Vesti – Apple

 

Ukupno 149 – Strana 7 od 8

 

121. Pojavili su se problemi sa aktivacijom iPhone-a

Lansiranje iPhone je došlo i prošlo, događaj velikih proporcija koji nije prošao bez incidenata. Udaljena aktivacija telefona putem iTunes-a je nešto novo, nešto što do sada nije pokušano i pošto je to veliki korak napred, izazvao je probleme za neke potrošače. Problem je dvostruki.

 

122. Pokrenite Leopard na virtuelnoj mašini

Apple je izgleda promenio svoj stav vezan za virtuelizaciju... malo. Sporazum o licenciranju za OS X 10.4 striktno navodi da vi možete da pokrenete Tiger na jednom "Apple-brendiranom računaru." I dok se licenca za dekstop verziju OS X 10.5 sadrži ista ograničenja, Apple-ova licenca za serversku verziju Leopard-a sadrži malo iznenađenje.

 

123. Prebacivanje sa jedne na drugu aktivnu aplikaciju na Mac računarima

Prebacivanje sa jedne na drugu aktivnu aplikaciju na Mac računarima

 

124. Prevlačite i puštajte tekst u pozadinskom prozoru

Sigurno većina vas zna da treba da držite pritisnutim Command (Apple) taster da biste vukli prozor u pozadini bez njegovog iznošenja u prvi plan. Ali možda ne znate za ovo...

 

125. Prikaz knjige - Uradite sami MAC projekte

Maksimizujte moć vašeg Mac-a sa korisnim i zabavnim projektima spakovanim unutar vodiča lakog za praćenje. Kreirana u saradnji sa CNET.com, mestom na koje idete kada su vam potrebne najnovije stvari u tehnološkoj i potrošačkoj elektronici, ova knjiga će vam pokazati kako da pravite gomilu izvanrednih stvari sa vašim Mac-om, kao što je konvertovanje VHS filmova u digitalni format, kontrolisanje vašeg Mac-a pomoću glasa, podešavanje Mac mreže pogodne za povezivanje sa PC - jem i još mnogo toga.

 

126. Problemi sa novim Apple tastaturama

Apple-ova nova tastatura je privukla pažnju mnogih svojim glatkim izgledom i prijatnim osećajem na dodir. Mnogi koji poseduju MacBook-ove i koji su voleli ovu vrstu tastature na svojim prenosivim uređajima su naručili jednu i za svoje desktop mašine ali izgleda da ova tastatura ima određenih problema.

 

127. Reklama za Mac je po mnogima otišla predaleko

Reklama za Mac je po mnogima otišla predaleko

 

128. Retvitujte da biste osvojili MacBOOK pro i ostale Apple vesti

Volite li da retvitujete i da osvojite MacBook Pro?Da li volite da radite u kancelariji punoj "Jabuka"?Kakve su nekada bile jabuke?iPod Nano kao sat.

 

129. Revolucija: Apple je predstavio novi laptop bez tastature

Apple, jabuka bez drveta. Laptop je nekada imao tastaturu, dok Apple nije počeo da radi na poboljšanjima. Sada je laptop ostao bez tastature. Google je predstavio i Picasa za Mac.

 

130. Sajt koji možda niste posetili - MacKorisnik i aplikacija Unclutter

Ako imate kod kuće, na poslu bilo koji Apple uređaj, ovaj sajt vam može koristiti. MACKORISNIK.Ako vam je desktop neuredan, MacKorisnik vam predstavlja Unclutter aplikaciju.

 

131. Skitch se otvara i nudi beta verziju javnosti

Kao deo MacWorld proslave, Skitch je objavio da se otvaraju i izdaju beta verziju za javnu upotrebu. Skitch je odličan alat za snimanje ekrana za Mac. Vi lako možete da snimite samo deo ekrana ili čitav ekran, izvodite brza editovanja i lako delite snimljene ekrane preko Flickr-, FTP-a, ili Skitch-ovog web servisa.

 

132. Slika dana - MacKorisnik je proslavio treći rođendan

MacKorisnik je proslavio treći rođendan, 29. 06.2010. Čestitamo, sa malim zakašnjenjem, ali sa punim srcem. 3 godine na netu nije malo, računaju se kao staž rudara.

 

133. SMUG - Mac i još neka lepa događanja i SmugMug kao kolekcija fotografija

SMUG je Serbian Macintosh User Group. Anketa koju su sproveli i u kojoj biste trebali da učestvujete, čak i ako nemate Mac, čak i ako imate mobilni: Da li biste promenili operatera i prešli na onog koji ponudi iPhone 3G? Kakve veze ima smug i žaba? Da li smug može da se sluša? ILI da se okači kao minđuša? Na kraju, SmugMug gde vaše fotografije izgledaju BOLJE. Imače SMUG na engleskom znači: zadovoljan sobom, nalickan, doteran....

 

134. Sredinom marta 2012. godine Epl predstavlja iPad 3 i sajt koji možda niste posetili

Američka kompanija Epl (Apple Inc.) trebalo bi da predstavi treću generaciju svog popularnog tableta ajpeda (iPad) početkom marta.Sajt koji možda niste posetili: Ipad 3 Design Leaks.

 

135. Steve Jobs otvara WWDC

Apple je potvrdio u utorak da će generalni direktor Steve Jobs otvoriti godišnju Worldwide Developers Conference (WWDC) sa ključnim govorom koji če početi u 10 časova u ponedeljak 11. juna 2007. godine u Moscone West konferencijskom centru u San Francisku.

 

136. Steve Jobs predstavlja Leopard

WWDC 2007 – Na godišnjoj Worldwide Developer Conference u ponedeljak, CEO Apple-a Steve Jobs je obezbedio konačni pogled na Mac OS X 10.5, kodno ime Leopard, pre nego što operativni sistem stigne u oktobru. On je predstavio 10 od kako on kaže 300 novih funkcija.

 

137. Stigao je 16GB iPhone i 32 GB iPod Touch

Kada su ljudi predviđali šta će Apple da predstavi na Macworld 2008, na svačijoj listi mogli ste da vidite iPhone sa 16GB. Macworld je došao i prošao, i videli smo MacBook Air, iTunes iznajmljivanje filmova, iPhone Firmware i Time Capsule, ali ni traga ni glasa od iPhone-a sa 16GB memorije. Nekoliko nedelja je prošlo i sada vidimo da je Apple namerno odložio izdavanje proširenog iPhone i iPod Touch-a za period posle Macworld-a.

 

138. Stiv Džobs će nas možda iznenaditi sa tanjim Mac-om i novim IPhone-om

Apple-ov Macworld možda donosi iznenađenje u obliku stanjenog laptopa i iPhone-a većeg kapaciteta. Džobs tradicionalno koristi Macworld Expo koji se održava u januaru za prikazivanje novih proizvoda. Zadnji put, to je bio iPhone i Apple TV; godinu dana pre to je bio brži Mac sa Intel Corp. čipom.

 

139. Stiv Džobs govori o iPhone-u 3G na WWDC 2008

Poslušajte izlaganje Stiv Džobsa o iPhone-u 3G (koji će biti dostupan od 11. jula) na WWDC 2008 i saznajte šta donosi ovaj izvanredni uređaj u novoj verziji.

 

140. Stiv Džobs govori o OS X Snow Leopard-u na WWDC 2008

Sledeća verzija OS X je spomenuta tokom uvodnog izlaganja Stiva Džobsa, ali je malo toga rečeno o njoj nakon toga. Srećom, Apple nas nije potpuno ostavio na cedilu, jer su zadnje informacije otkrile nešto od onoga što će nam doneti Snow Leopard.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 78