Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 28 od 29

 

541. Writer - Kucajte tekstove onlajn bez ometanja pažnje

Ako ste željni kucanja tekstova u programima u kojima vam ništa neće odvlačiti pažnju, kao što su Mac-ov Writeroom ili Widnwosov Darkroom, web zasnovani Writer nastavlja tamo gde su njegovi pandani stali, dajući vam iskustvo kucnaja tekstova bez ometnaja na webu.

 

542. Yahoo ažurirao Answers

Yahoo ažurirao Answers

 

543. Yahoo i Microsoft moraju da se slože: Google – Kralj pretrage!

Google je uspeo da privuče skoro sve Internet pretraživače nakon što je 49,7 procenata stanovništva SAD-a koristilo Mountain View kao omiljenu mašinu za pretraživanje. Po rečima comScore-a Google je osvojio prvo mesto na uštrb Yahoo-a, Microsofta i Ask.com-a. Gigant pretrage Google je jedina tehnologija koja je uspela da poveća broj posetilaca, i to sa 48,3 procenata u martu na 49,7 procenata u aprilu 2007. godine. Yahoo-ova posećenos se smanjila sa 27,5 procenata u martu na 26,8 procenata u aprilu. Microsoft se teškom mukom našao na trećem mestu sa 10.3 procenata pretraživanja koja su izvršena u aprilu u poređenju sa 10.9 procenata koliko je zabeleženo u martu.

 

544. Yahoo je blokirao Pirate Bay

Ako ovu pretragu izvršite na Google-u (the Piratebay, Piratebay) videćete da se ona stvarno nalazi na prvom mestu u rezultatima pretraživanja. Ali ako istu ovu pretragu sprovedete na Yahoo-u, vi ovaj domen nećete uopšte naći u rezultatima pretraživanja.

 

545. Yahoo je kupio Actionality

Kaskajući za džinovima Google-om i Microsoft-om, Yahoo! je objavio da je kupio kompaniju specijalizovanu za reklamiranje preko mobilnih telefona.

 

546. Yahoo je uveo novi sistem oglašavanja

Yahoo je predstavio novi onlajn alat za oglašavanje koji će ovoj kompaniji (možda) doneti malu prednost na tržištu u odnosu na jaku konkurenciju u obliku Google-a. Bar se tome nadaju zvaničnici u Yahoo-u.

 

547. Yahoo Mail – pretnja za vaš računar?

Nakon najnovijeg izdanja Yahoo Mail finalne verzije, brojni korisnici su se prebacili na tehnologiju gigantskog portala. Ali neki od njih su bili iznenađeni kada su videli da Yahoo Mail u stvari ne radi već neko vreme, njegova glavna stranica se čak i ne učitava. Pa, mogu postojati brojni razlozi za ovaj problem ali jedan od najuobičajenijih razloga je možda reprezentovan parental kontrolama koje su instalirane na vaš računar. Yahoo to priznaje i tvrdi da trenutno rade na načinu da isprave ovaj problem zato što parental kontrole obeležavaju Yahoo Mail tehnologiju kao opasnu. Očigledno, možete da pristupite servisu tako što ćete ga ukloniti sa parental kontrole ili tako što ćete mu dati pristup.

 

548. Yahoo oformio konzorcijum za digitalizaciju svetskih arhiva

Yahoo, uz Hewlett-Packard i Adobe i poznate svetske biblioteke i arhive oformio Open Content Alliance.

 

549. Yahoo planira 100 sajtova za zabavu

Yahoo planira 100 sajtova za zabavu

 

550. Yahoo počinje testiranje izmena e-mail servisa

Yahoo uskoro počinje da testira poboljšanu verziju svog besplatnog e-mail servisa.

 

551. Yahoo pokreće novu stranicu, a kako je bilo od 1994. do danas

Američki pretraživač Interneta Jahu (Yahoo) od danas bi trebalo da promeni svoj naslovnu stranu. Kako je izgledalo 1994. godine? Juhu, kakve promene.

 

552. Yahoo poručuje Microsoft-u: Daj još para!

Kao što je očekivano, Yahoo je odgovorio na Microsoftov ultimatum u kojem je Microsoft dao Yahoo-u tri nedelje da prihvati njihovu ponudu. Ako ne prihvati ponudu Microsoft će pokušati da zameni celokupan upravni odbor Yahoo-a.

 

553. Yahoo SearchMonkey

Yahoo je predstavio SearchMonkey. U pitanju je alat koji je Yahoo nazvao SearchMonkey koji vlasnicima Web sajtova omogućava da poboljšaju svoja mesta na Yahoo Search pretragama.

 

554. Yahoo Toolbar Tips

Yahoo Toolbar Tips

 

555. Yahoo! Dodaje Answers i Wikipedia-u u oneSearch

Yahoo! je dodao sadržaj sa Yahoo! Answers i Wikipedia-e u svoju mobilnu platformu za pretraživanje, oneSearch. Kada pretražuju informacije sa mobilnog telefona, korisnici nemaju vremena da se zezaju. Ovaj novi mobilni korak će doneti mnogo nove funkcionalnosti oneSearch-u, i dodatne relevantne informacije do kojih surferi pokušavaju brzo da dođu.

 

556. Yahoo! je odbio Microsoftovu ponudu

Prema Journal-u, Yahoo!-ovi akcionari su izjavili da cena od 31 dolara po akciji značajno podcenjuje vrednost Yahoo! brenda. Akcionari nameravaju da pošalju pismo Microsoftu u kojem mu objašnjavaju njihovu poziciju.

 

557. Yahoo! Mail za slepe i ljude sa oštećenim vidom

Yahoo! je dodao novu funkciju u Yahoo! Mail koja će omogućiti da njihova webmail aplikacija bude pristupačnija slepim ljudima i ljudima oštećenog vida.

 

558. Yahoo! Sada muzika dolazi sa tekstovima pesama

Neki ljudi su opsednuti muzikom i poznaju tekstove skoro svih pesama u žanru muzike koju slušaju. Uglavnom su učili tekstove koji su bili odštampani na koricama CD-a, a kasnije zahvaljujući digitalnim daunlodovanjima tražili su tekstove pesama na Internetu. Problem sa tekstovima pesama publikovanih na Internetu je taj što su njih prevodili posetioci sajtova, što je automatski dovelo do pojave velikog broja grešaka. To bi moglo da objasni zbog čega često čujete ljude da pevaju pogrešne reči jedne pesme. Uključujući i mene.

 

559. Yahoo! vam omogućava da pomerite vaše fotografije na Flickr i druge servise

Kao što ste i verovatno očekivali Yahoo! je došao do prilično logičnog zaključka da je smešno nastaviti sa održavanjem i Flickra i Yahoo! Photosa. Zahvaljujući Flickr-ovoj popularnosti, Yahoo! Photos će se zatvoriti.

 

560. Yaplet - Četujte sa posetiocima web sajta

Yaplet vam omogućuje da trenutno četujete sa drugim ljudima koji posećuju isti web sajt kao i vi pomoću samo jednog klika na bookmark.

 

Prethodnih 10 strana

21 22 23 24 25 26 27 2829