Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 11 od 15

 

201. Porodično stablo od Deda mraza do nekog drugog dedinog

Ako je neko deda, on je sigurno nečiji sin. Pa tako i Deda Mraz. On je nečiji potomak. Neko je na vrhu stabla, bliže suncu, a neko je u samom korenu. Umetnik Jeffrey Vallance je napravio porodično stablo Deda Mraza.

 

202. Poruka potrošačima: Mi Vas posedujemo

Platili ste za program što znači da možete da ga koristite zauvek, zar ne? Ha ha ha, e nije tako. Bukvalno svi oni ugovori o licenci (EULA) koje nikada ne pročitate jasno stavljaju do znanja da su sve kupovine programa u stvari najmovi na dug period, a kompanije koje prodaju programe mogu da promene uslove njihove upotrebe kad god to požele. Sudovi i dalje razmatraju da li su EULA-e primenjive ili ne, a u međuvremenu kompanije kao što je Microsoft i Intuit se njima zabavljaju.

 

203. Predložite naslov za sliku

Da vidimo da li ste maštoviti. Pošaljite naslov, komentar, tekst za ovu sliku.

 

204. Presuda za piratizovanje programa je 27 meseci zatvora

Courtney Smith, 36-godišnji muškarac iz Indije je osuđen na 27 meseci zatvora zato što je prodavao piratizovane programe preko web sajta za onlajn licitacije, eBay-a. On je hteo da zaradi 700.000 dolara sa falsifikovanim računarskim programima koje je distribuirao na web sajtu i ponudio ih milionima korisnika iz svakog ugla planete. Po rečima PC World-a, Courtney Smith je kupovao piratizovane verzije programa, duplirao ih je a zatim preprodavao kopije posetiocima eBay-a.

 

205. Pronađite razlike

Pokušajte da pronađete detalje po kojima se razlikuju ove dve fotografije.

 

206. PRVI TIRAŽ OD 10.000 PRIMERAKA, LAV KRISTIJAN, GOSPOĐA BRAUN

Izdavacka kuća " Paideia" predstavila je 13. knjigu Paula Koelja u njenom izdanju, roman "Andjeo čuvar". Sara Braun, supruga bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna, napisaće memoare...

 

207. Prvi trejler za najnoviji film Džejmsa Bonda

Izašao je prvi trejler za najnoviji film Džemsa Bonda!

 

208. Punjenje gadžeta bez žica

Suprotno od uvreženog mišljenja, bežični prenos energije nije nova ideja. Na svakom sajmu nauke koji sam posećivao kao dečak, neko je uvek prikazivao ogromni Tesla namotaj ponosno paleći fluorescentne sijalice tako što je mahao sa njima u vazduhu.

 

209. Putovanje kroz vreme

Ronald Malet, profesor teorijske fizike na Univerzitetu u Konektikatu u svojim zadnjim javnim nastupima je istakao kako je uveren da je na pragu otvaranja mogućnosti za putovanje u prošlost.

 

210. Računarski program može da prevede lajanje psa u ljudski govor

Jedan mađarski istraživač je napisao program koji objašnjava značenje laveža psa. Softver je i dalje pun grešaka, ali dovoljno obećava da možemo da pretpostavimo da će računari jednog dana moći da prevode razgovor ne samo između ljudi koji ne govore isti jezik, već i između vrsta.

 

211. Ratovi 21. veka: vojnici i oružja unapređeni nanotehnologijom

Svet je suočen sa procenjenih 70% šanse za nuklearni, biološki ili hemijski napad u narednoj deceniji, prema skoro sprovedenim analizama.

 

212. RealAccount – automatski potpis

Ukoliko koristite jedan korisnički račun unutar Microsoft Outlooka, ali više e-mail računa (mail account), tada sigurno imate problem sa automatskim potpisom (default signature) za svaki od e-mail računa.

 

213. Renovirani Hard Rock Cafe u Beijingu

Autobus sa aerodroma Beijing dovezao me je blizu Harf Rock kafea, pa sam odlučio da ga posetim i ručam u njemu. Kafe je bio zatvoren prethodnih nekoliko meseci zbog renoviranja, pa sam pomislio da je ovo dobra prilika da vidim kako sada izgleda.

 

214. Robometer konceptualni uređaj će pokušati da vas učini sretnim

Detektovanje emocionalnog stanja nije novi naučni poduhvat, ali Robometer konceptualni uređaj koristi malo drugačiji prilaz ovom problemu, koji bi trebao da vam pomogne da se osećate sretnim tako što vam javlja kada odete suviše daleko u pravcu teskobe i lošeg raspoloženja.

 

215. RoboStool vas prati svuda

Mi ne možemo adekvatno da izrazimo rečima koliko je RoboStool genijalan proizvod Norris Labs-a.

 

216. Robot skakavac je novi svetski rekorder u skokovima

Iako ne poseduje mnogo robotskih karakteristika, ovaj robot inspirisan skakavcem iz Swiss Federal Institute of Technology ima dovoljno toga da može da se proglasi svetskim rekorderom u skokovima među robotima, jer je uspeo da skoči 27 puta do sopstvene visine.

 

217. Roboti će voditi ceremonije venčanja u Južnoj Koreji

Kada se pomenu roboti, svima je jasno da je Azija tu najjača. Oni se nalaze nekoliko generacija ispred Amerikanaca i čitav vek ispred ostalih zemalja. Sonyjev AIBO je bio prvi robot pas koji je prepoznavao reči i objekte, a Hondin ASIMO je prvi humanoidni robot koji zna da hoda na dve noge koji podražava ljudsku motoriku do brzine od 6 km na čas (3.7 mph).

 

218. Roboti koji menjaju oblik

Ne treba da vas bude sramota ako priznate da se bojite stvorenja koja menjaju oblik, ali vas zato upozoravamo da u tom slučaju ne čitate dalje - oni među vama koji se boje i sićušnih robota će biti užasnuti ovim.

 

219. Roboti u budućnosti biće Transformersi

Ako ste fan Transformersa, kao ja,  pogledajte ovaj video o novom robotu koji se vozi na točkovima a onda u sledećem trenutku menja se i hoda pomoću osam nogu.

 

220. Roboti uče da igraju fudbal – čuvajte se fudbaleri!

Hanover, Nemačka – „RoboCup German Open 2008.” je hit ovogodišnjeg Sajma tehnologije koji se održava od 21. do 25. aprila u Hanoveru.

 

Prethodnih 10 strana

1112 13 14 15