Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 12 od 15

 

221. Rumunski haker optužen da je provalio u NASA-ine računare

Ove nedelje rumunski haker je nakon udružene operacije rumunkse policije i FBI-a, optužen za provalu u NASA-ine računare. NASA je obavestila u julu rumunsku policiju da je u njihove servere provaljeno od strane neidentifikovanih ljudi koji su pristupili obezbeđenim mrežama sa računara u Rumuniji.

 

222. Sajt koji možda niste otkrili - Avatarizacija

Film Avatar je oborio nekoliko box-office rekorda i zabavio milione ljudi. Sjajna tehnologija omogućila je prelepu grfiku filma. Ako vam se dopao izgled avatara posetite sajt Avatarize Yourself.

 

223. Sajt koji možda niste otkrili - Colnect, društvena mreža za kolekcionare

Colnect - društvena mreža za kolekcionare i mesto za upravljanje sopstvenim kolekcijama.

 

224. Sajt koji možda niste otkrili - Married To The Sea

Volite li dobar crtež i dobar komentar? Volite li strip? Onda obavezno posetite sajt Married To The Sea.

 

225. Sajt o čarls Darvinu

čarls Darvin je bio jedan od najuticajnijih naučnika u istoriji ljudske civilizacije.

 

226. Sajtovi za besplatno učenje stranih jezika

Niko ne želi na putovanju da sa sobom nosi rečnik ili knjigu za učenje stranih jezika. Zato postoji nekoliko internet sajtova koji su napravljeni za učenje jezika. Učenje pomoću ovih sajtova je većinom besplatno.

 

227. Sega E.M.A. robot hoda kao žensko i radi neke druge ženske stvari

Ima nešto zbog čega se osećamo vrlo neprijatno kada gledamo robota sa izrazito ženskim telom koji hoda kao dama i nudi neke raznorazne usluge.

 

228. Siemens VDO Park Mate automatski paralelno parkira vaša kola

Siemens VDO Park Mate automatski paralelno parkira vaša kola

 

229. Simulator Svemira

Preuzmite simulator Svemira, koji je lak za korišćenje. Igrajte se planetama, asteroidima, zvezdama. Napravite Svemir kakav želite.

 

230. Softver za simulaciju starenja - Kako ćete izgledati kada budete stari?

Softver za simulaciju starenja - Kako ćete izgledati kada budete stari?

 

231. Solarial solarni koncept će moći da obezbedi struju u pogođenim područjima

Dovođenje struje u područja pogođena raznim prirodnim nepogodama je oduvek bio jedan od najtežih zadataka, ali Andrew Leinonenov projekat industrijskog dizajna će možda uspeti da reši ovaj problem na efikasan i veoma pametan način.

 

232. Solarna stanica i muzički stub

Solarna stanica i muzički stub

 

233. Sony VGF-CP1 digitalni foto okvir

Sonyjev najnoviji digitalni okvir VGF-CP1 je jedan od najmodernijih i najopremljenijih okvira na tržištu. Dimenzije su mu 177 x 103 x 131mm, a težina čak 530 grama. U tih pola kilograma težine krije se ekran dijagonale 18 centimetara, rezolucije 800 x 480 sa prikazom od 16 miliona boja.

 

234. SpaceX je izveo uspešno statično lansiranje Falcon 9 rakete

Zadnje što smo čuli je da je SpaceX izgubio Falcon 1 tokom testnog lansiranja, ali je zato ove nedelje raketa Falcon 9 uspešno lansirana.

 

235. Sparky robopas reaguje na svoje okruženje

Pet studenata interaktivnog dizajna je kreiralo psa robota koji na razuman način reaguje na pozitivne i negativne scenarije u svojoj okolini.

 

236. Specijalna nanosupstanca trenutno zaustavlja krvarenje, vampiri protestuju

Mi već sada imamo sprejeve koji zamenjuju flaster, ali  Arch Therapeutics je razvio nanostrukturisanu supstancu za koju tvrde da skoro trenutno zaustavlja krvarenje. Originalno razvijena u MIT-u, ova materija čeka FDA odobrenje i vrlo brzo će početi da se primenjuje u operacionim salama.

 

237. Šta je Tummy Tub?

Tummy Tub je kadica u kojoj bebe mogu da se ponovo vrate u fetalnu poziciju, i tako se opuste i smire. Pogledajte samo kako je sretna beba na slici.

 

238. Stižu roboti ubice!

Zaboravite na slatke C3P0 i R2D2 robote - roboti budućnosti će posedovati ubilački instinkt koij će moći da se meri jedino sa onim koji poseduju njihovi tvorci, bar tako kažu eksperti za robote. Terorističke mašine i vojna automatska oružja koja će samostalno delati uskoro mogu da budu realnost, tvrdi profesor Noel Sharkey.

 

239. Stolice koje vas prate

U video prilogu možemo videti prototip dizajna Jeltea van Geesta koji je studenat na umetničkoj Akademiji u Ajndhovenu. Reč je o stolici robotu koja vas prati po biblioteci. Bez obzira na to kuda idete, robot stolica će vas pratiti. Pokušate li pobeći, nećete uspeti jer tu su i druge stolice spremne da vas prate.

 

240. Stopama Leopolda Bluma - Kompjuteri za decu - Kulturno uzdizanje uličarenjem

Po tradiciji dugoj već pedeset i šest godina, 16. juna slavi se dan na koji su, 1904, junaci Uliksa, slavnog Džojsovog dela, Moli i Leopold Blum, prošetali Dablinom i tako „sastavili“ radnju romana. Korišćenje kompjutera nije zdravo za decu mlađu od devet godina. Uličarenje kod Delijske česme.

 

Prethodnih 10 strana

11 1213 14 15