Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 6 od 15

 

101. Kako radi Stonehenge robotski časovnik?

Od istih genijalnih umova koji su kreirali Robostool dolazi nešto mnogo manje korisno ali jednako impresivno. Jednostavno rečeno, Norris Labsov Stonehenge je robotski časovnik koji vam govori koliko je sati tako što postavlja kartice sa brojevima u odgovarajući redosled.

 

102. Kanadska banka poklanja Eee PC-je

Nekada kada ste u zapadnim kapitalističkim zemljama otvorili račun u banci, banka bi vam možda dala toster, sat sa alarmom, izuzetno modernu torbu, ili iPod Shuffle sa 1GB-om.

 

103. Kapacitet iPod-a bi se mogao povećati i do 150 000 puta

Istraživači u domenu nanotehnologije najavili su da su razvili prekidač veličine molekula što stvara mogućnost za drastično povećanje memorije bez potrebe za povećavanjem veličine uređaja.

 

104. Kauč za lenje gikove

Da li je udobno? Odlično, pošto upravo gledate Thanko-ov najbizarniji proizvod, po imenu Lazy Geek's Cushion. To je do sada najčudniji proizvod iz firme koja je donela USB masku, papuče i Gold Ingot Hub.

 

105. Knjiga o Facebook-u, knjiga za budućnost, Parkinsonovo zdravlje

Facebook Effect: The Inside Story of Company Connecting the World je naziv knjige o Facebook društvenoj mreži koju je napisao David Kickpatrick.

 

106. Knjiga o groblju - Graveyard book

Neil Gaiman's Graveyard Book je priča o dečaku koga je usvojio serijski ubica, a odgajili duhovi na groblju. Kao Knjiga o džungli, Graveyard Book je niz priča o detinjstvu i odrastanju dečaka, koji kroz avanture i nestašluke uči o svetu u kome živi i o svojoj budućoj ulozi i mestu u njemu.

 

107. Knjige o muzičarima - Skraćene knjige - Vina Srbije

Knjige o muzičarima sa 20 posto popustaKnjige na metarOd Horgoša do Metohije

 

108. Knjige posle posla - Baba Jaga je snela jaje u carstvu reči za hranu, krv i tlo

Nove tri knjige koje naslovima kreiraju neverovatnu rečenicu. Baba Jaga, lepo, pred Uskrs, je snela jaje. Kakvo carstvo reči. Koje se kombinuju. Gde ima reči ima i hrane, krvi. Tlo nam treba nekada da stojimo na njemu, a nekada i da poletimo u nebo.

 

109. Koji poslovi donose najviše zadovoljstva?

Nacionalno ispitivanje održano 2006. godine u SAD otkrilo je da su vatrogasci, sveštenstvo i ostali koji praktikuju poslove koji uključuju pomaganje i služenje ljudima najviše zadovoljni svojim poslovima i iskazuju mnogo veće zadovoljstvo nego oni koji su uključeni u druge poslove. “Poslovi koji donose najviše zadovoljstva su uglavnom stručni, naročito oni koji uključuju brigu za nekoga, podučavanje i zaštitu drugih i kreativna zanimanja” rekao je Tom Smith, direktor General Social Survey (GSS) pri National Opinion Research Center na University of Chicago.

 

110. Komedija ideja – film „Buka”

David (Tim Robbins, dobitnik Oskara) je uspešan advokat koji ne može da podnese činjenicu da je Menhetn suviše bučno mesto.

 

111. Komični stripovi iz sveta tehnike i računarstva

Ukoliko ste ljubitelj kratkih stripova tipa Hogar Strašni ili Garfild, a ujedno ste vezani za svet računara, na ovoj adresi će te naći mnoštvo komičnih i zanimljivih stripova.

 

112. Kontrolišite svet pomoću misli

Ispunite svoje fantazije o nadprirodnim moćima i konrolišite svet pomoću misli!

 

113. Koristan digitalni foto okvir

U gomili sličnih proizvoda, ovaj digitalni foto okvir se izdvaja korisnom funkcijom – može poslužiti kao dodatni monitor za računar.

 

114. Kožni Iomega eGo drajv

Iomega eGo portabl hard drajv koji je presvučen braon kožom.

 

115. Krevet koji podržava iPod

Napravljen je prvi krevet koji je kompatibilan sa iPodom, a nazvan je Starry Night Sleep Technology Bed. Pored podrške za iPod krevet ima i brojne druge tehnološke dodatke.

 

116. Kupite „nešto” za 10 dolara

Pomalo čudna veb prodavnica prodaje „nešto” za 10 dolara. Štos je u iznenađenju.

 

117. Kviz za danas - Koji tip kose vam odgovara?

Kosa - kako to retko zvuči, što bi rekao Kodžak. Ko je Kodžak. To retko ko zna, kao što mu je i kosa retka. Moja Kosa je jedina kosa koja može da se čita. Zato što je časopis.

 

118. Laserski robot za skeniranje je kreirao 3D mapu rudnika srebra

Izgleda da je Meksiko savršeno mesto ako ste robot za 3D skeniranje opremljen sa laserom. Samo 11 meseci nakon što je DepthX robotička podmornica mapirala El Zacatón Cenote, 3D-R1 je uspeo da prikupi preko 5GB podataka u mapama za samo 3.5 dana koje je iskoristio za kreiranje 3D plana podzemne operacije rudarenja."

 

119. LG-Philips predstavlja e-papir formata A4

Višegodišnja saradnja dve kompanije konačno je rezultirala predstavljanjem elektronskog papira dijagonale 14,1 inča (A4) i prilično impresivnih mogućnosti.

 

120. Library Thing - onlajn katalog vaših knjiga

Ako ste ljubitelj knjiga, Library Thing je koristan alat koji će vam pomoći da onlajn katalogizirate vaše knjige, čitate i pišete kritike knjiga, vidite šta ljudi slični vama čitaju i učestvujete u diskusijama vezanim za određene knjige. Za nekoliko minuta vi možete da dodate knjige u vaš onlajn katalog, označite ih tagovima i rangirate ih koristeći sistem zvezdica. Zatim možete na osnovu vaše selekcije da vidite ko još deli vaš ukus sa svojim arsenalom knjiga.

 

1 2 3 4 5 67 8 9 10

Sledećih 10 strana