Vesti – Apple

 

Ukupno 149 – Strana 2 od 8

 

21. Apple i At&T su spremni za izdanje iPhone-a

Kako se juni približava i što je izdavanje iPhone-a sve bliže i bliže i Apple i AT&T su zauzeti sa pripremama za lansiranje. Dok će Apple bez sumnje dobro izreklamirati iPhone u svojim maloprodajnim objektima, izgleda da će i AT&T isto tako predstaviti uređaj. Izveštaji o specijalnim iPhone displejima za AT&T prodavnice plutaju po webu. Za razliku od regularnih displeja, ovi će biti masivni, visoki 7 stopa i široki 3 stope, i namenjeni za prenosive uređaje. Displeji takođe, kako je rečeno, zahtevaju sopstveno napajanje strujom i mrežni kabl, što je čista indikacija da će biti konekcije sa Internetom i živog ažuriranja kao i demo snimaka.

 

22. Apple i Mercedes planiraju revolucionarni navigacioni sistem

Nedavno je jedna glasina privukla pažnju masovnih medija zato što se u njoj tvrdi da je Apple potpisao sporazum sa  Mercedes-Benz-om da kreiraju potpuno novi navigacioni sistem za sve modele automobila uključujući i one koji će se pojaviti 2009. godine. Nemački časopis Focus je izjavio da će proizvod biti ekskluzivno namenjen Mercedesu, dok će drugim proizvođačima automobila biti dostupan za implementaciju oko šest meseci nakon inicijalnog datuma izdavanja. LeftLaneNews je otišao još dalje i dodao da će 2008. godina biti prva godina u kojoj će Mercedesovi automobili biti opremljeni sa Apple tehnologijom, mada Mecedes već testira različita rešenja.

 

23. Apple ima 12 milijardi dolara za trošenje

Apple ima 12 milijardi dolara za trošenje

 

24. Apple je ažurirao iTunes na 7.1, nudeći ispravke za Vistu

Apple je ažurirao iTunes na 7.1, nudeći ispravke za Vistu

 

25. Apple je krenuo na Multi-Touch trejdmark

Dobro je poznato da je Apple u celosti “patentirao” iPhone, sa preko 200 patenata koji obuhvataju različite tehnologije koje se koriste u pravljenju ovih malih uređaja, kako bi se osigurali od komplimenata u obliku raznoraznih klonova. Ali sada, Apple je krenuo na trejdmark nekih ključnih marketinških tačaka ručnih uređaja, kao što je "Multi-touch."

 

26. Apple je kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora

Svi mi znamo da je Steve Jobs manijak za kontrolom, tako da vest da je Apple kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora nije mnogo iznenađujuća. Kompanija se zove P.A. Semi i priča se da će Apple platiti 278 miliona dolara u kešu za njihovu kupovinu.

 

27. Apple je podneo zahtev za registraciju patenta za solarno punjenje

Apple je podneo zahtev za registraciju patenta za providne "photovoltaic" solarne ćelije koje mogu da se koriste u prenosivim uređajima, kao što su iPod, iPhone ili MacBook.

 

28. Apple je prevario korisnike

Čudno, ali izgleda da Apple nije naučio lekciju od velikog broja  žalbi vezanih za MacBook ekrane i odlučio da još jednom provoza potrošače sa novim iMac-ovima.

 

29. Apple je unapredio iMac, kao što se i očekivalo

Apple je nadgradio još jedan proizvod iz svoje ponude. Ovaj put je iMac dobio inekciju adrenalina. Pa šta je novo?

 

30. Apple kreće na filmove

Apple kreće na filmove

 

31. Apple Leopard OS X inovacije

Apple Leopard OS X inovacije

 

32. Apple najavio 3G iPhone

Apple je najavio da će se 3G verzija iPhonea pojaviti tokom druge polovine sledeće godine. Ova najava nije nimalo neočekivana pošto je Džobs već pričao o tome kako je 3G iPhone deo Appleovih planova za budućnost, ali nije bilo konkretnih obećanja ili najava. Apple je takođe nedavno potpisao licencni ugovor sa firmom InterDigital koja se bavi bežičnim mrežama, upravo u cilju prozvodnje 3G iPhonea.

 

33. Apple napušta razvoj AppleWorks-a

Apple je za sada prestao da napada sve što je vezano za PC i za Microsoft i odlučio da napusti AppleWorks, čineći na taj način ustupak MS Office-u. Ove nedelje Apple je potvrdio da je odlučio da napusti svoj vremešni proizvodni paket AppleWorks.

 

34. Apple nastavlja da poboljšava Leopard

Razvoj Leopard-a je izgleda ušao u ultrabrzu fazu, pošto Apple pokušava do poslednje minute da ispolira svoju najnoviju verziju Mac OS X-a. Najnovije predizdanje je krenulo na svoj put ka programerima i uključuje brojna poboljšanja u interfejsu kao i dugačku listu predloga za testiranje.

 

35. Apple olakšava rad u mreži pomoću RFID tagova

Apple olakšava rad u mreži pomoću RFID tagova

 

36. Apple onlajn seminar: Upotreba FCP/a za kreiranje multimedijalnog podkasta

Apple onlajn seminar: Upotreba FCP/a za kreiranje multimedijalnog podkasta

 

37. Apple otkriva iLife 08

Za one čitaoce koji nisu Mac korisnici, možda će ovo biti jedan sasvim normalan dan. Međutim za ljude koji vole Mac danas se odigrao jedan specijalan događaj na Apple HQ. Pored toga što je Apple otkrio sjajan novi hardver, on je takođe objavio završetak najduže očekivane nadgradnje programa: iLife ’08 paket. Dakle šta ima novo? Pa kako stvari stoje, mnogo toga je novo. iPhoto i iMovie su doživeli najviše promena, sa iMovie-jem koji je očigledno prošao kroz značajna poboljšanja.

 

38. Apple patent za višestruke Dashboard-ove

Izgleda da jedna stvar koju ćemo sigurno gledati u Leopardu su višestruki Deshboard-ovi. U skorije vreme US Patent & Trademark Office je publikovao pet Apple patenata od kojih nam jedan, koji je nazvan “Multiple Dashboards”, daje prilično jasnu ideju o tome šta možemo očekivati da vidimo.

 

39. Apple počinje da emituje nove “Get a Mac” reklame

Rezultati Apple-ovog poslednjeg tromesečja pokazuju da je prodaja Mac-a veća nego ikad i nema sumnje da je “Get A Mac” kampanja imala veliki uticaj na prodaju datih Mac-ova. Da li je to zbog humora, karaktera ili jednostavno zbog istine o njemu, “Get A Mac” oglas se pokazao kao veliki uspeh i daleko je od završetka.

 

40. Apple pokreće iTunes Plus i izdaje iTunes 7.2

Niko nije očekivao partnerstvo između Apple-a i EMI-ja koje će svetu ponuditi besplatnu DRM muziku. Samo nekoliko dana nakon što je prošao obećani datum izdavanja, sadržaj je konačno stigao zajedno sa iTunes ažuriranjem.

 

Strane:
1 23 4 5 6 7 8