Vesti – Zanimljivosti

 

Ukupno 286 – Strana 9 od 15

 

161. Naučnici dodaju kontrolu putem vida Da Vinci robotu hirurgu

Interfejsi koji se kontroliše putem vida su daleko od revolucionarnih, ali davanje jednom od najpoznatijih robota hirurga na svetu sposobnost da interpretira pokrete očiju je svakako ogroman korak napred na putu obezbeđivanja suptilnijih i manje štetnih operacija.

 

162. Naučnici su ispisali celokupan tekst Biblije na vrh čiode

Tim eksperata za nano tehnologiju sa Technion institute u Haifi je uspeo da ispiše 300,000 reči (hebrejski tekst jevrejske Biblije) na silikonsku površinu koja je "manja od polovine zrna šećera."

 

163. Ne morate da odete na Mesec da biste na Mesečevom satu videli koliko je sati

Romain Jerom je kreirao Titanik DNA časovnik. Postigao je uspeh, a kako je uspeh najbolji pokretač, nove ideje pokreću nove projekte, na primer Mesečev DNA časovnik.

 

164. Ne možete da spavate? Možda ste geek!

Ne možete da spavate? Možda ste geek!

 

165. Noć knjige, čista revolucija

Izdavačka kuća 'Laguna" i lanac knjižara Delfi, organizovaće u petak od 18 časova do ponoći, "Noć knjige- your LMX moment".

 

166. Noćne naočare za sunce

Napravljene za vozače trke 24 časa Le Mana, ove naočare pomažu u noćnoj vožnji.

 

167. Nova karikatura Martija Bućela - Rvač za hvatanje u koštac sa problemima

Da li ste skoro tražili posao? Kako se oblačite kada krenete na prvi razgovor? Taj prvi utisak retko kada može da prevari.

 

168. NOVA KNJIGA - Learn to Program with Phrogram™!

Prikazi knjiga - Learn to Program with Phrogram™!

 

169. Nova knjiga Stefani Majer, Najbolji romani Isidore Bjelice

Ljubitelji sage Sumrak biće oduševljeni uzbudljivom pričom o Bri Taner, likom koji se prvobitno pojavljuje u Pomračenju, i tamnijom stranom sveta novorođenih vampira. Bri se pojavljuje na svega nekoliko strana u Pomračenju. Šta vas je kod ovog lika toliko privuklo da ste odlučiili da se podrobnije pozabavite njenom pričom?

 

170. Nova vrsta dizajna

Nova vrsta dizajna

 

171. NOVAK ÐOKOVIĆ u vestima

Novak, Novak, Novak….

 

172. Novi bionički ekstremiteti će se kontrolisati preko senzora u mozgu

Istraživači na Osaka University redefinišu ekstremitete "kontrolisane mislima". Proglašeno za prvo istraživanje bionike u svetu koje zahteva hirurško otvaranje lobanje, istraživanje je usmereno na razvijanje "kontrolisanja robotičkih ekstremiteta putem uma u realnom vremenu za invalide."

 

173. Novi računar se smeje vicevima!

Geek-ovi sada mogu da budu ponosni na svoje viceve o robotima: sada se neće sami smejati! Američki tim je kreirao računar koji može da "bude svestan" vica i da se smeje na njega. Program bi mogao da bude koristan kada se u budućnosti pojave robotski prijatelji ili pomagači koji će na ovaj način moći da poseduju smisao za humor.

 

174. Novi roman Gordane Ćirjanić - Događaj koji će odrediti tok veka - Najveći odlaze uzdignuta čela

Narodna knjiga je predstavla novi roman Gordane Ćirjanić Ono što oduvek želiš.Da li nas u decenijama koje dolaze očekuju mir i napredak ili patnje i ratovi?Komemorativni skup povodom smrti Bekima Fehmiua.

 

175. Novi roman o Džejmsu Bondu - Sex i grad ali mlad

Slavni britanski špijun Džejms Bond biće junak novog romana koji će biti objavljen sledeće godine.

 

176. Objavljen rat bežičnoj mreži

Nedavno se pojavio jedan besmislen članak u Britanskom Independentu koji govori o tome kako su deca izložena “elektronskom smogu” koji izazivaju bežične komunikacione mreže u školama. Neki naučnici, kako se navodi u ovom smešnom članku, plaše se da ovi bežični signali “mogu da izazovu rak i prevremenu senilnost” (Prevremenu senilnost???) Iz nekog razloga, bežična mreža za pristup Internetu je jedina koja može da izazove takve posledice, bez obzira na TV, radio, EMF, mobilne telefone i stotine drugih bežičnih signala koji se nalaze svuda oko nas sve vreme.

 

177. Obratite pažnju – PILE!

Nikolas Lampert I Mihael O’Herlih napravili su očerupano pile visoko deset stopa od poliesterske pene, ofarbali ga i uglačali ga da se sija.

 

178. Od istovremenog obavljanja više poslova mozak će vam eksplodirati

Ja živim istovremeno radeći više poslova, iz dana u dan. Ništa ne bih uradio bez toga. Ja gledam televiziju dok pišem, čitam priču u drugom prozoru, držim otvoren časopis pored tastature, i pored svega toga odgovaram na emailove/telefonske pozive/zvono na vratima. A po novoj studiji, sve ovo me vodi u direktnu propast.

 

179. Ogromni časovnik napravljen od neonki

United je kreirao džinovski časovnik od plafonskihb neonki. Ovaj gigantski časovnik ne samo da pokazuje tačno vreme, već donosi i posebnu atmosferu u inače monotono kancelarijsko okruženje.

 

180. Ogromni crteži na pesku

Pronađite veliko isušeno jezero i u njegovom koritu nacrtajte najveći crtež u pesku na Zemlji. Možda će to vanzemaljci videti pa će nas posetiti.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 910

Sledećih 10 strana