Vesti – Apple

 

Ukupno 149 – Strana 5 od 8

 

81. Kupite Apple Tablet iPad2

Pojavio se i u našim trgovinama Applov Tablet iPad2.Ukoliko ste ga već kupili, javite nam se.Objavićemo vaše prve impresije.

 

82. Lego: Apple logo

Apple logo postoji u raznim varijantama. Evo samo nekoliko. Na primer, urađen od Lego kockica ili voćkica.

 

83. Leopard će požnjeti ogroman uspeh

World Wide Developers Conference je došla i prošla, kao i predstavljanje Leoparda i mada strogo čuvane tajne funkcije nisu bile toliko revolucionarne koliko smo očekivali, Leopard će izgleda i bez toga postići veliki uspeh.

 

84. Leopard dobija UNIX 03 sertifikat

OS X je možda izgrađen na robustnoj Unix platformi ali je operativni sistem najpoznatiji po svojoj eleganciji i lakoći upotrebe. Mnogi OS X korisnici nikada ne sarađuju direktno sa Unix temeljima, dok drugi nisu čak ni svesni njih. Jedini ljudi kojima je stvarno stalo su programeri i oni koji su tehnički nastrojeni, a oni sada imaju još više razloga za to.

 

85. Leopard Screen Sharing - kao što je obećano

Jedno od poboljšanja koje bi trebalo da donese Leopard verzija iChata je deljenje ekrana. Mogućnost da vidite ekran drugog korisnika kroz iChat je predstavljena među ostalim poboljšanjima koja bi komunikaciju i saradnju učinila boljom. Vremenom, funkcija je pala u zaborav samo da bi se ponovo pojavila u malo drugačijoj formi.

 

86. Ljubav i mržnja prema Apple-u dovodi do skandala u časopisu

Svaki biznis ima svoje unutrašnje priče. Izdavaštvo u oblasti visokih tehnologija nije izuzetak. Ali privatne mahinacije časopisa PC World su nedavno postale veoma javne. U centru oluje su bila dva dugogodišnja izdavačka direktora (IDG izdaje PC World i MacWorld) i njihova jaka osećanja vezana za Apple.

 

87. Mac korisnici manje piratizuju muziku od PC korisnika

Izgleda da su Mac korisnici mnogo manje skloni piratizovanju muzike ili njenom daunlodovanju sa bilo koje P2P mreže. Oni će takođe pre da kupe CD-ove nego PC korisnici, kao i da koriste prenosive plejere za slušanje muzike i gledanje video filmova.

 

88. Mac OS X - Besplatni programi - Drugi deo

Ovo je drugi deo teksta o najpopularnijim besplatnim Mac OS X programima. Nadamo se da ćete među opisanim programima naći barem jedan koji će zadovoljiti vaše potrebe. Uživajte u istraživanju!

 

89. Mac OS X - Besplatni programi - Prvi deo

Ovo je jednostavna lista najboljih Mac OS X programa koji su besplatni i otvorenog koda. Ovo nije iscrpna lista svih mac aplikacija otvorenog koda, već onih besplatnih programa koji su najbolji, najvažniji i najlakši za korišćenje. Nadamo se da će vas ova lista ohrabriti da počnete i vi da koristite programe otvorenog koda. Ako znate za neki program koji je po vašem mišljenju nepravedno izostavljen iz ove liste pišite nam.

 

90. Mac OS X - Deset najboljih sistemskih programa

Često nisu sveobuhvatne i glomazne aplikacije one koje vam najviše koriste na računaru, već mali pomoćni programi koje rade samo jednu stvar ali je rade dobro i koji vam daju pravi predstavu o tome da je manje često više.

 

91. Mac OS X - Upotreba Sambe ostavlja Mac OS X ranjivim

Dok je većina bezbednosnih problema OS X-a koji su se našli u mnogim člancima mala sa stanovišta stvarne pretnje, poslednja eksploatacija je identifikovana kao ozbiljan problem.

 

92. Mac OS X je napunio 7 godina

Apple-ov Mac OS X operativni sistem je napunio 7 godina 24. marta 2008. godine. Prošlo je tačno 7 godina od kada je Apple izdao prvi u seriji Mac OS X operativnih sistema, i od tada on predstavlja prilično jakog konkurenta Microsoft Windows-u.

 

93. Mac OS X tehnologije - Activity Monitor

Ovim člankom počinjemo seriju tekstova koji će se baviti svim poznatim (i manje poznatim) OS X tehnologijama. Activity Monitor je pomoćni program za izvođenje različitih zadataka vezanih za računarske procese u Mac OS X operativnom sistemu.

 

94. Mac OS X tehnologije - Apple Filing Protocol

Apple Filing Protocol (AFP) je sloj 6 (prezrentacioni sloj) mrežni protokol koji nudi fajl servise za Mac OS X i Classic Mac OS. U Mac OS X-u, AFP je jedan od nekoliko fajl servisa koji su podržani uključujući Server Message Block (SMB), Network File System (NFS), File Transfer Protocol (FTP), i WebDAV. On trenutno podržava Unicode imena fajlova, POSIX i listu dozvola za kontrolu pristupa, UNIX kvote, forkove resursa, imenovane proširene atribute, i napredno zaključavanje fajlova. U Mac OS 9 i ranijim, AFP je bio primarni protokol za fajl servise.

 

95. Mac OS X tehnologije - BootX

BootX je ime bootloadera koji se koristi na Apple-ovim Power-PC zasnovanim Macintosh računarima za učitavanje Mac OS X-a. BootX pronalazi kernel operativnog sistema i drajvere koji su potrebni za pokretanje operativnog sistema, učitava ih u memoriju sistema i pokreće kernel. On je deo sloja Darwin operativnog sistema i otvorenog je koda pod APSL-om.

 

96. Mac OS X tehnologije - Keychain

Keychain je Apple-ov sistem za upravljanje sa lozinkama na Mac-u OS X i Mac-u OS 9. Prvi put se pojavio u Mac OS-u 8.6. Keychain (lanac ključeva) može da sadrži različite tipove podataka: lozinke (Web sajtovi, FTP serveri, SSH nalozi, deljenja mreže, bežična mreža, groupware programi, šifrovani imidži diskova), privatni ključevi, sertifikati i zaštićene beleške. Standardni keychain fajl je login keychain, šifrovan na login-u pomoću korisnikove lozinke za ulogovanje (koja može da se menja). U Mac OS-u X, keychain fajlovi se skladipte u ~/Library/Keychains/.

 

97. MAC OS X: Kratak istorijat

Pre ovih svetlih optimističnih vremena, postojala su prošla, tamnija vremena u istoriji OS X-a - nisu uvek postojali vidžeti, Expose, ili ta poznata stabilnost Apple-a koja stoji kao tvrđava u odnosu na kulu od karata zvanu Windows. Hajde da krenemo na put pomoću OS X Vremenske Mašine i podsetimo se varvarskih dana.

 

98. Mac polako postaje prihvaćen u poslovnom svetu

Apple-ovi računari su dugo smatrani potrošačkim proizvodima koji nisu adekvatni za poslovnu upotrebu i izvan veoma uskog kruga kreativnih umetnika. Ova percepcija je dugo bila prisutna bez obzira na različite studije i ispitivanja koja su govorila suprotno, ali izgleda da su se stvari konačno promenile i da je prepoznat potencijal ove platforme.

 

99. MacBook je toliko tanak...

da je greškom završio u kanti za smeće! Nestao, zauvek, u zemlji smrdljivog smeća. Apple je opisao ono što su uradili sa MacBook Air-om kao Thinnovation, predstavljajući ga kao najtanji notebook na svetu. On je definitivno veoma tanak, i njegova debljina se kreće u rasponu od 0.16 inča do 0.76 inča, što znači da nema ni jedan inč na najdebljem mestu. Naravno da je ova njegova osobina velika prednost, ali je takođe i mana.

 

100. Mackorisnik - web magazin koji vam treba, jer nama treba

Mackorisnik - vrlo sugestivno ime za sajt namenjen Mac korisnicima. I, ankete u kojima treba da učestvujete. Jeste li Mac korisnik? Ako niste i sebi postavljate to pitanje, sigurno ćete postati. Kakvo vam je iskustvo kod kupovine Apple kompjutera, opreme.. Sigurno je bolje nego kad ste kupovali PC. Na, kraju i anketa o kupovini iPhone-a. Legalnog, naravno. Samo neka mesta gde ga možete pronaći, slede...

 

Strane:
1 2 3 4 56 7 8