Vesti – Ekologija

 

Ukupno 88 – Strana 5 od 5

 

81. Tesla Roadster konačno ulazi u proizvodnju

Tesla Motors je izjavio da je ovaj automobil konačno ušao u proizvodnju, i da su počeli da primaju narudžbine za 2009. godinu - do sada je rezervisano 900 automobila.

 

82. Travnati telefon može da se reciklira

Kada zamenite mobilni telefon, da li vam je bitno gde je otišao stari? Ne u čije ruke je otišao, već da li bačen na đubre i tako počeo svoje samouništenje, ili je recikliran. Novi telefon je lep onoliko koliko može da da obezbedi mesto još novijem, ali i da ne postane đubre koje će nas zatrpati.

 

83. U fokusu - Documerica: Njujork

Documerica je bio pojekat Društva za zaštitu životne sredine Sjedinjenih Američkih Država pokrenut 1971. godine. Cilj: dokumentovanje uticaja čovekovog modernog životnog stila na okruženje, ali i svakodnevnog života 'običnih ljudi'. Na taj način napravljen je zaista širok kadar, u ovom slučaju, Njujorka.  

 

84. Upoznajte Ecocustom, projekat za Shell-ov EcoMarathon

Svake godine, Shell organizuje EcoMarathon, čiji je cilj da se sa vozilom pređe što je moguće veća razdaljina sa samo jednim litrom goriva.

 

85. Wrightspeed SR-71 električna kola će dostizati 0-60 za 2.5 sekunde

Sećate se kada je Wrightspeed X1 električni auto potukao Ferrari 360 Spyder i Porsche Carerra GT u brzini? E pa, eks-Cisco i DEC inženjer Ian Wright se vratio sa svojim SR-71 za koji kaže da postiže ubrzanje od 0-60 za neverovatne 2.5 sekunde.

 

86. Xziex izvlači vodu iz vazduha, Harkoneni protestuju

Ne znamo tačno šta se ovde dešava ali smo sigurni da će trebati mnogo ovakvih uređaja na Arakisu i to pod hitno!

 

87. Zeleno volim te zeleno - Peticija za spasavanje Bajkalskog jezera - Fotografije

Zašto smo Zoe i ja potpisali peticiju? Ako vam fotografije ne govore, onda ništa. Da li ste bili na Bajkalskom jezeru? Ako jeste, kao mi, uvek ćete ga se sečati. Ako niste, da biste ga doživeli na pravi način, potpišite peticiju za opstanak Bajkalksog jezera. Pogledajte nekoliko fotografija od preko 400 koje smo snimili Zoe i ja.

 

88. Zlatni bicikl slavi prirodno okruženje

U slavlje Green Transport Week britanska osiguravajuća kompanija, ETA, nudi Charge Plug bicikl obložen četovrokaratnim zlatom sa prilagodljivim sedištima, ručkama i lancem.

 

Strane:
1 2 3 4 5