Vesti – Svet igara

 

Ukupno 108 – Strana 2 od 6

 

21. Dugo očekivani BioShock je stigao

BioShock je igra koju veliki broj gejmera nestrpljivo čeka i koju većini zagriženih igrača ne treba posebno predstavljati. Ali izgleda da je iščekivanju došao kraj. BioShock je krenuo u pohod po svetskim prodavnicama. Na žalost, ako ne živite na području Severne Amerike moraćete da pričekate par dana da se ova igra pojavi i u našim krajevima.

 

22. EA nije uspeo da ispuni obećanje

Mac platforma nije baš poznata po širokoj selekciji dostupnih igara, već upravo suprotno, ali ovog leta smo videli priličan broj najava programera koji su obećavali nove igre. Jedna od najvećih objava je bila od Electronic Arts-a u toku World Wide Developers Conference, ali od tada nema nikakvih vesti a obećani rokovi su došli i prošli bez ikakvog izdanja.

 

23. eBay zabranio aukcijsku prodaju World of Warcraft virtualnih dobara

eBay zabranio aukcijsku prodaju World of Warcraft virtualnih dobara

 

24. Electronic Arts i Stevene Spielberg kreiraju igru

Electronic Arts i Stevene Spielberg najavili sarađuju u kreiranju tri nove igre.

 

25. Eliminisanje 1000 piratskih daunloda dovodi do samo jedne legalne kupovine

Gamasutra je objavila fascinantan članak od Russell Carroll-a iz Reflexive Games-a, u kojem govori o pirateriji u svetu igara i merama koje su se pokazale efikasnim. Frapantan podatak je da je u nekim slučajevima igra piratizovana u 92% slučajeva, i da umesto jedno piratizovanje naslova bude jednako jednoj izgubljenoj legalnoj prodaji, Reflexive je ustanovio da treba da zaustave hiljadu piratskih preuzimanja da bi dobili jednu prodatu igru više.

 

26. EVE Online Trinity paket donosi mnogo novina

Islandski razvojni tim CCP je objavio datum izdavanja Trinity-ja, devete velike ekspanzije za intergalaktički MMORPG EVE Online: 5. decembar. Ova najnovija ekspanzija donosi novu grafičku mašinu, nekoliko novih brodova i nove sadržaje za igranje.

 

27. Fedora Games - Fedora 8, ali sa jako mnogo igara

Kao i OS X, o Linuxu se ne razmišlja kao o operativnom sistemu za hard core igrače. Naravno, vi možete da upotrebite WINE i CrossOver za pokretanje i igranje Windows igara na Linuxu. Ali ako vam nije potreban BioShock da biste uživali u igrama, postoji na hiljade besplatnih igara dostupnih za Linux.

 

28. FireNes donosi 2000 NES igara u vaš web pretraživač

Samo za Firefox (Windows/Mac/Linux): FireNes Firefox ekstenzija integriše preko 2000 NES igara iz stare škole u vaš omiljeni web pretraživač.

 

29. Game browser

Proizvođač grafičkih kartica Nvidia otvorio je posebnu rubriku na svojoj „nZoni” kojom pomaže ljubiteljima igrica da pronađu najnovije naslove po najpovoljnijim cenama.

 

30. GDC07: Spielberg i EA prave Wii igru

GDC07: Spielberg i EA prave Wii igru

 

31. Glyph - Zarazna slagalica sa puno novotarija

Postoji mnogo igri slagalica koje možete da nađete u ogromnom virtualnom svetu. Razlog za njihovo postojanje u tako velikom broju je prilično jednostavan: sve su izuzetno zarazne i imaju nešto u sebi zbog čega ljudi nastavljaju da ih igraju u nedogled.

 

32. Go! Messenger

Na ovogodišnjem Games Convention-u u nemačkom gradu Leipzigu, Sony je predstavio novi servis za korisnike PlayStation Portable-a koji se zove Go! Messenger. Radi se o softveru koji će korisnicima prenosivih konzola omogućiti dopisivanje u bilo kom trenutku preko Interneta, odnosno ugrađene Wi-Fi mreže u PSP-u.

 

33. Halo 3 i noobovi protiv Microsofta

Od nedavno je dostupan Halo 3, najjači ovogodišnji naslov za Xbox 360. Halo 3 se odlično prodaje, a servis Xbox Live! je danonoćno usijan od silnih mrežnih bitaka.

 

34. Halo 3 je stigao do prodavaca

Možda nećete verovati ali Halo 3 je stigao u prodavnice. Još nije spreman na policama za vaše drhtave ruke ali po rečima Eurogamer.biz-a Collectors Edition of Halo3 je upakovan i spreman da prespava tri nedelje u skladištu u Francuskoj.

 

35. Hip-hop i ulične tuče na PS3 i Xbox 360 konzolama

Hip-hop i ulične tuče na PS3 i Xbox 360 konzolama

 

36. Igrajte pravi tenis, uz pomoć Wiimote-a

Igrajte pravi tenis, uz pomoć Wiimote-a

 

37. Igre za razbibrigu dobro utiču na vas

Odeljenje za rekreaciju Univerziteta Istočne Karoline je skoro objavio rezultate studije čiji je cilj bila ocena uticaja igara za prekraćivanje vremena na pojedinca. Rezultate treba uzeti sa dozom rezerve pošto je studiju pokrenula jedna od najuspešnijih kompanija za razvoj ovih igara, PopCap.

 

38. Igre za više platformi – noćna mora za programere

Da li ste ikada pomislili koliko je programerima teško da prebace neki naslov na drugačiju konzolu, za koju originalno nije dizajniran? Pa, moram reći da je to veoma lepo od vas ako jeste. Ali probaćemo ovde da pronađemo odgovore na to pitanje.

 

39. Igrice i obrazovanje

Nikada ranije niste razmišljali da bi igrica mogla da bude alatka za učenje? Ovaj članak će vas upoznati sa studentima koji igraju World of Warcraft. Oni mnogo bolje prolaze u školi. Zaključak je da igra uči decu mnogim veštinama koje su veoma korisne za prevazilaženje današnjeg školskog sistema.

 

40. Interfejs za drugi život u virtuelnom prostoru

Iako je razvoj tehnologije interfejsa mozak-računar (brain-computer interface – BCI) ljudima dao moć da svojim intelektualnim sposobnostima kontrolišu računare, niko ovu tehnologiju nije primenio u kombinaciji sa Drugim Životom u virtuelnom svetu – sve do sada.

 

Strane:
1 23 4 5 6