Vesti – Svet igara

 

Ukupno 108 – Strana 5 od 6

 

81. R.O.B.O.T. - igra za opuštanje živaca

Ako volite igre preživaljavanja i odbrane, R.O.B.O.T. (Relatively Obedient Being Of Thought) će vam leći kao kec na desetku. U suštini ova igra je mešavina odbrambene igre i igre opstanka u kojoj se istovremeno krećete i pucate kako bi se probili na sledeće nivoe.

 

82. Reklame polako osvajaju Counter-Strike

Reklame polako osvajaju Counter-Strike

 

83. Rešite zagonetku – otkrijte ime igre

Veoma poznati programer čije ime MegaGames ne želi da objavi, odlučio je da izostavi dosadni deo vezan za najavu igre i umesto toga je izdao set tajanstvenih zagonetki, u stvari poemu koja treba da navede igrače na ime igre. Ali to nije sve, pošto su spremne i  neke nagrade za onoga ko reši sve zagonetke.

 

84. Roditelji i deca zajedno igraju igrice?

Kada Will Nickelson i njegova ćerka požele da provedu zajedno par sati kvalitetnog vremena, oni uključe Nintendo Co.-ov Wii i odigraju nekoliko rundi ''Wii Sports'' ili ''Mario Party 8.'' ''Malo je problematično izabrati igru za sedmogodišnju devojčicu, ali ona stvarno voli da pobedi svog tatu u kuglanju'', rekao je Nickelson, 30-godišnji otac iz Huntsville, Ala.

 

85. Roze PS2 dolazi na australijsko tržište

Roze PS2 dolazi na australijsko tržište

 

86. Samarost 2 - fenomenalna i duhovita logička avantura

Samarost je među svojim korisnicima doživeo neku vrstu kultnog statusa i srećom po nas sada je u ponudi i druga verzija. Ali hajde da odemo malo u prošlost - ako vam reč "Samarost" ne znači ništa, a trenutno vas interesuju igre zasnovane na Flash-u poslušajte šta imamo da kažemo.

 

87. Scrabble na Facebook-u - kratka priča o AdSense uspehu

Više od 700.000 sesija Scrabulous-a odigra svaki dan oko 3.2 miliona korisnika Facebook-a koji su dodali ovu popularnu igru u svoje profile. A Google AdSense pomaže programerima Scrabulous-a, Jayant Agarwalla-u i Rajat Agarwalla-u, da unovče svoju kreaciju.

 

88. ScummVM 0.11.0 je izdat za skoro sve operativne sisteme

Da li ste ikada poželeli da igrate vaše omiljene avanturističke igre iz 80-tih i 90-tih na vašem PDA-u, iPhone-u, ili modernom PC-ju? ScummVM je projekat otvorenog koda koji vam omogućuje da igrate ogroman broj igara uključujući klasične LucasArts naslove kao što su Maniac Mansion i The Secret of Monkey Island.

 

89. Sličnost između kompjuterskih igara i pušenja

Autor članka: „Pre nekoliko dana odlučio sam da prekinem sa svojom lošom navikom: pušenjem i, kao što je očekivano, većina mojih prijatelja je požurila da mi čestita. Ali ideja za ovaj članak mi se javila kada mi je jedan od najboljih prijatelja (i, u isto vreme, čovek nikada nije igrao video igre) rekao nešto ovako:„Svaka čast! Sada, još samo da prestaneš da traćiš svoj život pred monitorom i bićeš savršen!” U tom trenutku mi je sinulo. Sve se je postalo kristalno jasno. Nevidljivi delovi slagalice su se spojili i prikazala mi se jasna slika: igre su kao pušenje!

 

90. Sport i Playboy u mesecu ljubavi

Sport i Playboy u mesecu ljubavi

 

91. Šta je to u nekim igrama što inače fine ljude pretvara u crvenooke zombije?

Američka Medicinska Asocijacija još nije spremna da zavisnost od kompjuterskih igara rangira tame uz rame sa zavisnošću od kockanja, ali sigurno ste čuli razne priče vezane za ovaj problem, a neke su prilično zastrašujuće.

 

92. Stiže Sim City Societies

Nakon dugog odsustvovanja sa igračke scene, ove godine ćemo opet dobiti priliku da gradimo nove Sim gradove. Međutim, da ne bi bilo sve kao pre, iz EA najavljuju da ćemo pored građenja gradske infrastrukture sada moći i trebai da kreiramo i druge elemnte gradskog života kao što su kultura, socijalno okruženje, i tako dalje. Tako ćete, recimo, moći da od grada napravite policijsku državu, hipi grad ili grad sa ekološki svesnim i odgovornim stanovništvom, grad zabave, "produhovljeni" grad, pa čak i grad užasa.

 

93. Studija: Tinejdžeri koji igraju igrice manje čitaju i manje uče

Tinejdžeri koji igraju video igrice troše manje vremena na domaće zadatake, ali ne provode manje vremena u interakciji sa roditeljima i prijateljima nego ostali tinejdžeri.

 

94. Svet igara - EVE onlajn – igrači privilegovani od strane CCP radnika

Ovakve stvari vas navode na pomisao da izbacite računar kroz prozor. Ako ste obožavaoc EVE-a onda ste sigurno imali uspone i padove u igri, ali najverovatnije uglavnom padove. Upravo kada se stišao jedan skandal, pojavio se novi. Ovaj put: igrači privilegovani od strane CCP radnika.

 

95. Tetris - Triplex - za one kojima nikada nije dosta varijacija ove legendarne igre

Koliko ste u zadnje dve decenije reinkarnacija Tetrisa videli ili igrali? Tetris sa pet elemenata, trodimenzionalni Tetris, trouglasti Tetris i tako dalje. Ali nijedna od ovih verzija ne može da se poredi sa originalom: četiri elementa u obliku su postali najpoznatija verzija. Ali šta ako igru još olakšamo - tri elementa u obliku?

 

96. Top 10 horor igara svih vremena

Saznajte u ovom videu koje su najstrašnije igre svih vremena. Sigurni smo da ste i vi igrali neke od njih.

 

97. Valve je kupio Turtle Rock Studios

Valve je objavio da je kupio Turtle Rock Studios, kompaniju koja je odgovorna za razvoj igre, Left 4 Dead, koja mnogo obećava. Obe kompanije već duže vreme rade zajedno, tako da je Valve odlučio da kaže nešto slično ovome: "Hej momci, svideli ste nam se. Kupili smo vas.!" Sve u svemu, niko nije bio mnogo iznenađen ovakvim razvojem događaja.

 

98. Virtuelni Terorizam - Second Life Virtualna zajednica doživela prvi teroristički napad

Virtuelni Terorizam - Second Life Virtualna zajednica doživela prvi teroristički napad

 

99. Warmonger - besplatni revolucionarni FPS

Uskoro će se pojaviti Warmonger, Operation: Downtown Destruction, post-apokaliptični FPS urađen na Unreal Engineu 3. Uz odličnu grafiku, autori su kreirali posebnu podršku za vlasnike AGEIA PhysX procesora, što garantuje neverovatnu interakciju sa okolinom u smislu mogućnosti njenog uništavanja.

 

100. WiiWare kanal nudi jeftinije igre

Japanski gigant Nintendo je otkrio novi WiiWare kanal kroz svoju onlajn prodavnicu na kojem će biti prikazani sadržaji koji će se pojaviti početkom sledeće godine.

 

Strane:
1 2 3 4 56