Vesti – Laptop

 

Ukupno 121 – Strana 5 od 7

 

81. Notebook proizvođačima nedostaju delovi

Segment tržišta mobilnih računara se povećava mnogo brže nego što su čak i najoptimističniji analitičari sanjali da je moguće. Sa jedne strane, ovo je veoma dobra vest za proizvođače i prodavce notebook-ova, ali sa druge strane znači da se smanjuje isporuka potrebnih ključnih komponenti iako se kompanije koje proizvode hardver bore da ubrzaju proizvodnju. Ono što je veoma dobra vest za proizvođače i trgovce je manje uzbudljivo za većinu potencijalnih kupaca pošto ugovori o popustima i niže globalne cene postaju sve udaljenije sa svakim proteklim danom.

 

82. Novell i Lenovo su izdali Linux zasnovan ThinkPad T160

Lenovo, jedan od najvećih proizvođača PC-ja na svetu i Novell, softverska kompanija, su nedavno objavili u štampi dostupnost Linux zasnovane ThinkPad mobilne radne stanice. Ova ThinkPad radna stanica koja se zove ThinkPad T60p, je zasnovana na Intelovoj Centrino Duo tehnologiji i pokreće SUSE-ov Linux Enterprise Desktop 10 operativni sistem.

 

83. Novi dizajni za Acer laptopove

Acer America Corporation je objavio da su sada potrošačima dostupna dva nova laptopa iz familije Gemstone PC-ja. Izgrađeni na najnovijoj Intel-ovoj Centrino tehnologiji, 5920 i 4710 Gemstone laptopovi su najnoviji notebook-ovi od Acer-a. Po navodima u štampanom izdanju kompanije, tim dizajnera je radio sa BMW Group DesignworksUSA i ispitali su trendove u dizajnu, razvili koncept i vizuelizovali nove forme.

 

84. Novi Flybook računari su među nama

Novi Flybook računari su među nama

 

85. Novi Fujitsuov laptop - LifeBook U810 UMPC

Fujitsu je nedavno predstavio svoj novi proizvod, LifeBook U810 UMPC. Najnovija ponuda ove kompanije biće dostupna sa Windows Vista Business ili Windows XP Tablet PC Edition 2005.

 

86. Novi HP notebook računari spremni za Vista-u

Novi HP notebook računari spremni za Vista-u

 

87. Novi Lenovo notebook za Linux

Dell je u zadnje vreme privukao dosta pažnje sa svojom linijom Ubuntu Linux desktop i notebook mašina, ali on nije jedini proizvođač PC-ja koji se uskočio u desktop Linux voz. DesktopLinux izveštava da novi Lenovo T61p notebook ima zvaničnu podršku za tri različite Linux distribucije, uprkos nedostatku publiciteta vezanog za ovu činjenicu. Mašina, koje je izašla pre dva dana je sertifikovana da pokreće Novell-ov SuSE Linux Enterprise Desktop 10 kao i najnovije Linux varijante iz Red Hat-a i Turbolinux-a. Uprkos tome, izgleda da Lenovo uopšte ne reklamira ove sertifikate, a na njihovom web sajtu, ne postoji opcija koja vam omogućuje da naručite  ThinkPad T61p bez kopije preinstaliranog Windowsa.

 

88. Novi Vaio laptopi stižu u oktobru

Sony se sprema da lansira novu liniju Vaio laptopa iz serije AR. Nove mogućnosti uključuju Blu-ray i CableCard, što znači da za "tričavih" 1700 dolara dobijate laptop Vaio AR630E sa Blu-ray drajvom.

 

89. NT Company predstavlja laptop Asus A3H-5020

NT Company predstavlja laptop Asus A3H-5020

 

90. OLPC otkriva prvi prototip XO 2.0

Baš kada smo pomislili da OLPC čvrsto stoji na zemlji i u realnosti barem jednom nogom sa dolazećom Windows XP verzijom njihovog jeftinog XO-a, Nick Neg ponovo vraća čitavu priču u stratosferu otkrivši XO 2.0.

 

91. PC Microworks je predstavio Edge super-laptop

PC Microworks-ov Edge koji dolazi sa Centrino-om 2 (alijas Montevina) je moćna mašina koja se ne može ignorisati.

 

92. Počinje masovna proizvodnja «Laptopa od 100 dolara»

OLPC (One Laptop Per Child) je objavio da će početi masovnu proizvodnju njihovih XO laptopova i uskoro se može očekivati njihovo isporučivanje. Proizvođači hardvera su dobili zeleno svetlo da ubrzaju proizvodnju svih računarskih delova koji su potrebni da se naprave milioni željenih jeftinih mašina. Kao što je OLPC organizacija već izjavila u štampi, potrebno je tri miliona XO laptopova da bi program mogao da se održi. Do oktobra 2007 trebao bi da bude spreman prvi paket laptopova za isporuku u zemlje u razvoju. Organizacija je odlučila da ne otkrije koje će zemlje primiti prvi talas XO laptopova.

 

93. Prenosivi štampač bez mastila

Prenosivi štampač bez mastila

 

94. Produžite vreme trajanja baterije na laptopu

Produžite vreme trajanja baterije na laptopu

 

95. Punite baterije laptopa dok vozite bicikl

Ako održavanje kondicije nije dovoljan razlog da vas motiviše da vežbate svaki dan, možda će vežbanje na biciklu koji istovremeno puni baterije vašeg laptopa biti? Studenti MIT-a su došli do unikatnog otkrića koje konvertuje energiju koju generišete vožnjom bicikla u energiju koja može da pokreće laptop.

 

96. Revolucionarni koncept laptopa - Compenion

Popularnost laptopa izgleda da neprestano raste, do tačke kada već i pojedinci sa osnovnim poznavanjem mehaničkog dizajna kreiraju koncepte mašina koje najverovatnije nikada neće ugledati svetlo dana. Ovaj rastući trend dokazuje i to što je Felix Schmidberger koji je dizajner, nedavno otkrio koncept koji on zove "laptop za 2015".

 

97. Samsung R20

Samsung R20 je najavljen na CeBIT-u u martu 2007. godine ali je bio dostupan u nekim evropski zemljama nekoliko nedelja ranije sa veoma konkurentnim cenama. Možda je ključna karakteristika R20 njegova upotreba ATI čipseta (ATI Radeon Xpress 1250, poznatog i kao RS600). R20 ima displej od 14.1 inča i nudi malo manju alternativu za ljude koji ne žele model sa ekranom od 15.4 inča.

 

98. Santech je izbacio Centrino 2-zasnovani X46 laptop

Iako tek treba da nas zapljusne talas uređaja koji koriste Centrino 2, izgleda da se događaji ubrzavaju, pre svega zahvaljujući Santechu koji je izbacio laptop zasnovan na platformi koja je nekada bila poznata kao Montevina.

 

99. Satellite P305, ASUS M50 laptopovi sa novim grafičkim karticama

AMD nije bio baš precizan što se tiče određivanja datuma kada će njihova nova serija ATI Mobility Radeon HD 3000 grafičkih kartica naći svoj put do nekog laptopa kada su ih najavili prošle godine, ali izgleda da su one konačno počele da se pojavljuju u novim laptopovima od Toshibe i ASUS-a, koji su tako dobili na jačini.

 

100. Sony je predstavio svoje SSD laptop računare

Solid State Drive-ovi (SSD) će najverovatnije biti glavni hit ove jeseni i kompanija Sony će se pridružiti ovoj bici sa novim TZ18GN. To je prvi Vaio računar koji poseduje SSD.

 

Strane:
1 2 3 4 56 7