Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 16 od 29

 

301. Ograničen Internet servis vas može koštati više

Ovo je nešto što možda niste razmotrili ako razmišljate da se prebacite na novog Internet servis provajdera. Aktuelni provajder će možda želeti da im platite da biste ih napustili.

 

302. Okiti jelku, ne morate da je sečete u šumi, i postavite na desktop svog računara

Ko voli da kiti jelku, nije mu dovoljna samo jelka koju je kupio i okitio, ispod jelke stavio poklone za svoje najdraže. Ako volite da kitite jelku na svom računaru, evo programa za vas, lokacije za vas, jelke za vas. Kićenje može da počne.

 

303. Oosah nudi besplatno hostovanje do 1 terabajta

Novi Web servis koji se zove Oosah nudi 1 terabajt ili 1.000 GB besplatnog hostovanja. Nakon lake i besplatne registracije, predstaviće vam se dva panela, (slično ekranu File Explorera), gde možete dalje da podešavate i upravljate direktorijumima.

 

304. OpenBottles - upoznajte najbolja vina na svetu

Ako ste pasionirani ljubitelj vina OpenBottles će vrlo brzo postati vaše omiljeno mesto na Internetu. Ova zajednica ljubitelja vina sadrži informacije i prikaze konzumenata za ni manje ni više nego 19,000 vina i 2.100 vinarija.

 

305. Opera otklonila svih 100 procenata prijavljenih grešaka

Opera otklonila svih 100 procenata prijavljenih grešaka

 

306. Osnivači Skype-a okreću se mrežnoj televiziji

Osnivači Skype-a okreću se mrežnoj televiziji

 

307. Ovonedeljni Web 2.0 sajtovi

Iznajmite predmete u privatnoj svojini. Ovaj web sajt omogućuje ljudima da zarade malo para tako što će iznajmiti predmete koje ne koriste često. Korisnici postavljaju ugovore o iznajmljivanju i uslove iznajmljivanja i povezuju se sa drugim korisnicima. Razmišljajte o Ziloku kao o Craigslist web sajtu za iznajmljivanje.

 

308. Ovonedeljni Web 2.0 sajtovi

U ovom članku donosimo vam kratak opis ovonedeljnih Web 2.0 sajtova. 

 

309. Pageonce - lična početna stranica je ušla u javnu betu

Dok vam druge startne stranice kao što su iGoogle ili Netvibes omogućuju da čitate novosti iz različitih RSS feed-ova, Pageonce ide nekoliko koraka dalje

 

310. Papirna verzija weba - 25 magazina na webu

Web: Papirna verzija. Web: 25 magazina sa inspirativno dizajnirana.    

 

311. Pazite se kupovine na onlajn aukcijama!

Jedan čovek iz Sietla osuđen je na dve godine zatvora zbog prodaje nepostojeće računarske opreme i digitalnih fotoaparata preko eBaya.

 

312. Pažnja - Jedna od deset stranica na Internetu je inficirana!

Jedna u deset web stranica koje je ispitao gigant web pretrage Google poseduje zlonamerni kod koji može da inficira korisnikov PC.Istraživači iz Google-a su ispitali ogroman broj web stranica a detaljno su ispitali 4,5 miliona web stranica.

 

313. Pažnja, pažnja! To su rezultati pretrage!

Uradite seriju popularnih web pretraga i 4% rezultata pretraga povezaće vas sa rizičnim web stranicama. O tome govori najnoviji izveštaj McAfee-ja, "The State of Search Engine Safety", a to su dobre vesti. Pre godinu dana to je bilo 5%. Mašine za pretraživanje su poboljšale u celini vraćanje bezopasnih rezultata za 20% za godinu dana.

 

314. Pet načina da gledate televiziju na vašem PC-ju

Naravno, možda upravo sedite za računarom i uopšte ne razmišljate o vašoj omiljenoj seriji, ali zašto je ne biste gledali na vašem računaru? Vaš LCD ekran skoro sigurno ima bolju rezoluciju od vašeg TV-a, a kada se nalazite ispred njega, sa dva (ili više) pristojna zvučnika na raspolaganju, to može da bude prilično dobar način da pogledate jednu ili dve emisije.

 

315. Pet najboljih Yahoo proizvoda

Yahoo je najmoćniji suparnik gigantu pretrage Google-u ali je ova kompanija čak i više od toga. Iako njihove tehnologije pretrage konkurišu jedna drugoj, Yahoo obezbeđuje mnogo proizvoda sa milionima korisnika širom sveta. Uzmite na primer Yahoo Messenger, najpopularnijeg klijenta za slanje instant poruka preko Interneta koji se trenutno koristi kao glavno rešenje za Internet komunikacije. Zbog toga sam odlučio da napišem nešto o najefikasnijim Yahoo proizvodima i dam više informacija o njima.

 

316. Picasa Web Albums je predstavio ugrađivanje Flash slajdšoua

Pazi se Flickr, Picasa Web Albums je nedavno izbacio modernu i genijalnu funkciju koja vam omogućuje da veoma lako kreirate i delite vaše foto albume. Google-ov web zasnovani servis za deljenje fotografija je predstavio Embed Slideshow funkciju  koja nudi delove koda koje lako možete da upotrebite za prikazivanje albuma fotografija na vašem web sajtu ili blogu. Ova funkcija je i prilično fleksibilna: dostupno je pet različitih veličina, koje se kreću od Small (144px širina) pa sve do Extra-extra Large (800px širina). Nazivi takođe mogu da se uključuju i isključuju, a sve je to zapakovano u lep Flash slajdšou film sa kontrolama koje se pojave samo kada pređete mišem preko njih.

 

317. Pišite postove na Twitter iz prozora Terminala na Ubuntu sistemu

Ovo je odličan trik za ljubitelje komandne linije.

 

318. Počela je registracije .RS domena

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) obaveštava domaću i svetsku javnost da će registracija novih Internet domena Republike Srbije sa nastavkom .rs početi u ponedeljak, 10. marta 2008. u 12 časova.

 

319. Poll Junkie - brze i lake ankete bez registracije

Poll Junkie je web servis lak za korišćenje koji vam omogućuje da kreirate jednostavne ankete bez potrebe za registracijom ili otvaranjem naloga. Sve što treba da uradite je da date ime vašoj anketi, unesete datum kada ističe, i konfigurišete vaša pitanja.

 

320. Pošaljite elektronsku novogodišnju čestitku

Da li volite da šaljete čestitke? Za Novu godinu, ili za bilo koji svečan događaj. Ja volim rokom da je napišem, i onima kojima šaljem, svako dobija čestitku sa drugačijom porukom. Da čestitka pisana rukom. Ali, postoje i druga rešenja. Elektronska.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 14 15 1617 18 19 20

Sledećih 10 strana