Vesti – Internet

 

Ukupno 574 – Strana 7 od 29

 

121. Gmail alat za zaboravne

Ako zaboravljate da zakačite dokument, sliku, fajl uz email koji šaljete, Gmail alatka je kao stvorena za vas.

 

122. Google - besplatno preuzimanje muzike

Na Internetu možete naći veliki broj članaka koji opisuju jednostavne načine daunlodovanja muzičkih fajlova direktno sa Google-a tako što ćete ukucati jednu komandu u polje za pretraživanje. Postoje čak i detaljni video snimci kao i uputstva kako bi korisnici saznali što više o tome. Međutim, CNET ukazuje na web sajt koji je još interesantniji i koji omogućava korisnicima da preuzmu muziku sa Google-ove mašine za pretraživanje pomoću mashup zasnovane tehnologije pretraživanja.

 

123. Google - Kako je reagovao kada se pojavio Internet Explorer 8

Google na svoj način komentariše pojavljivanje bilo kakve konkurencije. Reklama je najbolji način da skrenete pažnju na sebe ili svoj proizvod.

 

124. Google - Slike dana za 27.12. ove i ranjih godina

27.12. neke lepe godine. Na današnji dan su se dogodile brojne slike na Internetu. Google, na upit za današnji datum, a različite godine, naravno, daje različite rezultate.

 

125. Google Blog Search

Novi Google Blog Search inspirisan tehnologijom koja stoji iza Google News-a, grupiše popularne priče iz blogosfere, za lakše pretraživanje.

 

126. Google će možda biti prisiljen da promeni svoje ime!

Čak i ako ste hrabri i smete da uradite bilo šta na svetu, siguran sam da se ne biste usudili da uradite ovako nešto: kineska kompanija koja se zove Guge Science and Technology Ltd.Co tužila je Google zato što brojni potrošači misle da je Google kompanija kopirala njihovo ime. Najveći problem u svemu je taj što je mnogo potrošača kontaktiralo Guge misleći da kontaktiraju Google, vlasnika najbolje mašine za pretraživanje na Internetu. Zbog toga je kineska kompanija odlučila da uloži žalbu protiv Google giganta sa zahtevom da Google promeni svoje ime.

 

127. Google Chrome - testovi

Google Chrome, se koristi i testira. Evo nekoliko prikaza.

 

128. Google i Firefox 2 nisu baš uvek najsrećnija kombinacija

Google i Firefox 2 nisu baš uvek najsrećnija kombinacija

 

129. Google je slučajno isključio Gmail naloge

Šta biste uradili kada biste se probudili jedno jutro i želeli da proverite emailove, a zbog nekog razloga ne biste mogli da se ulogujete? Izgleda da je Google nedavno uradio nešto veoma nepromišljeno, tojest izbrisao je neke Gmail naloge.

 

130. Google još jednom vodeći svetski brend

Objavljena je BrandZ 2008 Top 100 brendova lista koja otkriva da je pretraživački gigant Google drugu godinu za redom na prvoj poziciji. Google je zaseo na prvo mesto liste sa vrednošću od 86 052 miliona dolara uz napredak od 30 procenata dok je na dugom mestu General Electric sa vrednošću od 71 379 miliona dolara i napretkom od 15 procenata.

 

131. Google Maps pronašao izgubljeni grad Atlantidu

Pripremite se da vidite izgubljeni grad Atlantidu. U tome nam je pomogao Google Maps.

 

132. Google Me - Poslovna kartica sa nekim novim oznakama

Da li imate poslovnu ili bilo koju drugu karticu? Morate da imate, jer niste uvek na Internetu.

 

133. Google misli unapred

Google radi sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi zaštitili svoj brend, i ako to znači kupovinu na hiljade internet domena, ni to nije problem. Google poseduje mnoštvo različitih domena kupljenih kako bi se zaštitili svoje domene google.com i gmail.com od zlonamernih ljudi, a neki od njih uopšte nemaju nikakve veze sa njima.

 

134. Google proglasio pobedu u veličini indeksa pretraživanja

Google tvrdi da je njihov indeks “više od tri puta veći od svake druge mašine za pretraživanje”.

 

135. Google proizvodi više kućnih video snimaka

Pošto Google nastavlja sa proizvodnjom sadržaja - što je po nekima suprotno od njihovog cilja indeksiranja svetskih informacija zato što je tako konkurentan web izdavačima - ostaje nam da se priupitamo da li ova kompanija gubi fokus sa svoje pretrage i posla sa reklamiranjem.

 

136. Google Street View je proširen na još šest gradova

Google Maps-ova kontroverzna Street View funkcija je dobila 360-stepeni u nivou tla pogled na još šest gradova.

 

137. Google Transit – Javni prevoz na mreži

Google Transit je najbrže i najjednostavnije rešenje za planiranje puta korišćenjem javnog saobraćaja. Ovaj alat je veoma jednostavan, ali i pruža mnoštvo različitih mogućnosti. Loša stvar je što trenutno nije dostupan  kako u velikoj većini svetskih država, tako ni kod nas. Naravno najbolje pokrivena je USA, zatim postoje i informacije o nekim gradovima Kanade, Francuske, Italije, Japana, Australije, Poljske, Švajcarske i Velike Britanije. Za celu listu pokrivenosti, posetite ovu stranicu.

 

138. Google Wave - talas koji izgleda kao.... - Slike sa Twittera

Zašto mali plače? Gleda prikaz na Internetu za Google Wave. Njegova slika možda govori da ne može da čeka. Da je nestrpljiv.

 

139. Greške koje se javljaju prilikom instaliranja Internet Explorera 7

Greške koje se javljaju prilikom instaliranja Internet Explorera 7

 

140. Hakeri koriste imena zvezda za prenošenje virusa

Paris Hilton je zvezda pomoću koje kreatori virusa najčeće hvataju korisnike u zamku prenošenja štetnih programskih kodova. Kompanija McAfee, koja je specijalizovana za antivirusna rešenja, prošli mesec je utvrdila broj internet stranica sa štetnim programima, pregledala je neželjene elektronske poruke sa zaraženim dodacima i sastavila popis deset najčešće korištenih imena zvezda – prenosi agencija NET.

 

1 2 3 4 5 6 78 9 10

Sledećih 10 strana