Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 15 od 29

 

281. Nema više Torrent fajlova na Google-u

Google indeksira sve vrste fajlova, bez obzira na njihov format i obezbeđuje pristup ka njima putem samo jednog klika kroz stranice sa rezultatima mašine za pretraživanje. Zbog toga Google je postao pravi izvor za daunlod pošto korisnici pronalaze jednostavne načine da snime skoro svaku vrstu fajla koja je dostupna kroz mašinu za pretraživanje. Torrent fajlovi su samo jedan takav primer, ali izgleda da je Google kompanija počela da filtrira rezultate i već je uklonila neke rezultate iz svojih baza podataka. TorrentFreak izveštava da je Google izbrisao neke web sajtove koji su uključeni u njihove rezultate za termin pretrage "torrent".

 

282. Nemojte da lepite plakate po gradu, uradite to na Plakattu

Šta se dešava u gradu? U kom gradu? Pa, u vašem. A, koji je vaš grad? Pa nije ni bitno, važno da je vaš. Dešavanja. Juče smo pisali o Yahoo Upcoming, a danas o nečemu ovde, i nečemu našem.

 

283. Netscape Navigator je otišao u istoriju

Ne mogu da kažem da sam iznenađen što je AOL odlučio da napusti razvoj Netscape Navigator-a. Tim Netscape-a će izbaciti bezbednosna ažuriranja za samo još mesec februar. 2008. godine i nakon toga Netscape Navigator odlazi u istoriju.

 

284. News Corp nudi MySpace Yahoo!-u za 12 milijardi dolara

Rupert Murdoch-ov News Corp je kupio MySpace 2005 godine za 580 miliona dolara. Sada kompanija pokušava da ponudi MySpace, a možda i neke druge kompanije, kao što je IGN, Yahoo!-u u zamenu za četvrtinu vlasništava u portalu. Nakon spajanja, 25% vlasništva bi trebalo da vredi više od $12 milijardi.

 

285. Ni Opera više nije bezbedna

U programskom paketu Opera uočeno je nekoliko bezbednosnih propusta. Opera je jedan od web pretraživača koji korisnici najčešće koriste i dostupan je na velikom broju današnjih operativnih sistema i poseduje mnogo naprednih opcija koje uključuju i kartice. Jedan od propusta otkriven je kod obrade "BitTorrent" fajlova. Drugi propust je vezan za obradu JavaScript koda, a treći za obradu URI (eng. Uniform Resource Identifier) adresa.

 

286. Noah Kagan-ova, donekle verovatna predviđanja za 2007. godinu

Noah Kagan-ova, donekle verovatna predviđanja za 2007. godinu

 

287. NOVA KNJIGA - The Professional's Guide to Link Building

Ova E-knjiga ima 40 strana teksta i slika i dostupna je u MS Word, OpenOffice i HTML formatu. Ovaj kompletni vodič za kreiranje linkova uključuje osnove evaluiranja kvaliteta i vrednosti linkova zajedno sa pedeset unikatnih strategija za razvijanje linkova. To su iste one strategije koje se primenjuju kod SEO (Search Engine Optimization), tojest kod optimizacije web sajtova za mašine za pretraživanje, radi privlačenja visokokvalitetnih linkova i samim tim povećanje pozicije na rezultatima pretraživanja i dobijanja direktnog, relevantnog saobraćaja.

 

288. Nove bezbednosne rupe u antivirusnim alatima

Bezbednosni stručnjaci pronašli su nove sigurnosne rupe u Trend Micro, Check Point Zone Labs i ClamAV sigurnosnim alatima. Sve tri kompanije objavile su postojanje različitih ranjivosti u njihovim proizvodima koji napadačima omogućavaju udaljene napade, povećanje privilegija ili izvođenje napada uskraćivanjem usluga.

 

289. Novi adware program preusmerava Google, MSN i Yahoo saobraćaj

PremiumSearch instalira lažnu Google paletu alata i postavlja početnu stranu pretraživača korisnika na PremiumSearch mašinu za pretraživanje.

 

290. Novi alata za upravljanje elektronskom poštom

Outspring Mail 1.0.4 je novi alata za upravljanje elektronskom. Softver karakteriše inteligentno filtriranje koje se koristi za blokiranje spam poruka.

 

291. Novi Eudora 8 email klijent zasnovan na Thunderbird-u

Ako ste rođeni pre 1980. godine, moguće je da ste već nekada koristili Eudora email klijent. Iako Outlook, Thunderbird, i onlajn email servisi kao što je Gmail i Yahoo! Mail ovih dana dobijaju svu pažnju nekada je Eudora bio bomba.

 

292. Novi Firefox je dostupan za preuzimanje!

Juče, to je bila samo linija sa alatkama koja je kompatibilna sa Internet Explorerom. Danas, eBay pravi još jedan korak i izdaje specijalnu verziju Mozilla Firefoxa koja sadrži nekoliko pomoćnih programa koji upravljaju vašim eBay nalogom. Firefox eBay Edition je u stvari glavni pretraživač koji je Mozilla ponudio ali uključuje neke korisne pomoćne programe koji vam omogućavaju da pratite transakcije. Program je kompatibilan sa Windows-om i Mac-om i može besplatno da se preuzme. Windows verzija je veličine 6MB dok Mac paket ima oko 18MB.

 

293. Novi Google pretraživač web dnevnika

Novi Google pretraživač se bavi isključivo sadržajem web dnevnika, poznatim pod nazivom blog.

 

294. Novi Intellextov alat za pretraživanje

Novi alat za pretraživanje isporučuje podatke sa Weba ili desktopa bez snimanja korisničkih informacija.

 

295. Novi prilog za otkačenu istoriju - Twitter koristi policija Milvokija

Još jedan primer korišćenja Twittera. Policija Milvokija koristi Twitter kao najbrži način za razmenu informacija o svim radnjama koje preduzima, kriminalu, strahu, poremećajima u zajednici. Ukoliko je opljačkana benzijska pumpa, o tome odmah možete da dobijete kratku poruku. Naravno da nije potrebno više od 140 karaktera.

 

296. Novi Skype 4.0 Beta 2

Prvi Beta Skype, potpuno redizajniranog korisničkog interfejsa, akcenat je davao video konferencijama. Za novi, Beta 2, Skype tim je pripremio mnogo prisniju varijantu.

 

297. O registraciji .rs domena

Pozivamo vas na sastanak, druženje, upoznavanje sa novim tendencijama

 

298. Od ustajanja do odlaska na spavanje - prolazi nam vreme uz brendove

Naravno da većina nas nema taj osećaj da smo manje ili više posvećeni brendovima od trenutka kada ustanemo do trenutka kada odlazimo u krevet. Ako se tome posvetite, videćete da odmah nakon ustajanja ulazite u papuče marke....

 

299. Odobren je pristup idejama i alatkama od 1968.

1968. godine Stewart Brand je pokrenuo inovativnu publikaciju koju je nazvao The Whole Earth Catalog. Tako je počela istorija, koja se nastavila do današnjih dana, a sada je skenirana i u slobodnoj elektronskoj fotmi postala dostupna svima.

 

300. Odštampajte vaš sertifikat Ginisovog svetskog rekorda za Firefox 3

Ljubitelji Firefoxa, vi ste pomogli da Mozilla postigne jedinstveni svetski rekord za Najdaunlodovaniji program za 24 sata.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 14 1516 17 18 19 20

Sledećih 10 strana