Vesti – Operativni sistemi

 

Ukupno 51 – Strana 3 od 3

 

41. Sada je dostupan Parallels verzija 3.0

Mi ne propovedamo često našu ljubav za komercijalnim programima u ovim tekstovima, ali Parallels Desktop for Mac – program koji pokreće Windows XP i Vistu na Mactelu u virtuelnoj mašini – je upravo izdao verziju 3.0 i bez obzira na cenu nama se mnogo dopada novi set opcija.

 

42. Sedam razloga zašto da se prebacite na Linux

Sedam razloga zašto da se prebacite na Linux

 

43. Sinhronizujte podatke na svom Mac-u

Sinhronizujte podatke na svom Mac-u

 

44. Skejtbord, na svim mogućim mestima

Dizajn spaja sve što se spojiti može. Studio Mauerer Hendrichs je napravio sto koristeći tri poznata materijala, drvo, staklo i točkiće za skejtbord. Psa vlasnici mogu da nađu kako spava i na stolu, ali na skejtbordu. Lego skejtbord sa mrtvačkom glavom. Slika dana. I na kraju skejtbord reciklirana stolica.

 

45. Top 10 besplatnih daunloada za Mac

Jedna od mana prebacivanja sa Windowsa na Mac je manji izbor besplatnih programa koji su dostupni za OS X. Sigurno da postoji mnoštvo fantastičnih Mac programa, ali većina njih nije besplatna – osim ako ne znate gde da ih tražite.

 

46. Ubuntu 7.04 na PS3

Pošto je Ubuntu Feisty Fawn (7.04) izdat pre dva dana, pomislio sam da bi bilo lepo da ga isprobam na svojoj novoj PlayStation 3 (PS3) konzoli za igranje. Međutim trebao bih da napomenem da sam isprobao nekoliko drugih PS3 LiveCD-ova i nijedan nije radio kao Ubuntu. Danas ću vas naučiti kako da instalirate ovu prelepu distribuciju Linuxa (kao drugi operativni sistem) na PlayStation 3 konzolu. Za one koji na trenutak pomisle (i koji su uplašeni) da će ovo zameniti njihov PS3 operativni sistem, mogu samo da kažem da greše, zato što ova distribucija neće izbrisati izvorni operativni sistem PS3-ja (XMB) jer  će se pokretati kao alternativni operativni sistem na PS3 konzoli. Spremni ste? Da li ste uzbuđeni? Krenimo!

 

47. Valet za Mac, vama na usluzi!

Valet za Mac, vama na usluzi!

 

48. Vista – drugi operativni sistem po upotrebi na svetu ispred Tiger-a i Linux-a

Windows Vista je samo nakon šest meseci postojanja, drugi operativni sistem po upotrebi na svetu, posle Windows XP-a, a ispred Apple-ovog Mac OS X Tiger-a i različitih distribucija Linux platforme otvorenog koda, navodi statistika OneStat kompanije za web analizu. Izdavanje poslovnog izdanja u novembru 2006. godine i javnog izdanja u januaru 2007. godine, Vista napreduje ka dominantnoj poziciji na tržištu operativnih sistema, polako rušeći XP. Microsoft je hvalio performansu njegovog najnovijeg operativnog sistema sa stanovišta prodaje, porastom na 20 miliona prodatih licenci u prvim mesecima i preko 60 miliona isporučenih kopija za pola godine.

 

49. Windows Vista je smrt za kompjuterske mreže

Windows Vista je smrt za kompjuterske mreže

 

50. Windows Vista, Windows XP, Linux, Mac OS X – mrtva trka na tržištu

Windows Vista je drugi po redu operativni sistem koji se najčešće koristi u svetu, prateći svog prethodnika Windows XP. Microsoftova najnovija verzija Windows platforme je daleko prevazišla suparničke proizvode kao što su Linux i Mac OS X Tiger. Sredinom maja, na Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) 2007 u Los Angelesu, vlasnik Microsofta Bill Gates je pozdravio činjenicu da je u prvih 100 dana generalne dostupnosti Windows Viste osnova instaliranih mašina bila veća nego Linuxa i Mac OS Xa. I izgleda da Vista nastavlja da dokazuje da ne postoji konkurent koji može da se meri sa njom.

 

51. YouOS - Budućnost operativnih sistema

YouOS je web zasnovani operativni sistem koji vam omogućuje da pokrećete i radite u različitim programima unutar web pretraživača. Tu mislimo na male programe kao što su podsetnici ili časovnici, ali i na veće i ozbiljnije programe kao što su procesori reči, mp3 plejeri i programi za trenutno slanje poruka. Pored toga, veoma lako možete da modifikujete postojeće programe ili da napišete sopstvene.

 

Strane:
1 2 3