Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 6 od 29

 

101. Firefox dodatak - Save Image in Folder - Vaša slika u vašem folderu

Sve je lakše na Internetu naći dobre fotografije zahvaljujući web sajtovima kao što su Flickr i Photobucket. Pomislite samo koliko vremena izgubite samo na snimanje jedne fotografije na vaš hard drajv. Trebate da kliknete desnim tasterom miša, izaberete Save As komandu, izaberete destinaciju... pa mislim da vam je jasno šta hoću da kažem. Sada pomislite na to koliko puta u životu treba da izvedete navedenu proceduru.

 

102. Firefox dodatak - Surfujte ne ostavljajući nikakav trag za sobom

Firefox ekstenzija Stealther vam omogućuje da pretražujete web bez ostavljanja ijednog traga o vašoj sesiji surfovanja.

 

103. Firefox dodatak – Organizujte kartice pretraživača pomoću Separate tabs

Separate tabs Firefox ekstenzija organizuje Firefox kartice po URL-u svake stranice – grupišući kartice sa istog web sajta.

 

104. Firefox ekstenzija - Smart Bookmarks Bar

Ova odlična ekstenzija će vam omogućiti da u vašu liniju alatki Firefoxa stavite mnogo više bookmarkova nego do sada. Ovaj dodatak za Firefox odbacuje tekst i čuva samo ikonu.

 

105. Firefox je dostigao 400 miliona daunloda

Za manje od tri godine Mozilla Firefox je dostigao 400 miliona daunloda. Upotreba Firefox pretraživača počela je novembra 2004. godine zahvaljujući Spread Firefox kampanji tokom koje su desetine hiljada korisnika skinuli Firefox i došli do 25 miliona daunloda. Dugmad i baneri postavljeni na različitim web sajtovima doveli su do 100 miliona daunloda za godinu dana, a sledeće godine 200 miliona.

 

106. Firefox može vaš kompjuter učiniti ranjivim

Firefox može vaš kompjuter učiniti ranjivim

 

107. Firefox trikovi - Izbrišite vašu istoriju daunlodovanja

Ako daunlodujete puno fajlova preko Firefoxa sigurno ste primetili da se vremenom pretraživač jako uspori dok snimate ili preuzimate fajlove.

 

108. Firefox trikovi - Kreirajte rezervne kopije svih vaših ekstenzija

Zadnji put kada sam brojao imao sam 25 ekstenzija u Firefoxu. Reinstaliranje svih ovih esktenzija svaki put kada postavljam novu verziju Firefoxa predstavlja stvarno veliki zalogaj. Kada sam prvi put čuo za Firefox Extension Backup Extension (FEBE), bio sam stvarno uzbuđen. Ovaj dragulj ne samo da će kreirati rezervne kopije svih vaših ekstenzija već će ponovo izgraditi vaše ekstenzije u .xpi fajlove koji se mogu instalirati. Super. Zatim sam saznao za tipa koji je kreirao Compact Library Extension Organizer (CLEO), koji radi sa FEBE tako što može da spakuje neograničeni  broj esktenzija ili tema u jedan instalabilni .xpi fajl. Ovo je već super korisno svakom ko ima više od deset ekstenzija u Firefoxu!

 

109. Firefox trikovi - Pomerajte stranicu gore-dole pomoću razmaknice u vašem pretraživaču

Kad provodim vreme za računarom, volim svoje ruke da držim postavljene u što prirodnijem položaju kad god je to moguće. To znači da ne volim da pomeram ruke svaki put kada treba da pomerim točkić za skrolovanje na mišu ili da pritiskam tastere sa strelicama ili tastere up/down. E, ali mi se zato dopada da koristim razmaknicu kao taster za pomeranje stranice gore/dole u Firefoxu.

 

110. Firefox trikovi - Top podešavanja Firefoxa 2.0

Firefox trikovi - Top podešavanja Firefoxa 2.0

 

111. Flickr - korisni sktiptovi za svakodnevni rad sa fotografijama

Pre godinu dana sam bio na Flickr i postavio upit Srbija. Dobio sam 20455 rezultata. Posle doginu dana taj broj je povećan na 28767. Ali, kada sam promenio, i napisao Serbia, odličan broj, i lak za pamćenje, ali još lakši za menjanje od 94949. Broj je povećan na 136564.

 

112. Flock Gloss: pretraživač koji prati modne trendove

Flock Gloss je prvi web pretraživač na svetu koij vam donosi sva ogovaranja iz sveta mode i zabave.

 

113. Flutter - ako vam je 140 mnogo, sada imate 26

Da li je Flutter naslednik Twittera? Do pre nekoliko dana smo se pitali da li je 140 karaktera malo u poruci ŠTA RADIŠ SADA? Pojavio se novi trend, 26 karaktera vam JE DOVOLJNO. Možete da upotrebite i MANJE od 26.

 

114. Fotografija od 13 gigapiksela na Internetu

U saradnji sa fotografom Gerard Maynardom, francuska programerska kuća Kolor je sastavila i postavila onlajn mamutsku fotografiju od 13 gigapiksela, koja je snimljena sa krova sa kojeg se pruža pogled na Njujorški Harlem.

 

115. Freewebs - Poboljšajte interaktivnost vašeg sajta

Freewebs je odličan sajt za sve one vlasnike web sajtova koji ne znaju da programiraju a želeli bi da imaju više interaktivnog sadržaja na njemu. tu stupa na scenu Freewebs. Na ovom sajtu naći ćete većinu stvari koje biste mogli da poželite i to potpuno besplatno.

 

116. Fuser - Primajte sav vaš mail na jedno mesto

Provera više e-mail naloga je životna činjenica za veliki broj korisnika. Ulogujte se na Yahoo nalog, zatim se prebacite na Gmail, a onda ste već na putu za Facebook. Fuser može malo da olakša život ovim korisnicima.

 

117. Gde se koristi najbolji Internet? Švedska

Znate kakav vam je Internet, ali ne znate gde je najbolji.Infografika prikazuje.Nadam se da će neko od odgovornih ovo pogledati.

 

118. Gde vam je peškir - Peškir i pionirska marama to su srca dva

Interesantno je da se danas, 25. maja Dana mladosti sećaju stari umesto da ga proslavljaju mladi. Još interesantnije je da se dan peškira i dan mladosti poklapaju. Ako danapnji datum ne slave mladi, da li su mladi ili su ostarili pre vremena.

 

119. Glavne nadgradnje Firefoxa su na putu

Mozilla je počeo da zabija zadnji ekser u kovčeg Firefox-a 1.5. 28. juna Mozila je počeo da distribuira automatsko ažuriranje na Firefox 2.0 za sve korisnike Firefoxa 1.5. Na ovaj način, Foundation je krenuo stopama Microsofta. Microsoft kompanija je izdala automatska ažuriranja za Internet Explorer 7 sredinom novembra 2006. godine, a pretraživač je bio dostupan od oktobra. Iako je Firefox 2.0 izdat otprilike u isto vreme kada i Internet Explorer, Mozilla je odložio automatizovanu distribuciju najnovije verzije pretraživača otvorenog koda do trenutka kada se kompletira podrška za Firefox 1.5.

 

120. Gledajte kroz Web Microsoft-ovim očima

Gledajte kroz Web Microsoft-ovim očima

 

1 2 3 4 5 67 8 9 10

Sledećih 10 strana