Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 27 od 29

 

521. Vikipedija Srbija - preko 100000 članaka

Vikipedija Srbija sadrži preko 100000 članaka. U grupi sa 28 jezika sa preko 100000 članaka. Pre godinu dana, Vikipedija Srbija je prešla magičnu crtu od 100000 članaka.Danas, 25. novembra, taj broj je preko 135000 članaka.

 

522. Vikipedija Srbija - uskoro preko 100000 članaka

NAPOMENA: Danas, ovaj članak odlazi u istoriju. Vikipedija Srbija sadrži preko 100000 članaka. Dobro došli na Vikipediju, slobodnu enciklopediju koju i vi možete da uređujete. Srpski jezik je u grupi preko 10.000 članaka, ali pošto je dostigao 99801, uskoro prelazi u grupu jezika sa više od 100.000 članaka, gde je sada 28. Engleski je jedini jezik sa preko 1.000.000 članaka. 270 jezik na listi je Herero, i za sada nema nijedan ćlanak, kao i 271 Tokinopa.

 

523. Virtuelni svetovi - MyMini Life nudi još jedno bekstvo od stvarnog života

Mada bi sve veća popularnost onlajn univerzuma mogla da dovede do toga da prosečan čovek postavi sebi pitanje šta to kog đavola nije u redu sa stvarnim životom, ne može se ignorisati činjenica da sve više ljudi koristi sajber svetove kako bi imala nov početak u životu.

 

524. Visuwords - Onlajn grafički rečnik

Visuwords™  koristi WordNet Princeton univerziteta, bazu podataka otvorenog koda koju su ugradili studenti univerziteta i istraživači jezika. Kombinovana sa alatkom za vizuelizaciju i korisničkim interfejsom koji je kreiran od najmodernijih web tehnologija Visuwords™ je dostupan kao besplatni resurs za sve korisnike na Webu.

 

525. Voyage - onlajn 3D čitač RSS vesti

Voyage je u stvari prilično impresivna aplikacija koja ima veoma originalan pristup 3D prikazu vesti. Naslovi plutaju u prostoru na različitim slojevima. Oni naslovi koji su vam najbliži su najlakši za čitanje, i postaju sve manji i nečitkiji kako se udaljavaju. Ako kliknete na naslov (na bilo kom sloju) zumiraćete na taj sloj i raširiti kratak opis vesti.

 

526. Vukajlija - drugačije mišljenje o onome o čemu mislimo drugačije

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma. Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita. Da li vam je poznato ko mo\e da uloži 240 milijardi dolara u srpsku privredu?

 

527. Web 2.0

Da li su Google, Wikipedia, YouTube i ostali Web 2.0 giganti, kamdžije američke kulture, ili je poslednja Internet inkarnacija kulturni oslobodilac, koji oslobađa dugo potiskivanu umetničku energiju masa i neguje demokratiju.

 

528. Web 2.0 zanemaruje dobar dizajn

Histerija vezana za pojavu i upotrebu Web 2.0 dovodi do toga da web firme zanemaruju osnove dobrog dizajna, kaže guru za web upotrebljivost Jakob Nielsen.

 

529. Web 3.0 - jednostavno objašnjenje

Web 3.0 je objašnjen na digital inspiration. Vreme je za personalizovane strane.

 

530. Web Snapr - Kreirajte umanjenu sličica sajta za tili čas

WebSnapr je praktična mali alat koji trenutno kreira umanjenu sliku bilo kog web sajta. Nema potrebe za intaliranjem bilo kakvog sosftvera. Samo pejstujte WebSnapr URL [http://images.websnapr.com/?url=MYURL] u vaš pretraživač, zamenjujući željeni sajt na kraju (tamo gde stoji MYURL). I to je to: trenutno kreirani umanjeni prikaz je već gotov i spreman za vas.

 

531. WebChunks donosi neke delove Internet Explorera 8 u Firefox

Nakon testiranja beta izdanja, jedna od najmoćnijih funkcija u Internet Exploreru 8 je Web Slices. Iako je to veoma dobro, nije dovoljno da se neki korisnici prebace sa Firefoxa na Internet Explorer 8. Naravno, stiže rešenje u vidu ekstenzije WebChunks.

 

532. Webinar - Osnove

Webinari su web zasnovani seminari, poznati i kao onlajn radionice. Mnoge komapnije su počele da nude webinare kao alternativu za tradicionalne seminare.

 

533. Webmail nasuprot Offline Maila: Koji je bolji?

Šta vi mislite koji je bolji? Evo za početak pogledajmo neke „za“ i „protiv“ komentare, a na kraju ću ja reći svoje mišljenje.

 

534. Website-Watcher 4.42

WebSite-Watcher proverava neograničen broj sajtova i traga za promenama u tekstu.

 

535. Widgipedia.com - Web i desktop widgeti na jednoj gomili

Kompanija Vendio Services je nedavno pokrenula web servis koji je namenjen vidžetima. Na sajtu možete da preuzmete veliki broj web zasnovanih vidžeta kao i desktop vidžete za Mac, PC i Linux.

 

536. Wikipedia u štampanoj verziji

Oni koji kažu da Wikipedia nije jedan on najvažnijih internet servisa današnjice neka razmisle dvaput. Prema više izvora, Wikipedia će se pojaviti u štampanoj verziji u Nemačkoj najranije u septembru i prodavaće se za 19.95 evra. Wikipedia će zarađivati 1.59 dolara po prodatom primerku, kako obaveštava San Francisko Honikl.

 

537. Wikipedia uskoro i sa video sadržajima

Wikimedia je ušla u partnerstvo sa video servisom Kaltura kako bi počela da isporučuje video Wikimedia sajtovima. Trenutno, ova funkcija je dostupna na WikiEducator demo sajtu, koji nije povezan sa Wikimedia-om. Ali izgleda da ćemo ubrzo moći da vidimo kolaborativne video sadržaje i na Wikipediji.

 

538. Wikipedia uvodi pretraživačku mašinu Wikiseek

Wikipedia uvodi pretraživačku mašinu Wikiseek

 

539. Wolfram|Alpha - Biti ili ne biti - biće uvek pitanje - Da li kompjuter može da jede

Wolfram|Alpha prvi radni dan. Obrada preko 13 miliona upita. Osnovno pitanje koje se postavlja ne samo ljudima nego i mašinama juče, danas i sutra je: "Biti ili ne biti?"

 

540. Wolfram|Alpha - Odgovori na pitanja - Serbia population

Danas ćemo nastaviti sa prikazom odgovora koji se uveliko postavljaju na Wolfram|Alpha. Neka su pitanja vezana za nas, neka nisu.

 

Prethodnih 10 strana

21 22 23 24 25 26 2728 29