Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 14 od 29

 

261. Momak, gde moj Gmail nalog?

Gmail, email rešenje koje je realizovao Google, je ponovo tema brojnih žalbi od strane korisnika nakon što je gigant pretrage uklonio brojne Gmail naloge. Po rečima u poruci koji je postavio Gmail Guide na Google Group diskusiji, kompanija je slučajno uklonila nekoliko naloga kada su radnici pokušavali da identifikuju Gmail spemere. Kao što je objavljeno, više spam poruka je napalo Gmail sandučiće za poštu iako je Google proizvod smatran kao najefikasnije email rešenje protiv neželjenih emailova.

 

262. Mozilla isključuje Thunderbird nakon Google-ovog zahteva

Pre nekoliko nedelja, kreator Thunderbirda, Mozilla, je objavila da će prekinuti proces razvoja poznatog email klijenta ali da će program biti i dalje razvijan od strane nekoliko inženjera i impresivne zajednice korisnika. Međutim, brojni komentari koji su postavljeni na Mozilla web sajtu optužuju roditeljsku kompaniju što je dopustila da gigant pretrage, Google, njome manipuliše, pošto je i Google bio umešan u zatvaranje Thunderbirda.

 

263. Mozilla je postavila Ginisov svetski rekord!

Moziila Foundation je i zvanično postavila Ginisov svetski rekord u najvećem broju daunloda programa u jednom danu - kategoriji koja do sada nije postojala. Poslednja verzija Firefoxa skinuta je preko 8 miliona puta, uprkos brojnim problemima vezanim za pad servera i nemogućnosti daunlodovanja odmah nakon pojavljivanja treće verzije Firefoxa.

 

264. MSN ulazi u istoriju sa publikom od 10 miliona

Izgleda da je Microsoft napravio pravi potez time što je MSN postao ekskluzivni onlajn medijskim partner za Live Earth. Microsoftu je pošlo za rukom da koncerte koji su pokrenuti oko inicijative za borbu protiv globalnog otopljavanja privuče mnogo pogleda na MSN. Prvog dana Live Earth koncerata Microsoft je objavio da je primio 10 miliona zahteva za video strimovima. Na ovaj način MSN je dobio najveću publiku do sada.

 

265. My Yahoo Beta verzija – sviđa mi se!

My Yahoo Beta verzija – sviđa mi se!

 

266. MySpace-ove anti-spem mere su potpuno beskorisne

MySpace ohrabruje svoje korisnike da učestvuju u dobrovoljnoj anti-spem akciji kako bi se zaštitili od spema, koji postaje sve veći problem za MySpace korisnike. Zvaničan savet pristigao od MySpace-a preko njihovog newsletter-a je da probaju sledeću tehniku: blokirajte sve non-friend-ove da ne biste primali poruke od njih, blokirajte sve korisnike iznad 18 godina, u zavisnosti od toga koliko vi imate godina, i dozvolite samo onim korisnicima koji znaju vaše prezime da vam šalju friend zahteve.

 

267. MySQL v. 5

Nova "MySQL" verzija 5.0 će sadržati osnovne "enterprise" mogućnosti, ali neće moći da ugrozi "Oracle" ili "IBM".

 

268. Na svake 3 sekunde se pojavi novi spam sajt

Nove brojke sugerišu da je 92,3 procenta od svih e-mail poruka poslatih u prva 3 meseca 2008. godine bio spam.

 

269. Najbrži Internet na svetu poseduje penzionerka iz Švedske

U Švedskoj živi 75-godišnja starica koje je ušla u istoriju IT komunikacija. Ona ima najbržu internet vezu na svetu koja joj omogućuje da čitav DVD skine za dve sekunde. Kuća Sigbritt Löthberg opremljena je neverovatnom brzinom od 40 gigabajta u sekundi, što je nekoliko hiljada puta brže od prosečne brzine Interneta koji mi ostali smrtnici koristimo.

 

270. Najmanja slagalica na svetu

Nismo u Dubaiju da bismo pravili najveće... Ovde smo da bismo vam prikazali najmanju slagalicu na svetu. Najmanju kocku koja može da se rastavi i skopi.

 

271. Najmrskije reči na webu

Web nam je ponudio različite načine da provedemo vreme, u vidu zabave, učenja i pretraživanja. Međutim, fenomen Weba doveo je do kreiranja velikog broja novih termina od kojih sam neke poželeo da zaboravim istog trenutka kada sam ih čuo, imajući u vidu koliko glupo i nakaradno zvuče. Tu mislim i na čuveni izraz Web 2.0, koji me podseća na Rambo 4, Die Hard 3 i slične gluposti. Međutim, još je gore kada se dva ili više Internet termina kombinuju kako bi dali nov pojam, kao što je to slučaj sa vlogging (video blog), digicam (digital camera) i podcast (iPod broadcast).

 

272. Najpopularnija pretraživanja na eBay-u

Da li ste se ikada zapitali šta ljudi najviše traže na eBay-u? Zahvaljujući eBay pulse-u, vi to sada možete da saznate! eBay Pulse daje dnevni prikaz aktuelnih trendova na eBay-u. Vi možete da pregledate najpopularnija pretraživanja, ili možete da izaberete specifičnu kategoriju. Danas ćemo da pogledamo generalnu listu najpopularnijih pretraživanja kao i nekoliko kategorija koje mogu da vas interesuju, kao što su računari, kamere i tako dalje.

 

273. Najtraženiji pojmovi - da li su oni oblast vašeg interesovanja

Da li su pojmovi koji se traže na Ineternetu i vaši pojmovi. Digitalna televizija, Google Earth, kalendar za 2009. uradi sam.. Ovo se malo razlikuje od rezultata koji su objavljeni na Pogodak.rs. Kako su lepo spojeni muzika, seks, horoskop i automobil. Naravno za one koji imaju posla.

 

274. Najveća baza podataka sa patentima sada i na Internetu

Najveća baza podataka sa patentima je objavljena na Internetu od strane FIZ Karlsruhe, nemačke organizacije koja je specijalizovana u obezbeđivanju informacija o nauci i tehnologiji.

 

275. Najveći Internet skandali

Zašto je Internet kao divlja vatra? Zato što se vesti brzo šire kao plamenovi u šumi. Dan Tynan, novinar sa smislom za humor nedavno mi je vratio uspomene svojim člankom 10 of his favorite web-based scandals napisanim za PC World.

 

276. Namechk - Na kojoj socijalnoj mreži je vaše ime slobodno, a gde ne

Naravno da imate USERNAME, i koristite ga uvek kada pristupate nekom sajtu, servisu, mreži. Sada je pitanje i da li možete da ga koristite na svim mrežama, ili je na nekoj već zauzeto.

 

277. Napadnute stranice Ujedinjenih Nacija

Hakeri su prošlog vikenda napali internet stranice Ujedinjenih Nacija i na taj način primorali Svetsku organizaciju da u ponedeljak prestane da dodaje nove informacije dok tehničari proveravaju ceo sistem. Rano u nedelju, hakeri su srušili službenu web stranicu glavnog sekretara Ban Ki-muna i ostavili poruke u kojima Sjedinjene Države i Izrael optužuju za ubijanje dece.

 

278. Nauka i tehnologija - najnovije vesti 1

 

279. Nauka i tehnologija - vesti sa komentarom - 3

 

280. Neko dolazi u grad, neko ga napušta, neko dolazi k sebi, neko gubi razum

Copy Doctorow ili o čemu mislimo kada govorimo o Webu. Knjiga Neko dolazi u grad, a neko grad napušta. Mala čudesna priča o tajnama, lažima, magiji i kreativnosti na Internetu. Još je besplatna za preuzimanje. Pošto je ulazak u grad slobodan, konačno je došao i vrač, sa poznatom pesmom. A, neki stariji građani, koji su došli u ovaj grad kada je on bio drugačiji, imaju telefon sa brojčanikom u kolima.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 1415 16 17 18 19 20

Sledećih 10 strana