Vesti – Apple

 

Ukupno 149 – Strana 6 od 8

 

101. MacSerbia.org

MacSerbia.org

 

102. Macworld razmatra sve detalje na novom AirPortExtreme

Macworld razmatra sve detalje na novom AirPortExtreme

 

103. Microsoft odlaže Office 2008 za Mac

Microsoft će odložiti izdanje Office-a 2008 za Mac do sredine januara 2008 godine, objavili su predstavnici Macintosh Business Unit kompanije.

 

104. Microsoftova reklama "Ja sam PC" kreirana na MAC-u

BoingBoing je objavio malo skriveniji podatak, o tome koja platforma je korićena za kreiranje videa "Ja sam PC".

 

105. Moguća pojava iPhone-a na tržištu pre planiranog roka

Moguća pojava iPhone-a na tržištu pre planiranog roka

 

106. Mountin Lion MAC OS je za 4 dana preuzet više o 3 miliona puta

Živimo u doba rekorda. Nove verzije operativnih sistema su sve bolje, pa i korisnici jedva čekaju da ih preuzmu.Mountin Lion - najnovija verzija MAC OS je za 4 dana preuzeta više od 3 miliona puta.

 

107. Mozilla Prism je sada dostupan za Mac i Linux

Mozilla je pokrenula Mac i Linux verzije Prism-a. Još jednom, šta je  Prism? To je ogoljena verzij Firefox-a, koja u suštini omogućuje korisnicima da učitaju samo jednu web stranicu istovremeno. Nema kartica, nema korisnih URL-ili niti dugmadi za navigaciju. Ali Prism može da bude veoma praktičan ako želite da vam je jedan web sajt otvoren čitav dan, kao na primer Gmail, pošto koristi mnogo manje resursa od Firefox-a.

 

108. MS Office 2008 za Mac: novi snimci ekrana i prve impresije

Microsoft Office 2008 za Mac je postao tema i opsesija među Mac korisnicima od kada je Apple počeo da prelazi na Intel, uglavnom zbog aktuelne inkarnacije Mac Office-a, 2004, koja se pokreće veoma sporo na Aplle-ovim Intel mašinama i kojoj nije menjan kod već četiri godine.

 

109. Najnoviji Apple patenti

Iako je Apple i dalje tajnovit (kao i uvek) o svojim planovima, uvek možete da se informišete preko Patent and Trademark Office-a. Kompaniji su upravo odobrili nekoliko patenata.

 

110. Najpoznatiji Apple-ovi proizvodi - 1. deo

1. aprila je bio ne samo dan za prvoaprilske šale već i dan kada je nastao Apple. U čast 32. rođendana Apple kompanije, mi vam donosimo listu 32 najpoznatija proizvoda u istoriji ove kompanije. Neki od proizvoda u ovoj listi se podrazumevaju, neki su manje poznati, a neki samo zauzimaju specijalno mesto u našim srcima. Hajde da krenemo.

 

111. Najpoznatiji Apple-ovi proizvodi - 2. deo

1. aprila je bio ne samo dan za prvoaprilske šale već i dan kada je nastao Apple. U čast 32. rođendana Apple kompanije, mi vam donosimo listu 32 najpoznatija proizvoda u istoriji ove kompanije. Neki od proizvoda u ovoj listi se podrazumevaju, neki su manje poznati, a neki samo zauzimaju specijalno mesto u našim srcima. Hajde da nastavimo tamo gde smo stali u prethodnom članku.  

 

112. Naša knjiga Swift 3 u svim boljim knjižarama u Srbiji

 

113. New York Times Reader je sada dostupan i za Mac

Samo za Windows i Mac OS X: Beta verzija NY Times aplikacije za čitanje njihovih novina je sada dostupna i za Mac. Ova aplikacija definitivno nudi mnogo boljke iskustvo čitanja nego sam web sajt.

 

114. Novi i moćni iMac računari

Izaberite vaš iMac. Još moćniji. Još pristupačniji. Još voljeniji. Dolazi sa 17, 20 ili 24-inčnim widescreen ekranima. Intel Core 2 Duo procesor do 2,33GHz. Ugrađena iSight kamera. Front row. Mac OS X Tiger i iLife'06

 

115. Novi iPod-ovi za pokretanje OS X-a?

Verovatno da u Cupertinu postoji veliki problem sa curenjem informacija, pošto govorkanja o iPod nano-u nadiru kao poplava i sa svakim novom pričom detalji o novim modelima postaju sve jasniji i jasniji. Izgleda da je redizajnirano kućište, veći ekran i video reprodukovanje samo vrh ledenog brega kada je reč o novim iPod-ovima.

 

116. Novo Google takmičenje - Prva nagrada: MacBook Pro!

Google je pokrenuo novo takmičenje u Japanu koje vam nudi priliku da osvojite tri atraktivne nagrade. Prvo mesto biće nagrađeno novim MacBook-om, druga nagrada je Google Earth Pro licenca a treća nagrada je Space Navigator uređaj koji poboljšava iskustvo u radu sa alatkom za mapiranje. Haochi iz Googlefield-a napisao je da se takmičenje održava od 4. jula do oktobra i omogućava bilo kom japancu, bez obzira na godine, da se takmiči za ove velike nagrade. Iako nije najjasnije šta ovo takmičenje traži od takmičara, nazvano je iGoogle Gadget Contest, što znači da će da uključuje razne alatke i gadžete postavljene na Personalized Home stranice na Google-u.

 

117. Očekujte mnogo saradnje između Apple-a i Google-a

Očekujte mnogo saradnje između Apple-a i Google-a

 

118. OPUS je portabilni sistem zvučnika po sistemu Jin i Janga za iPad, iPhone ili iPod

PROIZVOD: OPUSJin i Jang zvučnici za vaš iPad, iPhone ili iPod.

 

119. Pixelmator - Photoshop za Mac

Nismo pre spominjali Pixelmator, ali na Unofficial Apple Weblog (TUAW) smo prvi put čuli o njemu. Pixelmator je bez ikakve sumnje jedan od najintrigantnijih Mac programa na koji smo naleteli u zadnje vreme. Njegov korisnički interfejs izgleda odlično, a i lista funkcija je impresivna.

 

120. Počeo je WWDC!

Steve Jobs, Apple.ov CEO, je otvorio Worldwide Developers Conference (WWDC) sa govorom koji je održao u 10:00 a.m. u ponedeljak, 11 juna 2007. godine u Moscone West-u u San Francisco-u. Na WWDC, Apple planira da pokaže programerima kompletnu verziju Mac OS X Leoparda- i da im da beta kopiju koju mogu da ponesu kući na finalno testiranje. Leopard je planiran da se pojavi na tržištu u oktobru. Petodnevni događaj, koji će trajati od 11. do 15.  juna, će biti ispunjen sa 150 sesija i laboratorija usmerenih ka izvlačenju maksimuma iz Leoparda. Petodnevna konferencija košta 1,595 dolara (US) po gostu.

 

Strane:
1 2 3 4 5 67 8