Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 7 od 15

 

121. Linerider - ili kako profesionalno jahati liniju!

Pogledajte ovu animacija u kojoj neki (čovečuljak?) jaše super komplikovanu liniju.  

 

122. Lokator dece za zabrinute roditelje

Lokator dece za zabrinute roditelje

 

123. Low-tech rešenja za uštedu energije kod kuće

Kada govorimo o štednji energije, svi bismo želeli da uradimo pravu stvar ali na žalost ne možemo zato što ne možemo da priuštimo sebi solarne panele ili hibridne automobile. Međutim, postoje jednostavniji koraci koje svaka porodica može da primeni kako bi uštedela energiju.

 

124. Luckasti izumi - računar lopta i pranje zuba pomoću prsta

Za razliku od drugih PC koncepata, računarsk alopta kombinuje napredne funkcije sa sve-u-jedan dizajnom. Ovaj futuristički računar ima bežični optički miš (prikačen na sferu), lasersku tastaturu i integrisani LCD projektor."

 

125. Magnolia Private Residence Club

Iako je tržište nekretnina u Floridi trenutno nestabilno, novi projekti se i dalje lansiraju. Magnolia Private Residence Club se nalazi u Seacrest Beach-u, na Floridi. Ovaj klub se sastoji od 17 trosobnih rezidencija (1,775 kvadratnih feet-a). Dodatne prostorije se sastoje od zaštićenih plaža, fitnes centra, bicikala, igračkih soba, poslovnih servisa, bazena koji se greje i roštilja.

 

126. Mali test: U kom smeru se kreće autobus

Pošto je danas subota, da se malo opustimo i postavimo vam lagan test za rešavanje. Jednostavno pitanje: U kom pravcu se kreće autobus?

 

127. Mapquest - Vodič za šetače

Google je izdao info za javni tranzit u nekoliko gradova. Međutim, izgleda da ćemo trebati malo da pričekamo pre nego što se Google Transit proširi izvan ograničenog broja gradova. I HopStop vam daje tranzitna uputstva i direkcije za šetnju kroz ograničeni broj američkih gradova.

 

128. Mars Phoenix lender se savršeno spustio na Mars

Sve se odvija po planu za Phoenix lender koji se spustio na Mars 25. maja u 4:53. NASA stručnjaci izveštavaju da se spustio skoro savršeno, nagnuvši se samo jednu četvrtinu stepena tokom sletanja.

 

129. Mašina za čitanje misli

Tim naučnika iz Kalifornije nakon dugo godina istraživanja nalazi se na korak od pronalaska uređaja za čitanje misli.

 

130. Među deset - Karlos R. Safon i Vilijam F. Gibson

Karlos Ruiz Safon rođen je u Barseloni. Vilijam Ford Gibson je pisac naučne fantastike rođen u Konveju.

 

131. Međunarodni festival autorskog stripa, Strip bez slika

Prvi medjunarodni festival autorskog stripa, koji počinje sutra u Kulturnom centru "Grad", ugostiće eminentne autore, grupe, izdavače i aktiviste iz Švedske, Hrvatske, Finske, Francuske, Austrije, Makedonije, Slovenije i Srbije.

 

132. Microsoft poražen na sudu

Evropski prvostepeni sud odbio je žalbu diva iz Redmonda. Ako ne uspe da preokrene presudu u svoju korist na poslednjoj instanci, Microsoft će morati da plati najveću kaznu u istoriji Evropske zajednice.

 

133. Microsoft PR: Gori nego FBI?

Novinar informativnog časopisa Wired, Fred Vogelstein, nedavno je napisao članak o Microsoft-ovom Channel 9 projektu, koji predstavlja neku vrstu internog projekta koji je kompanija pokrenula da bi komunicirala sa spoljašnjim svetom, i sve to bez korporativne intervencije ili nadzora. Dovde sve funkcioniše kako treba: MSFT-ovi tehnički fanatici ga vole, i Channel 9 je razvio sliku o kompaniji iz Redmonda kao potencijalno dobrom mestu za rad. Ovde ćete pronaći čitavu Vogelstein-ovu priču.

 

134. Milion lica na jednoj fotografiji - Mozaik ljudi - Tanja Lazić i još 999999 - već 40000

Šta biste postavili na pano veličine 10x10 metara? Dama Tanja Lazić je pokrenula projekat pravljenja mozaika od 1 milion (ili ako više volite 1.000.000) portreta ljudi. Svaka sličica će biti veličine nokta. Fotografija od milion lica biće izložena kada se projakat završi. Ako pronađete lik u zrnima kafe, pronaćićete se i na velikoj fotografiji.

 

135. Mitraljez napravljen od drveta izbacuje gumene prstenove

Visok 40 inča, ovaj mitraljez može da primi144 gumena prstena i bez muke se rotira za 360 stepeni i pomera gore i dole za 44 odnosno 22 stepena. Puca tako što okrećete drvenu ručku.

 

136. Mladi sve manje čitaju a sve više provode vreme pred računarom i televizorom

Najnovija istraživanja nas podsećaju na trend o kojem radije ne bi da razmišljamo mnogo: tinejdžeri sve manje čitaju, umesto toga oni više surfuju webom, igraju igre, i gledaju televiziju.

 

137. Mlazni avioni dovoljno mali da mogu da stanu u garažu

Kada vam neko spomene mlazne avione reč malo retko će vam pasti na pamet, osim, naravno ako ne pričate o XF-85 i BD-5. Ako imate garažu za dva automobila sa visokom tavanicom i ništa nemate parkirano unutra, ovi avioni će stati i nju bez ikakvih problema. Kliknite ovde da biste pogledali prvu sliku u galeriji.

 

138. Moja kuća

Mi smo mlad i perspektivan tim. Nas cilj je jasan, bit medju prvima u Evropi kada su u pitanju sajtovi o nekretninama.

 

139. Mokasine sa nacrtanim prstima

Kako da od starih mokasina, a, zašto ne i od novih napravite interesantan modni detalj. Uzmite četkicu i malo boje u ruke, i, naravno, mokasine.

 

140. Muškarci koji mrze žene su stanovnici nove zemlje i svašta pišu u svoje svaštare

Kada izgubite posao dobro bi vam došla knjiga posle posla. Kada dobijete posao, posle posla pročitajte knjigu posle posla. Nove tri knjige posle posla smo spojili u naziv ove vesti.

 

1 2 3 4 5 6 78 9 10

Sledećih 10 strana