Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Internet

Ukupno: 1170, strana 25 od 59

Izdat je Opera pretraživač 9.22 sa bezbednosnim ažuriranjima

 

 

 

Opera je izdao verziju 9. 22 Opera pretraživača za Mac, Linux, i Windows. U ovom izdanju ne postoji gomila novih funkcija. Ono što je novo je da možete da prevlačite kartice između prozora a isto tako postoji veliki broj ispravki grešaka koje su uticale na stabilnost, Silverlight i BitTorrent. Ali osnovni razlog za nadgradnju na Opera 9. 22  je nekoliko bezbednosnih poboljšanja: Ispravljen je problem gde podaci URL-ova mogu da se upotrebe za prikazivanje pogrešnih adresa u liniji adrese Poboljšan je prikaz imena dugih domena u okvirima za dijalog za autentifikaciju Dodat je Trustcenter class 3 G2 roo sertifikat Ispravljen je problem koji se često javljao prilikom prekidanja specijalno pripremljenog torrent transfera.
 
   

Izdat je Ubuntu 7.10 Alpha 4

 

 

 

Četvrto alfa izdanje dolazećeg Ubuntu-a 7. 10 (kodnog imena Gutsy Gibbon) je izašlo. Grupa 4 dolazi sa mnogo novih funkcija i poboljšanja, brzim prebacivanjem korisnika, novim ekranom za isključivanje i poboljšanom alatkom za pretraživanje desktopa: “Ubuntu programeri su požurili da vam donesu apsolutno najnovije i najbolje programe koje zajednica otvorenog koda ima da ponudi. Gutsy Gibbon Tribe 4 je četvrto alfa izdanje Ubuntu-a 7. 10 i ovo alfa izdanje donosi gomilu odličnih novih funkcija”. Šta je novo u Ubuntu 7. 10 Tribe 4? GNOME 2. 19. 6 Pretraživanje desktopa pomoću Trackera Brzo prebacivanje korisnika Deskbar aplet OpenOffice. org 2. 3 AppArmor po standardnom podešavanju Glatko isključivanje Šta je novo u Kubuntu 7. 10 Tribe 4? Restricted Manager Qt 4. 3. 1 Edubuntu KDE Dist nadgradnja pomoću Adepta KMail i GPG KDE 4 Beta 1 OpenOffice. org 2. 3 Šta je novo u Xubuntu 7. 10 Tribe 4? Artwork Updates Ebox – alatka za kontrolisanje mrežnih servisa Raspored izdanja za Ubuntu 7. 10: 23. avgust - Tribe CD 5 (peto alfa izdanje) 6. septembar - Tribe CD 6 (šesto alfa izdanje) 27. septembar - Beta izdanje 11. oktobar – predlog za izdanje 18. oktobar – finalno izdanje Možete da daunlodujete i testirate ovu četvrtu alfa verziju Ubuntu 7. 10 ovde. Možete da daunlodujete i testirate ovu četvrtu alfa verziju Kubuntu 7. 10 ovde. Možete da daunlodujete i testirate ovu četvrtu alfa verziju Xubuntu 7. 10 ovde. Možete da daunlodujete i testirate ovu četvrtu alfa verziju Edubuntu 7. 10 ovde. I ne zaboravite: ovo je i dalje alfa izdanje i ne preporučuje se njeno instaliranje na radne mašine. Finalna stabilna verzija ili Ubuntu 7. 10 će biti izdata u oktobru. Ako primetite neke greške molimo vas da o njima obavestite the Ubuntu bug tracker.
 
   

Izdati su ATI/AMD 8.40.4 drajveri za prikaz

 

 

 

Nova verzija ATI/AMD Linux display drajvera je izdata i za x86 i za x86_64 platforme. Ovo izdanje donovi nove funkcije kao što su: TV Out Functionality i Catalyst Control Center Linux Edition. TV out funkcionalnost je dostupna pod Linux operativnim sistemom za sve ATI video kartice koje podržavaju TV Out. Takođe ona je deo Catalyst Control Centera i obezbediće različita podešavanja TV izlaza. Međutim, zapamtite da se veličina TV-a i funkcije pozicija za ATI Radeon X1200 seriju pa naviše podešavaju kroz aticonfig komandnu liniju. Problemi koji su rešeni ovim izdanjem: Više se ne prikazuje crni ekran na nekim hardverima kada se prebacujete na konzolu ili ostavljate X windows sistem kada je upotrebljen drajver Vesa framebuffer konzole. Povezivanje uređaja za komponentno Video prikazivanje koji pokreće X-Server ne dovodi više do greške X-Servera prilikom startovanja i uređaj prikaza više ne prikazuje crni ekran. DRI više ne greši u startovanju servera druge generacije. Pritiskanje funkcije za identifikovanje prikaza više ne rezultira prikazom neispravnog identifikovanja uređaja 1 i 2. Više se ne javlja greška Floating Point Exception kada pokrećete amdcccle. Poznati problemi ovog izdanja: Mogu da se jave greške sa određenim programima na nekim Linux distribucijama koje po standardnom podešavanju uključuju Composite ekstenziju, na primer, RHEL 5. Ako se desi greška u programu, isključite Composite ekstenziju. Upotreba xgl omogućenog interfejsa x-servera onemogućava prekopčavanje prikaza hot plug podrške. Ne postoji podrška za video reprodukovanje na drugoj glavi u dual head režimu. Da biste dobili najbolje performanse i lakoću upotrebe, ATI/AMD preporučuje sledeće: Okruženje za gradnju kernel modula – trebao bi da uključuje sledeće: izvorni kod kernela: Kernel Source paket ili Kernel Headers paket. Uključen ISSE Support u Linux Kernel (primenjivo samo za Intel Pentium III i novije procesore; uključen po standardnom podešavanju za verziju 2. 4 i kasnije kernele) rpm pomoćni program bi trebao da bude instaliran i konfigurisan ispravno na sistemu, ako nameravate da ga instalirate pomoću RPM paketa; Zahtevi: XOrg 6. 7, 6. 8, 6. 9, 7. 0, 7. 1 ili 7. 2; XFree86 verzija 4. 3 Linux kernel 2. 4 ili viši glibc verzija 2. 2 or 2. 3 POSIX Shared Memory (/dev/shm) podrška je potrebna za 3D programe. Za instrukcije o instalaciji i više informacija o ovom izdanju idite ovde. Sada možete da daunlodujete ATI/AMD Linux Display Driver ovde.
 
   

Japan - most koji vas plaši, kostur, do Matriksa

 

 

 

Most koji vas plaši, poznat pod imenom (Musou Tsuribashi). Japan Nite 2009 - video Japanska tastatura: Anne Polashenski i njen rad: Japanski Katanaka karakteri i Matriks: Na kraju, posetite Tokijsku galeriju Tomio Koyama Gallery, i pogledajte izložbu Marka Rydena:   
 
   

Jedan Intel po detetu?

 

 

 

Nakon predstavljanja Nicholas Negroponte-ovog OLPC, One Laptop Per Child programa koji su nazvali XO mašina i “gadžet od 100 dolara”, Intel je krenuo u akciju i odlučio da i on učestvuje u programu. Kao što već većina ljudi sumnja, ovo nije bila baš nesebična odluka: Intel pritiska OLPC da prihvati arhitekturu sa novim jezgrom za drugu generaciju XO mašina. I pogodite šta, arhitektura o kojoj je reč je zasnovana na Intel procesoru i čipsetu. Dok ne budu dostupne tehničke specifikacije druge generacije XO laptopova, jedna stvar je jasna, pošto je Intel već ugurao svoj Xeon procesor kao zamenu za XSX školski server koji dopunjuje XO mašine. Trenutno, ovi serveri dolaze sa matičnim pločama dizajniranim bez ventilatora i procesorima iz VIA-e. Kako navode Intelove sopstvene novine o brizi za buduću saradnju sa OLPC programom, “OLPC planira da doda servere zasnovane na Intel® Xeon® procesoru u svoju ponudu proizvoda, iskorišćavajući tako performanse svetske klase, pouzdanost, i efikasnost u uštedi energije. Pored toga, Intel razvija dizajn za sistemsku ploču za OLPC za njihovu sledeću generaciju XO uređaja”. Dakle, drugim rečima, Intel će isporučivati oba procesora i čipset, ostavljajući iza sebe druge kompanije. Druga generacija XO mašina će imati Intel procesor i možda čak i čipset, ako gigantski proizvođač ima šta da kaže u vezi toga. Oni planiraju da zamene AMD Geode LX-700 procesor koji se sada nalazi u XO-1 mašinama sa Intelovom 2008 Mobile Internet Device platformom, koja uključuje procesor, čipset i kontroler bežične mreže. Sa tačke gledišta korisnika, nije važno koju arhitekturu koriste njihove mašine sve dok dobro rade svoj posao, ali od nedavno znamo da Intel nije investirao previše u uštedu energije i profile visoke efikasnosti već u čistu računarsku moć. Dok koriste desktop ili tradicionalni laptop, Intelovi procesori i čipsetovi nisu veliki problem, ali unutar mašine sa energetskim specifikacijama niskim kao što je aktuelni XO, mogu da dovedu do stvarno velikog utroška baterije i smanjenja vremena funkcionisanja. Što se performansi tiče, Intel ima dobru reputaciju, ali XO mašine nisu dizajnirane za moderne igre ili procesorski intenzivne programe i slično. A možda bi najvažnije pitanje za OLPC program, pre prihvatanja Intelove mobilne platforme trebalo da bude: “Koliko bi koštao budući XO koji koristi Intelove delove?”
 
   

Jedno dugme košta Google čitavih 110 miliona dolara

 

 

 

  Nazad u oktobru Google-ov podpredsednik za proizvode za pretraživanje, Marissa Mayer, je rekla da manje od 1% Google-ovih korisnika koristi dugme I’m Feeling Lucky. Ne iznenađuje me što se ovo dugme tako malo koristi, ali iako se radi o tako malom procentu to ima veliki uticaj na Google. Kada korisnici kliknu na dugme I’m Feeling Lucky oni se trenutno prebacuju na web sajt koji se nalazi u prvom rezultatu pretraživanja. To znači da oni u potpunosti preskaču stranicu sa rezultatima pretraživanja i samim tim zaobilaze i sve reklame. Iako se dugme I’m Feeling Lucky veoma malo koristi, analitičari su izračunali da samo postojanje ovog dugmeta košta Google 110 miliona dolara na godišnjem nivou. Mislim da je ova brojka malo preterana pošto mi nismo upoznati sa tačnom statistikom upotrebe ovog dugmeta, ali ostaje činjenica da ih ovo dugme košta milione dolara. Google je ostavio ovo dugme samo zato što su ljudi navikli da ga vide, ali ko bi pomislio da gube milione dolara zbog njega?
 
   

Joomla - 9 miliona preuzimanja - Preuzmite Joomla 1.5.10 Security Release

 

 

 

Joomla 1. 5. 10 Security Release Joomla 1. 5. 10 [Wohmamni]. Link za preuzimanje.
 
   

Joomla - Dodajte parametre stila naslovima artikala - Nova ekstenzija 3D user's cloud

 

 

 

U ovom članku, objašnjava jednostavan način za dodavanje novog parametra Menu Type koji će vam omogućiti da dodate sličicu vašem Joomla! naslovu artikla (Article Title). Kompletna procedura. Nova ekstenzija - 3D user's cloude Korisnici u 3D oblačiću. Modul za Joomla! 1. 5 omogućava da se prikazuje ime korisnika sajta na rotirajućoj sferi koja rotira korišćenjem miša. Kada se klikne ime korisnika korisnik može da se prikaže korisnički profil CommunityBuilder. Kada pomerite miš u levo sfera sa imenima se okreće u desno. Rotacija, rotacija, rotacija. Pogledajte DEMO. Preuzmite ekstenziju. Dokumentacija.  
 
   

Joomla - eShop - Besplatan PDF - Dan zaljubljenih - Konverzija HTML-a

 

 

 

Joomla! - eShop šablon Kako jedan posao postaje bolji od drugih? eProdavnica mora da ima najnovije i nabolje proivode. Mora da bude otvorena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. To je jedino moguće sa internet prodavnicom. Ovaj šablon rađen za verziju 1. 5 vam je na raspolaganju. Link za preuzimanje. Joomla! - Kreirajte školski web sajt Ovo poglavlje je deo knjige Joomla! 1. 5. User Guide. Poglavlje je kompletno i može da se preuzme. Ukoliko vam se dopadne, javite nam. Besplatno poglavlje u pdf formatu: Link za preuzimanje. Joomla! ekstenzije koje vam trebaju JoomlaWorks predlaže da posedujete dve ekstenzije koje će vam sigurno povećati posećenost i popularnost sajta: FronPage Slideshow Simple Image Galery Pro Joomla! - Dan zaljubljenih - vreme je da promenite izgled sajta JoomlaCssGuide sajt brine o onome što je aktuelno. Na primer, Dan zaljubljenih. Na raspolaganju vam je elegantan dizajn i romantična kolorna šema. Uputstvo: Kako da konvertujete HTML u Joomla! šablon TobaCamp je objasnio u nekoliko koraka kako se vrši komverzija HTML šablona u Joomla! šablon. I nije tako teško. Svega 5 koraka.
 
   

Joomla - Google Summer of Code 2009 - 300 preuzimanja Joomla uputstva

 

 

 

Joomla! - Najava Google Summer of Code 2009 Kompanija Google je lansirala novi program za povezivanje studenata sa softverskim organizacijama nazvan "Summer of Code". Studenti čije prijave budu prihvaćene će raditi preko leta na open-source projektu i biće mentorovani od strane mentorskih organizacija (npr Apache, GCC, Google, etc). Lista mentorskih organizacija će se značajno povećavati u narednih nekoliko nedelja. Studenti koji učestvuju će steći veliku praksu u programiranju i komunikaciji u okviru modernih softverskih projekata, a naravno, steći će i neprocenjive veze značajne kako za njih same, tako i za njihove mentore. Studenti koji završe projekte će takođe zaraditi 4500 dolara. Detalji programa nalaze se na: http://code. google. com/soc/http://code. google. com/soc/studentfaq. html Prošle godine je u ovoj akciji učestvovalo više od 400 studenata, a ove godine se očekuje još veći broj. Detalje o učesnicima, njihovim projektima, mentorima, kao i odakle su radili svoje projekte možete naći na ovoj mapi (zumiranjem na Srbiju možete videti da je bilo 5 učesnika): http://code. google. com/soc-map. html Studentske aplikacije se primaju od 23. marta do 03. aprila. Pročitajte i vodič za Joomla GSoC. Joomla! 1. 5 - Uputstvo - preko 300 preuzimanja Naš saradnik Miloš Petrović nam je ustupio svoje uputstvo za Joomla! 1. 5, koje mi besplatno distribuiramo svakom zainteresovanom posetiocu našeg sajta. Za manje od mesec dana ovo uputstvo je preuzeto preko 300 puta. Čestitamo Milošu. Link. Joomla! - kako da unesete vesti sa drugih sajtova Uvek postoje dve mogućnosti. Prva je da sami pišete vesti u unosite ih na svoj sajt u kategoriji koju ste definisali. Druga je preko News Feed Managera. Detaljno uputstvo je na strani: LINK. Na ovaj način ćete uneti Feedove vesti sa drugih sajtova na svoj Joomla sajt.  
 
   

Joomla - Joomla 1.6 - Budućnost softvera otvorenog koda

 

 

 

Joomla 1. 6 Koordinatori razvojnog tima Priključite se. Link. JoomlaForm Builder Lako kreiranje formulara. Posebno za one koji nisu programeri. Program koristi Ajax za lako rukovanje svim elementima formi. Link. Kreiranje Joomla komponente GetAFreelancer. com je objavio novi projekt "chronoforms". Ukoliko znate PHP javite se. Link. Budućnost softvera otvorenog koda 23 cool Web Designers & Developers  odgovaraju kakkva je budućnost CMS softvera otvorenog koda. Link.
 
   

Joomla - Nemoguća misija, ali velika nada

 

 

 

Pre svega su to sajtovi sa specifičnom logikom tipa facebook. com , ili servisi kao što je Photofunia (http://www. photofunia. com/). Joomla je sama po sebi logički šablon. Iako je dodaci proširuju ipak nije ni malo lako doći do nekog toliko specifičnog dodatka koji bi omogućio vrlo snažnu logiku i odgovor na zahteve kakve ima Facebook.   Ipak, ništa nije nemoguće. Standardna Joomla, eventualno i osnovni dodaci imaju svoj šablon. Ali specifičnost Joomle je otvoren kod i dokumentacija koja programerima daje smernice za dalji razvoj Joomle, tako ipak nije nemoguće kreirati i element sa posebnom logikom, samo što će se takav dodatak teško naći besplatno.   Tako danas imamo i Joomla pandam Facebook-u realizovan kroz Jom Social (http://www. jomsocial. com/) komponentu koja je naravno komercijalna. Php programer i Flesh dizajner mogu napraviti bukvalno bilo kakav dodatak koji bi se mogao instalirati u Joomli, nimalo lako, ali ipak moguće. Poenta je da php programeri mogu uticati na razvoj novih Joomla dodataka, ali za nas smrtnike i obične korisnike Joomle to već spada u opasnu egzibiciju.   Jedna fatografija sa Photofunie. Kako se Joomla do sada pokazala Joomla predstavlja jedan od najpopularnijih sistema za upravljanje online sadržajem. Tu se još svrstavaju Drupal (http://drupal. org/) i Wordpress (http://wordpress. org/), kada govorimo o open source projektima. Pohvale dolaze pre svega od korisnika koji na Joomli podižu news portale, što je jedna od osnovnih odlika ovog sistema. Cela Joomla zajednica intenzivno radi na razvoju sistema, tako da se uskoro očekuje i nova poboljšana verzija Joomla CMS-a. Posetite ga: Link. 400 preuzimanja Joomla 1. 5 uputstva Joomla! 1. 5 uputstvo je preuzeto, do ovog trenutka tačno 400 puta. Broj raste. Link.
 
   

Joomla - novi šabloni - sajt meseca

 

 

 

Veero Joomla! šablon Link. Roket Theme Joomla šablon Joomla sajt meseca - Contemporary Jewish Museum. Link.    
 
   

Joomla - prestaje razvoj verzije 1.0

 

 

 

Svako ko već sada želi da krene sa Joomla CMS rešenjem nikako ne bi smeo da bude usmeren ka Joomli 1. 0. x. Prema nezvaničnim podacima, na našem web nebu postoji daleko više sajtova na Joomli 1. 0. x, a za sada se mali broj ljudi se odlučuje na migraciju.     Kratka istorija Joomle 1. 0. x : Početak 2005. - Osnovni koncepti kroz Mambo 4. 5. 2, kao preteču Joomle Septembar 2005. - Realizovana prva verzija Joomle 1. 0 Oktobar 2005. - Prvi update Joomle 1. 0 na veziju 1. 1, što je predstavljalo osnovu za dalji razvoj Joomle 1. 5 Jul 2009. - Kraj podške i razvoja Joomle 1. 0. x   Link ka blogu našeg saradnika.
 
   

Joomla - sajtovi koje vredi posetiti - Borba - online izdanje

 

 

 

Borba - online izdanje Link. Danas posebno izdvajamo članak o Robertu Plantu. Bend „Led Zeppelin" prodao je više od 300 miliona albuma, ali nikada nije osvojio „Gremi", najcenjeniju nagradu u muzičkoj industriji (ne računajući počasnu statuetu za životno delo). Gotovo tri decenije nakon što su se „Cepelini" povukli sa scene, njihov frontmen Robert Plant trijumfovao je na 51. dodeli „Gremija" albumom koji je predstavljao puki studijski eksperiment. Sutra još Joomla sajtova, kao inspiracija za sve koji treba da počnu, ili žele da se menjaju.
 
   

Joomla - Sigurnost 2. deo

 

 

 

jSecure Authentication predstavlja jedan od najpopularnijih plugina dodataka za Joomla CMS iz oblasti sigurnosti. Instalira se jednostavno, kao i svaki drugi dodatak, a podešavanje parametara se sastoji u tome da se dešiniše key, odnosno lozinka koja je potrebna za pristup admin login stranici. Na  slici  su prikazane osnovne postavke plugina. Kao key postavljena je reč test, i plugin je aktiviran. Takođe je definisana i 404 stranica, na koju će biti usmereni pogrešni zahtevi. To praktično znači da se admin login strani pristupa na adresi adresa. sajta/administrator?test , a svaki pokušaj pristupa adresi adresa. sajta/administrator biće usmeren na 404 stranicu, odnosno prikazivaće informaciju da stranica ne postoji. Vrlo elegantno, kozmetički i sigurnosno. Admin login stranica je na taj način dodatno sakrivena od posetilaca. Napomena : Key vrednost ne sme biti broj. Ukoliko ste slučajno već uneli broj i imate problema sa pristupom, key vrednost morate ručno izmeniti kroz bazu podataka (phpMyAdmin). PREUZIMANJE. Preuzmite Joomla! 1. 5 uputstvo Joomla! 1. 5 uputstvo je preuzeto, preko 500 puta. Broj raste. Link. Link.
 
   

Joomla - Uputstvo je preuzeto više od 1000 puta i još neke sitnice

 

 

 

Joomla uputstvo Link za preuzimanje. LINK. Dodavanje banera urađenog u Flashu Joomla sajtu Ako ne znate kako se Joomla sajtu dodaje baner urađen u Flashu JoomPlaza ima jednostavno rešenje. Korisri se Flash modul. Kompletno rešenje. Kako da profesionalizujete svoj Joomla sajt 1. Kreirajte novu favicon. ico. Vaš sajt treba da se razlikuje od drugih sajtova i po ovoj ikonici. . . Ostali saveti. Vi[e od 70 video tutorijala ja Joomlu  Odlična lista kojoj uvek možete da se vraćate. Uputio nas je tviteraš: @isakib Od instaliranja do. . . LINK. Pronalaženje Joomla posla preko Twittera Otvorite nalog na Twitteru. Nakon toga vam na uslugama stoje brojne Twitter lokacije. Jedna od njih je i @findjoomlajobs   Prijavite se da pratite ovaj nalog i uskoro očekujte tvitove.
 
   

Joomla - Zašto je koriste Web dizajneri

 

 

 

Veliki ili mali posao Nije bitno kolika vam je firma. Mala firma znači manji Joomla sajt. Veća, zahteva, i dobija od Joomle kompleksniji sajt, sa kompleksnijim sadržajem. Open Source softver Joomla je besplatna. Besplatan softver iza kod stoji brojna ekipa koja ga razvija je odlična podloga za njegovo koriščenje. Lakoća upotrebe Osnove se lako uče. Nakon ovladavanja osnovama, jednostavno se ulazi i u komplikovanije procedure. Za svaku proceduru na netu postoje detaljna uputstva. Brojna zajednica Otkucajte u Googlu Joomla! i dobićete preko 100 miliona odgovara. Web dizajneri Kreiranje šablona, uputstava za njihovo kreiranje ili bilo kojih uputstava na netu ima veoma mnogo. Svakim danom je sve više. Joomla na raznim jezicima Kada odete na Wikipediju, iznenadio sam se kada sam otkrio da je najveći prevedeni članak objavljen na bosanskom jeziku, onda na srpskom i na kraju na srpskom.
 
   

Joomla sajt koji možda niste otkrili - Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala

 

 

 

Joomla protiv viskotehnološkog kriminala Link. Pitanja: 1. Da li visokotehnološki kriminal koristi takođe besplatnu platformu Joomla? 2. Kada se 01. oktobra 2009. godine održi prezentacija redizajniranog sajta, da li će istog dana biti održane prezentacije i onih koji se bave visokotehnološkim kriminalom? 3. 4. 5. Šta pokazuje ova ilustracija? Da je na jednoj strani visokotehnološki kriminal, a na drugoj pravna regulativa. Šta još prikazuje? Recite. Knjiga posle dobijene bitke - Lovac na zmajeve Link ka knjizi.
 
   

Joomla sajtovi koje možda niste otkrili - MySerbia.net

 

 

 

Još jedan sajt, portal, na koji nas je uputio naš saradnik Miloš Petrović je i MySerbia. net. Na današnji dan 21. februara 1974 godine 1974 - U Skupštini SFR Jugoslavije proglašen je novi Ustav kojim su definisane promene u odnosima federacije i federalnih jedinica i ustrojstvo federalne zajednice. Sve što stvori čovek podložno je promenama. Kako konj može da vas izleči Deo kućne apoteke prosečnog građanina Srbije sve češće čine i lekovi za životinje, najčešće masti za spoljnu upotrebu. Mnogi se kunu u delotvornost veterinarskih krema poznatih kao „kravlja" i „konjska", odnosno kao „bela" i „crna". Reč je o prevarama vezanim za masti od domaćih životinja. Link. Deset s lukom i aditivima  „Kada spojite kilogram mesa i isto toliko soje u kuteru sa ledom ili vodom, možete da ’izvučete’ četiri kilograma ćevapa za prodaju. "  Link. Anketa koja je pokrenuta: Da li koristite neki od alternativnih izvora energije.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272