Vesti – Ekologija

 

Ukupno 88 – Strana 4 od 5

 

61. Lumeta-ini "odlepi i zalepi" solarni paneli su ko stvoreni za vaš krov

Ako uništavanje krova samo zato da biste instalirali solarne panele nije po vašem ukusu, Lumeta-in PowerPly može da bude dobro rešenje.

 

62. Majkl Džekson je ubijen od lečenja nesanice - Nadamo se da je tigrić dobro

Kada ne možete da spavate mislite da je strašno. Vreme vam prolazi veoma sporo. Ukoliko pored sebe imate nekoga ko veoma uspešno spava, nervoza se još pojačava. Ako se lečite od nesanice imate velike šanse da se ne probudite. Najbolji primer za to je Majkl Džekson. Tigrić je porastao. Knjiga posle Majkla - Avanture nevaljale devojčice.

 

63. McDonald's gaji zelenu salatu na svojim bilbordovima

"Zeleni" bilbordovi mogu da imaju različite oblike, neki se napajaju solarnom energijom a neki se izgleda prave od zelene salate.

 

64. Najdublje i najveće jezero na svetu staro 25 miliona godina

Bajkalsko jezero najstarije, najveće i najdublje jezero na planeti poznato je kao „najveća dama” među jezerima.

 

65. NICE je prikazao prototip električnih kola

NICE je prikazao koncept automobila sa makaza vratima koji će biti predstavljen široj publici na London Auto Show-u. Ovo su električna sportska kola koja će biti prikazana u u julu na pomenutom šou.

 

66. Plastične kese - neću kesu - vrisak - Ikeino NE - Stolica od plastičnih kesa

POP - je prosečno obavešten potrošač. Onaj koji misli da je dobijena BESPLATNA kesa u prodavnici besplatna. Ne košta potrošača, a nekada je kupovana, prana, sušena, čuvana. Sada nas guši. Jedan frapantan podatak: Sve kese koje se u Srbiji bace nakon upotrebe tri puta "prekriju" našu lepu otadžbinu. Da li ste sedeli na stolici od plastičnih kesa? 

 

67. Plastične kese postale nezakonite

Inicijativa za nekorišćenje plastičnih kesica u prodavnicama prerasta u globalni pokret. Neki veliki gradovi, kao što je San Francisco, stavili su ih u potpunosti van zakona.

 

68. Polarni medved zahvalan Nisanu

Kako su se spojili, jedna fabrika automobila, polarni medeved i reklama? Pokušavajući da smanje zagađenost vazduha, ljudi iz fabrike automobila Nisan daju sve od sebe kako bi smanjili emisiju štetnih gasova. A kako bi promovisali svoja dostignuća, napravili su i sjajnu reklamu.

 

69. Potpišite Bells peticiju i knjiga Revolucija čistih tehnologija je za vas 700 dinara

Ako volite životnu sredinu. Deklaracija o podršci i jačanju regionalne saradnje zemalja zapadnog Balkana u oblasti životne sredine. Potpišite je. I knjiga Revolucija čistih tehnologija je za vas jeftinija.

 

70. Predstavljen projekat solarne elektrane na Vračaru

Izgradnja solarne elektrane u Beogradu omogućila bi uštedu energije iz drugih izvora i smanjila bi zagađenje vazduha, rečeno je prilikom predstavljanja probnog projekta prve solarne elektrane u Srbiji, u opštini Vračar.  

 

71. Sajt koji možda niste posetili SOK ili besplatno sunce u vašem domu

Alternativni izvori energije. Kad je reč o alternativnim izvorima energije, svi tvrde da su potrebni i korisni. Međutim, osvrnete li se okolo, praktične dokaze nećete naći nigde.

 

72. Skuplje gorivo će spasiti određene vrste riba

Ribari koji love sa mrežama sada će morati da daju više para za gorivo kako bi stigli na okean i mesta bogata ribom oko Autralije. To za rezultat može da da spasenje određenih vrsta riba koje us ugrožene.

 

73. Slika dana - Ekološka Uskršnja jaja Bele kuće - kakva će biti naša jaja

Uskršnja jaja Bele kuće. Kakva će biti naša? Zašto zeka beži? Ako kupiš jedno, onda $ 7,5 . Ako kupiš komplet.....

 

74. Solarni kolektori na krovu obrenovačkih bazena

Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić posetio je obrenovačke bazene na čijem su krovu postavljeni solarni kolektori. Postrojenje koje čine 32 kolektora jačine 40 kilovata pri osunčanju od 1.000 vati po kvadratnom metru daje dovoljno energije  za zagrevanje vode na tuševima na otvorenim i zatvorenim bazenima, kao i  grejanje vode u kuhinji restorana. U sklopu ove instalacije postavljaju se i solarni bojleri u kojima se voda greje za potrebe bazena. Na ovaj način godišnje se može postići ušteda električne energije od 50 do 70 odsto. Sunčeva energija se u kolektorima pretvara u toplotnu i zagreva fluide, koji dalje zagrevaju vodu u bojlerima tuševa na bazenima i u restoranu objekta.

 

75. Solarni uređaji u obliku lokvanja će generisati solarnu energiju u Glazgovu

Umesto da zauzme hektare i hektare pustinjske zemlje ili postavi ogroman broj solarnih panela na krovove kuća i zgrada, ZM Architecture ima ideju da postavi veliki broj ogromnih solarnih panela u obliku lokvanja u reku Clyde.

 

76. Solarno drveće na ulicama Evrope i arhi-cipele za nove devojčice

U jednoj ulici je posečeno drveće koje je bolesno. U jednoj ulici će biti posađeno zdrava, mlada stabla. U Evropi će na ulicama umesto zelenih stabala, uskoro "niknuti" solarno drveće.

 

77. Solarno kuvanje: Želite da probate?

KITV je intervjuisao čovek iz Honolulu-a koji je razvio specijalnu rernu (ili roštilj) koji radi na solarni pogon. Kliknite na link da biste pogledali video.

 

78. Srbija dobila solarnu elektranu u selu Vrbovac kod Blaca

Blace -- U selu Vrbovac, kod Blaca, počela je da radi prva solarna elektrana u Srbiji, snage 10 kilovata u vlasništvu TV mehaničara Dragoljuba Petrovića iz tog sela.Revolucija čistih tehnologija je počela, nećete, valjda ostati po strani?

 

79. Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležava se u Srbiji danas s ciljem da se istakne značaj očuvanja ozonskog omotača i podstakne najmlađe stanovništvo da razmišlja o tome. Pojam: Ozonski omotač (ozonski sloj ili ozonosfera) (grč. ozo — mirišem i grč. spaira — lopta) je sloj u Zemljinoj atmosferi koji sadrži relativno visoke koncentracije ozona (O3). Ovaj sloj apsorbuje 93-99% Sunčeve svetlosti visokih frekvencija (ultravioletna svetlost), koja je štetna za živi svet na Zemlji. Preko 91% ozona u atmosferi je prisutno u ovom sloju. Ozonski omotač se prostire u donjem sloju stratosfere od oko 10 do 50 kilometara iznad Zemlje. Njegova debljina varira u zavisnosti od lokacije i godišnjeg doba.

 

80. Tesla je najavio Model S: električni sportski sedan za petoro

Naš omiljeni Terminator (i guverner Kalifornije) Arnold Schwarzenegger je pomogao da Tesla Motors objavi vest koja će izazvati paniku u upravama velikih automobilskih kompanija.

 

Strane:
1 2 3 45