Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 14 od 15

 

261. Upoznajte Stiva Balmera

Kada vam neko kaže Microsoft, na koga ćete prvo pomisliti? Na Bila Gejtsa naravno. Bez Bil Gejtsa ne bi bilo ni Microsofta ali postoji još jedna osoba, koja je u ovom trenutku isto toliko važna kao i Bil Gejts. Ona se zove Stiven Balmer i mada ste sigurno čuli da se njegovo ime pominje u vezi sa Microsoftom (pogotovo sada kada se vodi borba za Yahoo), siguran sam da ne znate mnogo o njemu.

 

262. Uprodaji je Hello Kitty X Space Invaders roba

Uprodaji je Hello Kitty X Space Invaders roba

 

263. USB ventilator u vazi

Cvjetići rade ako ih uključite na USB priključak ili na baterije.

 

264. UV Plus adapteri

UV Plus adapteri  dolaze iz firme EVGA i služe da na računar spojite više monitora.

 

265. Večeras u Domu Omladine - Oto Oltvanji: Kičma noći

Ponedeljak, 31. maj - Sala na I spratu u 19:00Predstavljanje romana "Kičma noći" Ota Oltvanjija (Samizdat B92, 2010.)Tribina Društva ljubitelja  fantastike "Lazar Komarčić"

 

266. Vetrenjača za vašu kuću

Vetrenjača za vašu kuću

 

267. Vežbajte veštinu govora pomoću rekordera zvuka

Kako možete da se pripremite za držanje govora pomoću rekordera zvuka? Jedan od najvećih problema vezanih za držanje govora je taj što govornici ne prave odgovarajuće stanke. Na prime, zahvaljujući nervozi ili drugim faktorima, studenti govore prebrzo ili veruju da što izlaganje bude duže, tim če i ocena biti veća. Istraživanja su pokazala da je jedan od najboljih načina za uvežbavanje govora da se govor snimi.

 

268. Video – da li biste jeli meso proizvedeno u laboratoriji?

Zašto naučnici ne bi proizvodili meso u laboratorijama u velikim količinama. Na taj način bi poštedeli život životinjama i rešili mnoge probleme.

 

269. Video igrice poboljšavaju vid za 20 procenata?

Video igrice poboljšavaju vid za 20 procenata?

 

270. Video igrice slične Duke Nukemu pomažu u merenju depresije?

Video igrice slične Duke Nukemu pomažu u merenju depresije?

 

271. Video Zemlje visoke definicije snimljen sa Meseca

Selene satelit, koji se još nalazi u orbiti 100km iznad Meseca, je lansiran prvenstveno kako bi proučio poreklo Meseca i postavio temelje za buduće misije sa ljudskom posadom.

 

272. Vinite se u nebo i tako izbegnite saobraćajnu gužvu

Rešenje za saobraćajne gužve na pretrpanim putevima je da se vinete u nebo u hibridnom avionu/kolima koji će predstavljati revoluciju u načinu na koji društvo funkcioniše.

 

273. Virus koji proizvodi struju

Virus koji proizvodi struju

 

274. Voćna mušica će pomoći da roboti budućnosti postanu pametniji

Pitate se kako će obični smrtnici podariti robotima dovoljno pameti da potpuno preuzmu naše društvo? Čudno ali istinito, deo veštačke inteligencije će možda poteći iz proučavanja letenja voćne mušice. Potpuno bizaran simulator letenja na Caltech-u pušta scene na koje mušica reaguje tako da istraživači mogu detaljno da prouče kako insekt izbegava linije, kapljice i druge prepreke.

 

275. Vodopad ispod mosta

Njujork je veoma lep grad prepun neverovatnih stvari. Ali uvek sam imao osećaj da mu nešto nedostaje, sve do sada. Umetnik Olafur Eliasson je napravio ogromnu javnu umetničku instalaciju tako što je dodao četiri, da ih tako nazovemo, urbana vodopada.

 

276. Wakoopa – tragač softvera

Wakoopa je društvena mreža za softvera. Ovaj sajt je savršeno mesto za pronalaženje softvera.

 

277. Windows 7 i Hitler - imate li još komentara

Windows 7 je još u beti, ali već su počeli da se pojavljuju komentari. Dok ga čekamo ili ne čekamo, da pogledamo šta se to valja iza brega. Karikatura objavljena na xkcd spaja Windows 7 i Hitlera, kao i čuveno rešavanje problema kada se sistem zaglavi korišćenjem CTRL-ALD-DEL.

 

278. Zaboravili ste lozinku, tu je prepoznavanje lica!

Zar ne bi bilo odlično kada ne bi nikada više trebali da pamtimo lozinke? Kada bismo samo mogli da sednemo ispred računara i da budemo automatski ulogovani? NECSoft BiodeLogon sistem koristi tehnologiju prepoznavanja lica da bi vas ulogovao na Windows, umesto da upotrebi lozinku. Sve što vam je potrebno je web kamera da biste pristupili svom PC-ju. Nema više komplikovanih, zbunjujućih lozinki koje treba da pamtite ili da menjate svakih nekoliko meseci. Jedini problem je taj što ovaj program postoji samo na japanskom jeziku.

 

279. Zaprosio devojku uz pomoć kompjuterske igre

Zaluđenik kompjuterima je osvojio ruku svoje devojke tako što ju je zaprosio uz pomoć njene omiljene video igre.

 

280. Zašto vas šef mrzi

U filmu From Office Space pop kultura je puna zla, gluposti, sumnjivih radnika i potpuno bez smisla. Ali da li ste se ikada zaustavili i pomislili na to šta ti šefovi misle o ljudima koji za njih rade? Možda vas šef u stvari mrzi? Proverite. Guardian je izdao članak o tome šta ne vole šefovi širom sveta u ljudima koji teško rade za njih. Ako ni zbog čega drugog, pogledajte da biste se zabavili nekoliko minuta, čak i ako ste primeran radnik.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 1415