Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 13 od 15

 

241. Studija – Tehnologija u školama ne poboljšava prosek učenika

Deca svakodnevno koriste tehnologiju u učionicama i kod kuće za izradu domaćih zadataka, i mnogi učenici su prilično vešti u upotrebi računara i pretraživanja weba. Ali to ne znači da oni rade bolje matematiku i književnost, što je glavni cilj nastavnika i profesora.

 

242. Studija: verovatno imate 880 MP3-ova i 100 PDF fajlova na PC-ju

Istraživačka Internet firma comScore kaže da prosečni računar ima prosečno MP3 fajlova ukupne veličine od 3GB, i preko 300 MB WMV (Windows Media Video) fajlova. Studija je u aprilu istražila hardverske i softverske konfiguracije.

 

243. Sudokube sa brojevima predstavlja izazov za mozak

Zasitili ste se DVD-ova i PSP-ova na dugim vožnjama automobilom sa decom?Šta mislite o Sudocube (10 dolara). Izgleda kao Rubikova kocka ali sadrži dodatni izazov ređanja brojeva od 1 do 9 sa svake strane kocke, kao što biste uradili sa SuDoKu slagalicom. Deca vole te slagalice, i ovo sigurno da izgleda mnogo izazovnije i verovatno ćete preći mnogo kilometara na dugom putovanju dok je ne rešite. Sudocube je definitivno izazovniji nego nova elektronska verzija Rubikove kocke.

 

244. Sve je manje memorije

I tu ne mislim na računarsku memoriju. Računarska memorija se danas skoro džabe deli petkom na pijaci. Ne, ja govorim o ljudskoj memoriji, koju omogućuje siva materija u našoj glavi. Prema najnovijim istraživanjima, mi ovih dana pamtimo sve manje osnovnih činjenica.

 

245. Swashbot - da vas prođu žmarci

Većina robota koji svoj dizajn crpe iz izgleda insekata su slatki i čovek stvarno ne oseća nikakvu pretnju kada ih vidi. Međutim od ovih robota nas podilazi jeza.

 

246. T-PLS puška

T-PLS je puška koja izbacuje kuku i služi za penjanje i prikradanje, razvijena je za vojne potrebe, ali će se pojaviti i na civilnom tržištu (kada, gde i po kojoj ceni, još nije poznato). Ttoliko je dobra da je jednostavno morate imati pa makar je nikada ne koristili.

 

247. Te loše cice

Da li je „Seks i grad” revolucionarno izmenio našu seksualnost ili je samo zloupotrebio ženski libido kao marketinški mamac? Autori koji dugi niz godina pišu o seksu komentarišu kakav je trag ova serija ostavila na nas.

 

248. Tehničar Geek Squada voajer

Ovo je najgora noćna mora jedne žene. Računarski tehničar koji je zaposlen u Best Buy-ovom Geek Squadu se sada suočava sa kriminalnim optužbama nakon što je uhvaćen da koristio mobilni telefon da bi snimio 22-godišnju ženu pod tušem. Naime, tehničar je bio unajmljen da uradi neki posao u njihovoj kući, i zamolio je da upotrebi kupatilo pre nego što je žena ušla da se tušira.

 

249. Telefonske govornice sveta

Telefonske govornice sveta

 

250. Teslini kalemovi zadivljuju posetioce i kuvaju viršle

Verovali ili ne, ali Teslini kalemovi imaju i drugu namenu osim kreiranja munja, čuvanja laptopa ili sviranja muzike - a posetioci zadivljujuće demonstracije na Maker Faire 2008 su to mogli da potvrde.

 

251. Thanko podloga za miša

Podloga za miša je verovatno poslednja stvar koja će vam biti potrebna uz laptop, ali ovakva podloga koja dolazi iz japanskog Thanka mogla bi vam dobro doći.

 

252. Toalet PC i ostali čudni PC modeli

Toalet PC i ostali čudni PC modeli

 

253. Top 20 proizvoda u 2007. godini prema PC World-u

U ovom članku upoznaćemo vas sa 20 najpopularnijih računarskih proizvoda u 2007. godini. Ovu rang listu sastavio je poznati svetski časopis za računare PC World.

 

254. Touch Bionics je predstavio Fluidhand, i-LIMB se sakrio od sramote

Nova protetička ruka koristi minijaturnu hidrauliku za savijanje prstiju i bolje može da stupa u interakciju sa objektima - kao na primer kod hvatanja predmeta nepravilnih oblika - nego što to može i-LIMB sa 5 motora.

 

255. Trijumfalan povratak cipele telefona

Trijumfalan povratak cipele telefona

 

256. U fokusu - Avganistan 50ih i 60ih godina XX veka

Uništen vekovnim unutrašnjim sukobima i stranim intervencijama, Avganistan se sredinom XX veka našao na putu napretka i modernizacije. Bilo je to kratko i, relativno, mirno doba, kada su pored tradicionalnih blatnih građevina u Kabulu nicale moderne zgrade, kada su burke, privremeno, bile stvar izbora, kada je cela zemlja bila na putu da postane otvorenije i naprednije društvo. Napredak je prekinut 1970ih nizom krvavih prevrata, invazija i građanskih ratova, koji i danas traju.

 

257. U fokusu - Sat za planetu

Prošle subote, 23. marta, tokom obeležavanja Earth Hour-a 2013., čuvene svetske znamenitosti utonule su u mrak. Manifestaciju 'Sat za planetu' pokrenuo je World Wildlife Fund 2007. godine, sa namerom da skrene pažnju na potrošnju energije i klimatske promene.

 

258. U kancelarijama sutrašnjice rad je zadovoljstvo

Radne stanice sa ugrađenim točkovima i portabl sobe za sastanke su samo neke od novina koje će postati svakodnevnica u kancelarijama budućnosti.

 

259. Uhapšena nastavnica nakon što je pisala policajcu

Uhapšena nastavnica nakon što je pisala policajcu

 

260. Umete li da vežete pertle

Sedamnaest plus jedan način pertlanja.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 1314 15