Vesti – Mobilni telefoni

 

Ukupno 198 – Strana 2 od 10

 

21. Detektori munje u Nokia mobilnim telefonima

Mobilni uređaji imaju sve više i više funkcija, od reprodukovanja muzike i snimanja video snimaka do igranja igrica i pristupa Internetu. Pored funkcija za zabavu, Nokia misli da je vreme da mobilni telefoni počnu da štite potrošača, tako da je finska kompanija primenila patent za program koji detektuje munje i koji će biti implementiran u telefone. Program bi trebao da odredi udaljenost munje, kada se javila i da upozori korisnika na dolazeće udare.

 

22. Discovery Network kanali su došli i do mobilnih telefona

Discovery Network je upravo objavio da će korisnici mobilnih telefona imati mogućnost da od sada uživaju u svojim omiljenim TV emisijama čak i kada su na putu. Velika prednost koju donose mobilni telefoni je odlična mobilnost i oni planiraju da svoje emisije učine dostupnim bilo gde i u bilo koje vreme za svoje gledaoce.

 

23. E-TEN-ov prvi 3G Smartphone

E-TEN-ov prvi 3G Smartphone

 

24. EA izdaje The Sims Bowling za mobilne telefone

EA donosi još jednu privlačnu igru u The Sims seriji. Ovaj put govorimo o igri kuglanja koja donosi sve poznate karaktere originalne PC igre koja se u prošlosti pokazala kao veliki uspeh.

 

25. Eksplodirao još jedan mobilni telefon

Još jedna osoba je ozbiljno povređena kada je pre nekoliko dana eksplodirala baterija mobilnog telefona. Ovaj put, govorimo o mladoj Vijetnamki koja je povređena.

 

26. Email pristup je i dalje kralj među mobilnim telefonima

Prema Webcredible-u, konsultantu za upotrebljivost i pristupačnost, mobilni servis za kojim vlada najveća potražnja među korisnicima mobilnih telefona je elektronska pošta. 33% ispitanika je reklo da im je e-mail najvažnija funkcija njihovih mobilnih telefona.

 

27. Enkin – veza između mape i stvarnog sveta u realnom vremenu

„Enkin” je mešavina GPS-a, senzora pokreta, 3D grafike, videa uživo, nekoliko veb servisa i novog korisničnog interfejsa.

 

28. FCC odobrio Sanyo SCP 7050

FCC odobrio Sanyo SCP 7050

 

29. Fleksivbilni mobilni telefon koji možda niste videli

Svakoga dana se pomeraju granice u dizajnu mobilni telefona. Poslednja kreacija dolazi iz Kyocere.

 

30. FlexiSPY - virus, spyware ili Trojan?

FlexiSPY je jedan od programa koji se najčešće koriste za praćenje svega što korisnik mobilnog telefona radi sa svojim uređajem. Iako ga kompanija koja ga proizvodi smatra običnim programom, mnogi ljudi ga vide kao podmukli i neželjeni program.

 

31. Garminov Nuvifone će da proizvodi ASUS?

Izgleda da će Garminov dolazeći Nuvifone da proizvodi ASUS. Prema industrijskim izvorima dve kompanije rade na ovom uređaju zadnje dve godine, a ASUSova pomoć je posebno velika u RF tehnologiji.

 

32. Gigabyte planira da lansira GSmart i+

Gigabyte planira da lansira GSmart i+

 

33. Google je lansirao Android, mobilnu platformu otvorenog koda

Ispostavilo se da je "Google Phone" u stvari platforma za mobilne telefone a ne telefon optimizovan za Google aplikacije. "Android je prva stvarno otvorena platforma za mobilne uređaje. Ona uključuje operativni sistem, korisnički interfejs i aplikacije - celokupan softver za mobilne telefone ali bez vlasničkih ograničenja koji su ometali razvoj inovacija u industriji programa za mobilne telefone", objavio je Andy Rubin na Google Blog-u.

 

34. Google je lansirao plugin za pretraživanje za Windows Mobile

Google je preduzeo korake kako bi ubrzao pretraživanje njegove mašine za pretraživanje. Iako su zauzeti ovim veoma važnim poslom, programeri su uspeli da lansiraju Today Screen plugin za korisnike Windows Mobile uređaja. U suštini ovaj plugin vam omogućuje da započnete pretraživanje sa vaše home stranice bez da otvarate vaš web pretraživač.

 

35. Google Maps for Mobile prikazuje vašu lokaciju

Najnovija verzija Google Maps za mobilne telefone ima novu funkciju koja se zove "my location". Umesto da morate da unesete vašu lokaciju, Google Maps sada može sam da je pronađe! Ako vaš mobilni telefon ima podršku za GPS, detekcija loakcije bi trebala da bude veoma brza, ali čak i ako vaš mobilni telefon nema GPS, Google Maps može otprilike da utvrdi vašu lokaciju.

 

36. Google Notebook dobija funkcije za mobilne telefone

Google je nedavno tiho dodao nove funkcionalnostu u svoj Notebook alat za hvatanje i snimanje web isečaka i beleški, dajući na taj način pretraživačima mobilnih telefona funkcionalnost Notebook-a i njegove nedavne Bookmarks integracije. Mobilna verzija omogućava korisnicima da dodaju beleške u "Mobile Notes" svesku i pretražuju postojeće bookmarkove i beleške.

 

37. Google zarađuje velike pare od iPhone korisnika

Ne, nije greška, iPhone korisnici stvarno surfuju Internetom i koriste Google za izvođenje pretraživanja. Google je prvo pomislio da se potkrala neka greška u podacima kada su videli koliko često se pretraživanje obavlja preko iPhone-a. Kao što se ispostavilo, nije bila u pitanju greška i Google stvarno dobija 50 puta više zahteva za pretraživanjem sa iPhone-a nego sa bilo kog drugog  mobilnog telefona.

 

38. Helio Ocean - mobilni telefon bez ijedne mane

Tri velika igrača na polju gadžeta i hardverskih igračaka za odrasle, Gizmodo, Engadget i Crunchgear su uspeli da dobiju u ruke Helio i objavili su sve što treba da znate o njemu pre nego što krenete da ga kupite. Svi se slažu u jednom. Helio Ocean je izvanredan!

 

39. HSDPA - Novi protokol za mobilne telefone

HSDPA, skraćeno od High-Speed Downlink Packet Access, je novi protokol za prenošenje podataka preko mobilnih telefona. Poznat je i kao 3.5G (G je skraćeno od generacija) tehnologija. U suštini, ovaj standard će na mobilnim telefonima obezbediti brzine daunloda kao na ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) linijama u kući, čime se ruše sve granice vezane za ograničenja upotrebe mobilnih telefona zbog spore konekcije.

 

40. Icono telefon: pozovi me

Zinc Chan, dizajner iz Londona, se proslavio telefonom koji možete da vidite na slici. Dizajn je inspirisan opšte poznatim gestom ruke "pozovi me".

 

Strane:
1 23 4 5 6 7 8 9 10