Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 1 od 29

 

1. "Jolly Travel" promovisao "on-line" sistem za kupovinu avio karata

Turistička agencija "Jolly Travel" (www.jolly.co.yu) pokrenula je, prvi put u Srbiji, "on-line" rezervaciju i prodaju avionskih karata 450 kompanija iz celog sveta. Beogradska turistička agencija je ovu uslugu omogućila u saradnji sa "Galileo GDS" (www.galileoadriatic.com) , globalnim rezervacionim i distributivnim sistemom, koji nudi najnovija tehnološka rešenja i usluge prilagođene potrebama i zahtevima putničkih agencija.

 

2. 10 najboljih web redizajna 2008. godine

Možda je prerano da se priča o najboljim redizajnima 2008. godine, ali mi smo ipak sakupili 10 najboljih. Pogledajte o kojim web sajtovima se radi.

 

3. 10 Valuable IoT Web Resources

 

4. 10000 ovaca čeka na vas

Da li ste nekada videli 10000 ovaca? Možda jeste, ali na Internetu sigurno niste. Pa nemate tako veliki monitor.

 

5. 12 novih stvari u vezi Remember the Milk-a

Remember the Milk je veoma popularan web program koji vam pomaže da organizujete svoje poslove. Za one koji koriste ovaj web program ili žele da saznaju više o njemu, opisaćemo neke od njegovih odličnih funkcija.

 

6. 17. načina da se vizuelizuje Twitter univerzum

Folowing data zna da je snaga u brojevima. Twitter univerzum može da se i vuzuelizuje.

 

7. 404 page not found - još jednom odlična rešenja

Broj stranica koje se stvaraju na Internetu svakog sekunda raste. Ali, povećava se i broj stranica koje ne postoje. I dorbo je što ne postoje, a postoje kao nova rešenja.

 

8. 404 page not found - stranica koju niste pronašli može da bude i zabavna, poučna...

Uveka kada se na nekom sajtu nešto menja, kao prvo programer, pa onda organizacija, pa .... nastaju 404 stranice sa greškama. Nema je. Izgubila se. Naravno to su one čuvene DOSADNE 404 Not found strane. To nije uvek slučaj. Postoje i kreativne, zabavne, 404 strane.

 

9. 404 strana - nova dobra rešenja - veselo je kad se ne pronađe

Koga još interesuju strane koje ne postoje, kada ima toliko previše strana koje postoje? Nikoga, naravno. Sve dok se na 404 dođe.

 

10. 600 miliona ekstenzija je daunlodovano od Mozilla-e

Mozilla je dostigla neverovatnu cifru na svom brojaču daunlodovanih ekstenzija koja je prešla broj od 600 miliona. Ovaj broj uključuje samo daunlodovanja sa sajta sa ekstenzijama, a pored toga registrovano je i 100 miliona pingova ažuriranja svaki dan.

 

11. 7 Digital objavio video podršku na svim svojim servisima

Kompanija 7 Digital je objavila globalnu podršku za video na više od 120 servisa za preuzimanje.

 

12. 80 procenata blogova je opasno

Onlajn blogovi sve više postaju obavezni zato što skoro svaki Internet korisnik poseduje blog ili traži neki dobar servis na kojem će ga hostovati. Međutim, blogovi nisu uvek korisni i efikasni zato što mogu da predstavljaju lak način eksploatacije nekoliko ranjivosti na računarima posetioca. Po rečima nedavno objavljenog izveštaja ScanSafe-a, 80 procenata Internet blogova sadrže nemoralne fajlove kao što su “prostački tekstovi” i pornografske slike.

 

13. Aboogy ili kako se rešavaju najsloženiji problemi u pretraživanju interneta

Uvek postoji lakši i teži način. Albert Ajnštajn se brijao na suvo. Naravno da je to teži način. Kada su mu prijatelji kupili sapun za brijanje, on je uzviknuo eureka. Otkrio je lakši način za brijanje. Em je lakši, em ... Tako je i sa Internetom. U pretraživaču ste i ubacujete vaše omiljene adrese u Favorite, organizujete favorite praveći grupe.. ali da počnemo.

 

14. Aktivnosti na W3C

World Wide Web Consortium preporučuje xml:id verziju 1.0. Specifikacija definiše naziv atributa, xml:id.

 

15. Amazon je lansirao bežični prenosivi uređaj za čitanje knjiga

Nakon tri godine u izgradnji, Amazon je konačno lansirao bežični portabilni uređaj za čitanje po imenu Kindle za koji se Amazon nada da će poboljšati "knjigu”. Ali kada sam video cenu po kojoj se prodaje (399 dolara) prvo što sam pomislio je “ko će da plati toliku cenu za ovaj uređaj”? Ali nakon što sam pročitao šta sve nudi Kindle, lako sam mogao da zamislim kako se ovaj uređaj pretvara u nešto što svaki zagriženi čitalac mora da ima.

 

16. Amazon Unbox kreće uživo na TiVo

Amazon Unbox kreće uživo na TiVo

 

17. Amazonov čitač elektronskih knjiga

Za one koji vole osećaj knjige dok čitaju a istovremeno žele da imaju komfor mogućnosti da daunloduju svoje omiljene naslove iz prodavnice na Internetu čitač e-knjiga je prava stvar. Postoji dosta čitača elektronskih knjiga na tržištu, ali sada je i onlajn prodavnica knjiga Amazon proizvela sopstveni čitač elektronskih knjiga.

 

18. Anketa: 160 miliona “sajberhipohondara” traži informacije o zdravlju na Internetu

Ovih dana svako ko ima Internet konekciju može da iskoristi alatke za samodijagnostikovanje na sajtovima kao što su WebMD da bi sami sebe uplašili. A po navodima nove ankete koju je sproveo Harris Interactive, preko 160 miliona amerikanaca ili 84 procenata odraslih koji koriste Internet mogu da se nazovu “sajberhipohondrima”.

 

19. Anti-piratska upozorenja na YouTube-u

Anti-piratska upozorenja na YouTube-u

 

20. AOL nudi neograničen prostor skladištenja za email

U naporima da bude kao Yahoo!, AOL će uskoro ažurirati svoj email servis da bi obezbedio “neograničen” prostor za emailove. Novosti dolaze dva meseca nakon što je Yahoo! Objavio da će ukloniti granicu na prostor za skladištenje emailova.

 

12 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana