio veoma vredan zadnjih nekoliko meseci, jer su izbacili dosta novih funkcija od kojih su neke stvarno vredne naše pažnje. 

 

162. Novi oblik Google reklama - Gadget Ads

Teško je izbeći onlajn reklame, a sada je Google izbacio još jedan format kako bi kontrolisao još jedan deo tržišta onlajn reklamiranja i učinio ga još dinamičnijim i interesantnijim. Barem za one koji se reklamiraju, ako ne i za nas korisnike.

 

163. Novi softver - Open in Google Chrome 1.0

Ako koristite Firefox, ova ekstenzija može da vam pomogne da određenu web stranu direktno pošalje na Google Chrome. I posle i zaboravite na Firefox.

 

164. Pametni satovi GOOGLE, koncept i Motorolin MOTOACTV

Uređaji sve češće postaju pametni. Na redu su satovi.Google pametni sat.Google pametni sat, ali ne od Googla.Motorolin pametni sat, MOTOACTV.

 

165. Partnerstvo između Microsoft-a, Google-a i Yahoo-a

Partnerstvo između Microsoft-a, Google-a i Yahoo-a

 

166. Pentagon je zabranio Google Street View

Na veliko iznenađenje (ili ne), zadnja zabrana Google-a dolazi iz Amerike. Zvaničnici u Pentagonu su poslali poruku svim svojim vojnim bazama da se Google-u ni pod kojim uslovima ne dozvoli da uđe u baze kako bi snimao slike za njihov Google Street View. Ova zabrana je stigla nakon što se snimak iz baze u Teksasu greškom pojavio u Street View-u.

 

167. Planina Hitler na Google Maps

Planina Hitler na Google Maps

 

168. Pretraživanjem do humanitarnih donacija

Pretraživanjem do humanitarnih donacija

 

169. ReadAir dovodi Google Reader na vaš desktop

Windows/Mac/Linux (Adobe AIR): Besplatna aplikacija otvorenog koda ReadAir dovodi izvore Google Reader-a do udobnosti vašeg desktopa. ReadAir – čiji trodelni interfejs više liči na desktop čitač vesti nego na Reader – takođe zadržava dosta Google Reader karakteristika, kao dodavanje zvezdica određenim člancima itd.

 

170. Sajt koji možda niste otkrili - 2leep - kolekcija onoga što će vas možda interesovati

Blogeri su povezani. 2leep će vam pomoći da saznate otkud vašim prijateljima svi oni zanimljivi snimci, slike...

 

171. Sajt koji možda niste otkrili - Goolery

Pred nama je kolekcija projekata koji u osnovi imaju Google. Od "Neotkrivene Severne Koreje" do "Google kolačića", itd.

 

172. Sajt koji možda niste posetili - Economy i Googlova nova alatka za zaradu

Sajt koji možda niste posetili - Economy. Poslovni portal.Pročitajte: Google predstavio novu alatku za zaradu.

 

173. Sajtovi i alatke koje možda niste otkrili - iPad Decor - Contacts - Sleeping Time

Nabavili ste iPad i treba vam lepa pozadina - iPad Decor. Ako kontaktirate sa dve osobe ne treba vam, ali ako je broj veći onda - Contacts. Ne možete neprekidno da budete na Twitteru, dok spavate, o tome brine Sleeping Time.

 

174. Sajtovi koje možda niste otkrili - InfoSniper - PageAddict - Text to Voice

Locirajte IP adresu. Iza brojeva se uvek krije stvarna lokacija. Page Addict je Firefox ekstenzija za zavisnike od interneta. Pretvorite tekst u glas. Firefox koji govori.

 

175. Saznajte ko vas je tražio na internetu ili BrendYourself

Novi servis „Brendiraj sebe“ (BrandYourself), omogućava korisnicima da vide ko ih je tražio na internetu, kao i da kontrolišu svoju reputaciju.Ukoliko ste probali ovaj servis, javite nam.

 

176. Send to Google Docs otvara sve linkovane direktorijume direktno u Google Docs-u

Send to Google Docs Firefox ekstenzija dodaje unos kontekstnom meniju za slanje  podržanih vrsta fajlova direktno na Google Docs.

 

177. Snimite Google prezentacije kao PowerPoint (PPT) fajlove

Iako je Google-ova Presentations aplikacija bila simpatična, nedostajala joj je jedna važna funkcija.  Tu mislimo na mogućnost da se prezentacije snime u PowerPoint formatu (PPT). Danas se to promenilo, pošto Google sada podržava PPT fajlove. To znači da će korisnici moći da otvore prezentacije koje su kreirali pomoću Google-a, u Microsoft-ovom PowerPoint formatu. Ako je ijedna opcija, tojest njen nedostatak sprečavao ljude da koriste Google-ov Presentations, onda je to svakako ova.

 

178. Šta ako ispunite ograničen prostor na Gmailu?

Sada Gmail nudi 2861.955394 megabajta slobodnog prostora ali šta će se desiti ako iskoristite ceo ovaj kapacitet? Da li će se vaš nalog blokirati ili će se veličina prostora automatski povećati? Dakle, šta će sada biti, a Google? Ozbiljno.

 

179. Šta je 2010. godine naviše traženo na Google-u

2010. godina polako odlazi u istoriju. Google je vidi na svoj način. Šta je najviše traženo na Google-u?

 

180. Stigao je novi Google-ov interfejs za pretraživanje

Google testira novi razmeštaja za pretraživanje koji omogućuje korisnicima da odluče da li žele da vide duži tekst, isečke teksta, datume, lokacije pa čak i slike unutar regularnih rezultata pretraživanja.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 7 8 910