Vesti – Laptop

 

Ukupno 121 – Strana 6 od 7

 

101. Sony predstavlja Vista minilaptop

Sony predstavlja Vista minilaptop

 

102. Sony se trudi da na sve moguće načine zezne svoje kupce!

Stvarno volim Sony. Oni su otkrili tako mnogo inovativnih načina da za**bu sopstvene klijente da je prosto neverovatno da još nisu propali. Već smo videli vlasničke formate, rootkit-ove na CD-ima i uskoro nepostojeću Sonyjevu muzičku prodavnicu koja će svoje kupce ostaviti na cedilu jer neće moći da slušaju muziku koju su od njih kupili ako promene hardver ili računar.

 

103. Sony VAIO SZ serija – osvežena verzija

Jedna od najpoznatijih laptop serija koja je ikada izdata je Sony-jeva VAIO linija. Njegova SZ serija mobilnih računarskih sistema sada ima novog člana u familiji: potpuno novi Sony VAIO SZ6. Novi laptop uključuje serije poboljšanja i dodatke koje nemaju stariji modeli: "13.3-inčni LED ekran sa pozadinskim osvetljenjem, hibridni hard drajv, kućište od indigo vlakana i kvalitetnu Santa Rosa brzinu” navodi sajt SpicyGadget.

 

104. Sony-jeva linija notebook računara od ugljeničnih vlakana

Sony-jeva linija notebook računara od ugljeničnih vlakana

 

105. Sony-jeva SZ7 13.3-inčna linija laptopa dostupna za naručivanje

Sony-jeva SZ7 linija - koju čine VGN-SZ780, VGN-SZ740, VGN-SZ680 i VGN-SZ640 - je postavljena na njihovom web sajtu, i mada se pretpostavke o datumu početka njihovog isporučivanja kreću od sledeće nedelje pa do nepoznatog datuma, nema razloga da ne osigurate jedan primerak i za vas, naravno, ako živite u inostranstvu.

 

106. Stigli su Fujitsu Siemens Amilo 3000 laptopovi

Nemoj samo tamo da sediš klonu, već pažljivo slušaj. Fujitsu-Siemens je upravo objavio svoju novu Amilo 3000 seriju.

 

107. Stilski doterani Sony VAIO VGC-LA38G Portable PC

Stilski doterani Sony VAIO VGC-LA38G Portable PC

 

108. Sto za poneti – držač Laptop-a

Ako nabavite „Connect-A-Desk” laptop držač, sto vam nikada više neće biti potreban.

 

109. Torbe za napajanje laptopa

Ako ostavite vaš laptop na zadnjem prozoru vašeg automobila on će sigurno privući poglede lopova, ali sa druge strane možda zbog toga nikada više nećete ostati praznih baterija, zahvaljujući Picard Lederwaren-u+, nemačkom proizvođaču torbi.

 

110. Toshiba izdaje laptopove sa HD-DVD rezačima

Dok su obožavaoci Blu-raya bili u mogućnosti da pronađu nekoliko laptopova sa prepisivim Blu-ray optičkim drajvovima, mi čekamo da vidimo odgovor iz HD-DVD kampa. Iako su neko vreme bili dostupni notebookovi sa HD-DVD čitačima, Toshiba je konačno odgovorio sa prvim domaćim laptopom koji ima prepisivi HD-DVD drajv.

 

111. Toshiba Qosmio G40/97D sa dual tjunerom

Toshiba je predstavila novi Qosmio notebook PC. Ovo je prvi notebook koji integriše dual zemaljske TV tjunere. To znači da Qosmio G40/97D može da snima dva programa odjednom. Qosmio omogućava takođe bolju integraciju računara u kućni bioskop zahvaljujući HDMI izlazu i daljinskom upravljaču. Pored navedenog,  G40 poseduje i ugrađeni HD DVD plejer.

 

112. Toshiba Satellite U205-S5044

Toshiba Satellite U205-S5044

 

113. Toshibini M200/M205 laptopovi

Potpuno nova serija high end laptopova koji su zasnovani na Intel-ovoj Santa Rosa platformi su objavljeni od strane japanskog proizvođača hardvera, Toshibe. Cela linija laptopa M200/M205 ima široke LCD ekrane veličine 14.1 inča, Intel integrisane grafičke kartice i Intel procesore. Kako navodi stranica za proizvod na Toshiba web sajtu, M200/M205 serija je “ažuriran Onyx Blue Metallic laptop sa tanjim, uglađenijim i ergonomičnijim dizajnom kućišta”.

 

114. Tri boje, tri laptopa

Proizvođač laptopa Gateway je predstavio dve potpuno nove familije notebook-ova (imenovane M i T), koje su sada dostupne u još dve boje, pored tradicionalnog tamno sivog kućišta: Crimson Red Ridgeview, Slate Grey Ridgeview i Pacific Blue Ridgeview. Gateway nije prvi proizvođač koji izdaje notebookove u boji. Taj trend je započeo Dell. Nove M-150 i T-140 serije multimedijalnih notebook-ova su zasnovane na Intel-ovom Santa Rosa Core 2 Duo procesorima i uključuju HDMI port, integrisanu web kameru, DVD pisač i bežične mogućnosti. Novi slot-load optički drajv bi trebao da omogući korisnicima da se lako prebacuju između CD-ova i DVD-ova, jer je ubacivanje i izbacivanje diskova pojednostavnjeno.

 

115. Veliki memorijski kompleti za laptopove

OCZ je upravo izdao nove memorijske komplete za laptopove ali ovi kompleti za razliku od prethodnih, su veći i brži, i namenjeni su računarskim entuzijastama koji pokreću Microsoft Windows Vista-u na laptopu. Izgrađen na DDR2 tehnologiji ovaj memorijski komplet ima optimalnu frekvenciju od 800MHz (takođe poznat kao PC2-6400, gde 2 označava DDR2 tehnologiju) a tajminzi su između 5 i 15 (prilično nisko, ako imamo u vidu frekvenciju). Pošto su građeni za laptopove ovi memorijski kompleti nisu regularnog DIMM formata, već su prilagođeni za SODIMM.

 

116. Windows XP na OLPC-u

Microsoft ne namerava da stoji sa strane kada je u pitanju One Laptop Per Child (OLPC) projekat. 40 Microsoftovih inženjera je dobilo zadatak da osposobe Windows XP da radi na OLPC (XO projekat) mašinama, koje su opremljene sa 433MHz procesorom, 256MB RAM-a, i fleš drajvom od 1GB. Najveći izazov će im predstavljati postavljanje XP-a na tako mali drajv, kao i pisanje drajvera koji će raditi na specijalizovanom hardveru laptopa.

 

117. Xentex dual 13.3-inčni laptopovi su se pojavili na eBay-u

Mi stvarno ne znamo kome je ikada trebao džinovski laptop sa nezavisno upravljanim 13.3-inčnim ekranima, ali ako se osećate posebno velikim, tu je Xentex Flip-pad Voyager prototip koji se prodaje na eBay-u baš sada za smešnu cenu od 99 dolara.

 

118. XtremeNotebooks ugrađuje četvorojezgarne X3360 Xeon procesore

XtremeNotebooks je značajno unapredio svoj Xtreme 917V tako što je ugradio Intel X3360 Xeon procesor u njega. Kompanija reklamira ovaj laptop kao "prvi laptop distribuiran u SAD " koji poseduje ovaj  čip.

 

119. Zasenite laptop i uživajte u sunčanim zracima

Sunčanim danima često uhvatim sebe kako gledam kroz prozor i poželim da mogu da iznesem svoj laptop napolje kako bih uhvatio nekoliko sunčevih zraka (danas je jedan od tih dana). Ako bi moj računar bio vodootporan, rado bih ga odneo na bazen i radio na suncu. Eto koliko sam ja vezan za svoj laptop.

 

120. Zašto laptop radi samo sa pola brzine?

Da li ste ikada proverili sistemsku informaciju u Control Panelu i primetili da vaš laptop radi sa značajno manjom brzinom nego što bi trebalo? Jedan korisnik koji koristi Dell laptop požalio se na ovaj problem. Evo o čemu se radi.

 

Strane:
1 2 3 4 5 67