Vesti – Apple

 

Ukupno 149 – Strana 4 od 8

 

61. Greener Apple: LED lampice kao zamena za sijalice

Apple je bio u centru pažnje javnosti kada je stigao skoro na vrh liste Greenpeace-ovih ekološki najštetnijih proizvođača PC-ja. Osnovna namena Greenpeace-ovog web sajta, parodije, "Green My Apple" je da osramoti Apple i da ih navede na odgovornije ponašanje.

 

62. Igre za Mac

Electronic Arts je konačno ispunio obećanje i izdao četiri nove igre namenjene korisnicima Appleovih računara, odnosno Appleovog operativnog sistema. Četiri naslova koja su sada dostupna i za Mac su Need For Speed Carbon, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Command & Conquer 3 Tiberium Wars i Battlefield 2142. Prve dve igre mogu već sada da se kupe dok će druge dve biti dostupne od 28. avgusta.

 

63. iMac ekrani trpe od neželjene kondenzacije?

Nekoliko vlasnika novih 24-inčnih iMac-ova imaju problema sa kondenzacijom koja se skuplja iza ekrana: međutim, oni nisu jedini, dosta ljudi na Apple Support forumu i na drugim mestim izveštava da ima iste probleme.

 

64. Infografika dana - Apple je pobednik

Jedna jabuka dnevno i neće vam trebati doktor je stara izreka. Na primeru najpoznatije jabuke na svetu lako se može dokazati i da ćete sa jabukom u džepu skoro uvek pobeđivati.Jer Apple je pobednik, ili još tačnije on pobeđuje.Evo zašto?

 

65. Infografika i 20096 milja koje proputuje iPhone 5 pre nego što završi kod kupca

Kada u prodavnici kupite neki proizvod, da li znate iz kolike daljine je stigao?Na primer iPhone.Infografika vam pomaže da odgovor lakše dobijete.

 

66. iPhone 5 će koštati 800 dolara i druge Apple vesti

Digital Spy javlja da će iPhone 5 koštati...Ekskluzivna fotografija: Apple Data Centar.Zašto će Apple TV postati Appleov najznačajniji proizvod?Fotografija koju možda niste videli: OS X Mountain Ryan.

 

67. iPhone 5 predstavljen u San Francisku

Najnoviji model "Ajfona" pod imenom "Ajfon 5" predstavljen je u San Francisku. Šta o njemu mislite? Da li bi mu Džobs dao peticu?

 

68. iPod koncept narukvica

iPod koncept narukvica. Osnovna ideja je da bude nosiva ali oko ruke. 

 

69. iPod Nano dobio novog člana

Apple je objavio da je njihova Nano linija iPodov-a dobila novog člana ružičaste boje koji je namenjen (pogađate) ženskom polu.

 

70. iPod nano komponente jeftinije nego ikad

Iako su se na početku čule priče o tome da će Apple da podigne cenu iPod-a, analize su otkrile da je kompanija u stvari planirala da snizi cene komponenti u poređenju sa prethodnim modelima.

 

71. Istraživač se hvali kreiranjem crva za Mac

Anonimni istraživač bezbednosti je ovog vikenda rekao da je kreirao crva koji eksploatiše ranjivost Mac OS X operativnog sistema koja je Apple Inc.-u promakla u maju kada su izdavali zakrpe.

 

72. iTunes 7.7 je sada dostupan za preuzimanje

Samo za Windows i Mac OS X: Apple je upravo omogućio preuzimanje najnovije verzije iTunes-a 7.7

 

73. iTunes-ovo iznajmljivanje video filmova je već hakovano!

Ovaj servis je hakovan na najstariji trik koji je ikada izmišljen, a vezan je za materijale koji mogu da se koriste na ograničeni vremenski period. Čovek bi pomislio da bi kompanija sa ogromnim iskustvom kakvo ima Apple bila dovoljno mudra da ne pravi ovakve propuste.

 

74. Izašao je Mac OS X 10.5.3

Apple je ažurirao Leopard operativni sistem izbacivši Mac OS X 10.5.3. Ovo ažuriranje rešava veliki broj malih grešaka i neprijatnosti.

 

75. Izdat je Adium 1.1 za Mac

Adium, Instant Message klijent sa više protokola i otvorenog koda za Mac OS X je izdat u verziji 1.1. Iako je tim koji stoji iza projekta izdavao regularna ažuriranja za klijent, ovo posebno ažuriranje je zapaženo zahvaljujući mnogo dužem periodu razvoja (po rečima Adium bloga, verzija 1.1 je pravljena godinu dana).

 

76. Jonathan Ive je osvojio nagradu za dizajn Apple proizvoda

Nije tajna da Apple-ovi proizvodi izgledaju odlično i da se kompanija prepoznaje po dizajnu, za šta je i osvojila brojne nagrade u toku proteklih godina. To se uopšte nije promenilo i bez obzira što mnogi proizvodi sada izgledaju isto kao i pre nekoliko godina Apple i njegovi zaposleni i dalje osvajaju nagrade, naročito Jonathan Ive.

 

77. Kako su se družili iPhone i Lego

Ako imate iPhone i Lego kockice evo nekoliko ideja kako da ih sparite.Port je idealno mesto od koga sve počinje.Pa i igra, ali i zaštita vašeg telefona.

 

78. Ko je Apple-ov partner u Evropi?

Kada se govori o iPhone-u u Evropi, više puta je spomenut Vodafone kao operater koji će dobiti ekskluzivni ugovor sa Apple-om a najnoviji izveštaji ukazuju da su ove glasine tačne.

 

79. Kolekcija - 32 vidžeta za Mac i dizajniranje korisničkog interfejsa

Inspiracije nikada dosta. Vidžeti koje svakodnevno koristimo su dizajnirani bolje ili lošije. Pisanje aplikacija zahteva korišćenje HTML-a, CSS-a i JavaScript-a. Rezultati oponašaju stvarni život. Kako su vidžeti dizajnirani?

 

80. Kolekcija tvitova u 6 reči - I deo

 

Strane:
1 2 3 45 6 7 8