Vesti – Mobilni telefoni

 

Ukupno 198 – Strana 9 od 10

 

161. Sony je kreirao sistem gorivnih ćelija izuzetno malih dimenzija

Konačno možemo mirno da spavamo noću znajući da je Sony kreirao prototip sistema gorvnih ćeija koji može da stane u šaku.

 

162. Sprint puzi u trci za korisnike mobilnih telefona

U trci čiji je osnovni cilj da se privuče i sačuva što više pretplatnika u svetu mobilnih telefona, Sprint puzi! Njihovi pretplatnici ih napuštaju u hiljadama, i zbog toga, njihovi zaposleni su takođe prinuđeni da odlaze u hiljadama.

 

163. Šta ako bi se vaš mobilni telefon transformisao... kao Transformers?

Zamislite da vaš mobilni telefon može da se transformiše i izgleda kao na slici (ili još bolje kao u filmu Transformers). I naravno, da ne skače okolo i pokuša da vas ubije. Bilo bi super, zar ne?

 

164. Šta ćemo videti na CTIA Wireless konferenciji

Dok će Apple-ov takozvani "Isusov telefon " imati značajan uticaj na tržište mobilnih telefona u 2008. godini, veliki broj proizvođača mobilnih telefona će se potruditi da se distancira od Apple-a tako što će ponuditi multimedijalne aplikacije i funkcije usmerene na razonodu - a ne hardverske funkcije kao što je tačskrin ili megapikseli. A da biste svu tu raznolikost i novotarije videli nema boljeg mesta od godišnje CTIA Wireless konferencije koja traje od 1. do 3. aprila u Las Vegasu.

 

165. Šta vaš izbor telefona govori o vama?

Postoji mnogo mobilnih telefona koji su kreirani za mlađu generaciju koju privlači dobar stil i koji žele i formu i funkciju upakovane u telefon koji dobro izgleda. Na kraju krajeva, telefoni su produžetak naše ličnosti i razlog zbog čega plaćamo jako puno da bi ih prekrili Swarovski kristalima. To ne znači da prosuđujemo telefon samo po njegovoj masci. Ova generacija potrošača ima na raspolaganju sve moguće alate za upoređivanje proizvoda kako bi mogli da donesu ispravnu odluku na osnovu prikupljenih informacija.

 

166. Stigao je last.fm za mobilne telefone

Stigao je last.fm Mobile, aplikacija koja vam omogućuje da slušate korisnički generisane radio emisije na vašem mobilnom telefonu! Imajte na umu da je ovo aplikacija na kojoj se još radi, tako da ako naletite na probleme nemojte se nervirati jer će oni vremenom biti rešeni. To pogotovo važi za eksperimentalne funkcije kao što su slušanje radija i podrška za smartphone.

 

167. Stigao je Samsung i900

Samsung je napokon predstavio model smartphonea i900 Omnia koji će na tržištu konkurisati dolazećem 3G iPhoneu kao i uređajima kao što je HTC-ov Diamond.

 

168. Stigao je YouTube za mobilne telefone

YouTube je pokrenuo interfejs za mobilne telefone dostupan an adresi m.youtube.com. Da biste upotrebili ovaj servis, treba vam mobilni telefon koji može da streamuje video fajlove (RTSP/3GP sa H263/AMR) i paket sa neograničenim količinom prenosa podataka, pošto je YouTube Mobile veoma zahtevna aplikacija sa stanovišta prenosa i obrade podataka.

 

169. Stigao Samsung SGH-U300

Nakon svetskog uspeha sa Ultra Edition serijom telefona, Samsung je ove godine najavio novu generaciju ultra-tankih telefona. Ultra Edition II serija će predstavljati još jedan kvalitativni pomak unapred, kako za korejskog proizvođača tako i za čitavu mobilnu zajednicu.

 

170. Stiže ASUS ZX1 Lamborghini mobilni telefon

Nedavno je svoju svetsku premijeru imao ASUS-ov ZX1 Lamborghini mobilni telefon. Ovaj mobilni telefon može da se pohvali sa korisničkim interfejsom koji je zasnovan na Windows Mobile 6.1 jezgru koji koristi specijalna ASUS-ova podešavanja. Prema ASUS-ovom vodiču ovaj mobilni telefon je "isti kao iPhone". Ovaj uređaj će koštati "tričavih" 1,500 dolara kada bude lansiran u Evropi tokom maja ove godine.

 

171. Studija Mayo klinike : mobilni telefoni su bezbedni za bolnice

Ako ste u poslednje vreme nekoga posetili u bolnici znate da je zabranjeno koristiti mobilni telefon u bolesničkim sobama. Verovatno ste morali da izađete iz bolnice da biste telefonirali. Ali ste možda, neka ostane među nama, ipak primili poziv i spustili glas da vas medicinski radnici ne bi čuli.

 

172. Studija pokazuje da mobilni telefoni nisu rizični za zdravlje

Mobilni telefoni su ranije smatrani odgovornim za narušavanje zdravlja, pa čak i za neke bolesti uzrokovane radijacijom. Telekomunikacione antene su izazivale još veći strah pošto je signal u tim područjima još veći.

 

173. Superiorni foto kvalitet za kamere na mobilnim telefonima

PerkinElmer Inc., svetski tehnološki vođa u fotoničkim i zdravstvenim naukama, objavio je da je primio brojne narudžbe za montažu blica na mobilne uređaje koji koriste Xenon zasnovanu tehnologiju za bliceve ove kompanije. U poslednje vreme Xenon tehnologija se smatra veoma važnim faktorom za poboljšanje performansi high-end kamera za mobilne telefone.

 

174. Svake sekunde proda se 11-12 Nokia telefona

AMR Research je napravio studiju o 25 najboljih lanaca proizvođača i trgovaca. Studija je otkrila da se na vrhu ove klasifikacije nalazi Nokia.Nokia je upravo primila priznanje za dostignuća kojim može da se ponosi. Nokia vodi u razvoju isporučivanja, u planiranju prodaje i operacija i kolaborativnom razvoju proizvoda” izveštava AMR Research. To se pokazalo kao više nego dovoljno da se Nokia nađe na vrhu ove klasifikacije.

 

175. Sve je veći broj domaćinstava koja koriste samo mobilni telefon

Nedavno istraživanje je pokazalo da u SAD-u od 10 domaćinstava 3 se u potpunosti oslanja na mobilne telefone u komunikaciji.

 

176. Tačskrinovi su budućnost mobilnih telefona

Od kada je Apple lansirao iPhone svi pričaju o njegovom ekranu osetljivom na dodir. LG je najavio svog rivala iPhone-a, a Prada-in adut na tržištu mobilnih telefona takođe ima korisnički interfjes koji je u potpunosti zasnovan na ekranu osetljivom na dodir.

 

177. Takmičenje u dizajniranju teme za Nokia N76

Nokia će ponuditi svojim korisnicima da se iskažu u dizajnu svojih mobilnih telefona. U toku Art Meets Intelligence Design Fest-a ljudi će imati mogućnost da predlože specijalnu temu za njihov N76 uređaj.

 

178. Tehnologija za mlade

Prošle nedelje videla sam puno novina na polju tehnologije. Sve što sam videla izgledalo je interesantno i zabavno, ali nisam baš sigurna da bi se svidelo svakome. Postoji li nešto kao tehnologija koja odgovara određenim godinama? Da li su neki od nas možda prestari da upotrebe (ili cene) određenu tehnologiju?

 

179. Telefon u obliku automobila A9 Audi

Kombinujući dva poznata brenda da bi se izdao proizvod koji će postići dvostruki uspeh nije neuobičajena praksa. U ovom slučaju, ime A9 Audi TT ne dobija ništa od slave ovog proizvođača telefona.

 

180. Telefoni bez kamere su traženi

Danas u vreme kada su mobilni telefoni pretrpani sa svim mogućim funkcijama, zašto bi iko na svetu izdao mobilni telefon bez kamere? Ako ste i vi u nedoumici, i mislite da se ovde radi o grešci, pitajte bilo koga ko provodi 40 sati nedeljno u velikoj korporativnoj kancelariji, u sudu, ili čak u teretani, gde su mobilni telefoni sa kamerama zabranjeni.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 7 8 910