Vesti – Ekologija

 

Ukupno 35 – Strana 2 od 2

 

21. Danas je svetski dan zaštite životne sredine - fantastični film HOME

Širom sveta obeležava se Svetski dan zaštite životne sredine. U Srbiji planirane različite akcije. Ovogodišnji slogan je "Samo partnerstvom možemo srečiti klimatske promene". Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija i od tada se obeležava u više od 100 zemalja širom sveta.

 

22. Ekologija - Uljana kiša u Luizijani - Video

Kiša pada, ali nekada nije strašno kada pada. Strašnije može da bude ukoliko ne pada voda. Kada pada voda koja nije čista. Ovom vodom ne smete da petere kosu. Uljana voda.

 

23. Ekologija i traganje za vetrenjаčam i kako da se u Srbiji kupamo makar tri puta nedeljno

Ekonomska kriza u SAD povećava tražnju za malim vetrenjačama. Pola Srbije se kupa dva puta nedeljno. Prvi zadatak je da se kupamo, makar tri puta nedeljno Mrtvo more. Solarni punjači za mobilne telefone.

 

24. Ekologija u Mazdi CX-5 sa sky motorom i jakne, majice od koprive

Mazda CX-5 je auto koji pokreće Sky motor. Ako obučete majicu od koprive da li će ona da vas žari?

 

25. Ekologija: Ekološka saradnja Srbije, Hrvatske i Mađarske

Tri predsednika, jedna ekologija. Boris Tadić, Stjepan Mesić i Laslu Šoljomu. Sastanak je održan na Dunavu kod Bezdana. Požar koji nastane na teritoriji jedne države lako se prenosi na drugu. Poplava u jednoj državi može da bude poplava i u drugoj.

 

26. Ekologija: Forum Očistimo Srbiju

Zašto je ovaj forum malo posećen?

 

27. Ekologija: Šesti septembar je bio najbolesniji dan u godini

Kada nestanu plastične kese, sve će biti drugačije. Vetar će po gradu nositi ….

 

28. Ekološki font - font koji je dobar za planetu Zemlju

Ekološki font, da li on mora da bude zelen, ili može da bude i crno-beo? Štampani materijali, knjige, izveštaji, bilo šta, uvek su povezani sa ekologijom. Manje štampe, znači više ekologije.

 

29. Infografika dana Zeleno sa Cloud Computing

Uticaj Cloud Computinga na ekologiju.Cloud Computing može da vam uštedi novac, vreme, ali da li može da pomogne planeti Zemlji?

 

30. Novi video - Nil Jang - voli automobile i dobru muziku i EKOLOGIJU

Nij Jang je veliki ljubitelja automobila. Njegov poslednji album Fork in the Road.

 

31. Sajt koji možda niste posetili - EkoLog za prijavu ekoloških incidenata

Ekološki problemi postoje, ali se ne vide. Kada se vide, potrebno je nešto uraditi. Šta uraditi? EkoLog omogućava pojedincu ili udruženju da mapira, dokumentuje ekološke probleme, odredi njihov karakter, komentariše i postavlja snimke i linkove o istim! Mapirajte problem. 

 

32. Slika dana - namagnetisane saksije sa cvećem

Cveće nas privlači svojom lepotom, mirisom... Ako se neka devojka zove kao cvet i to nas privlači. Zalepimo se za cvet. Zalepimo se za devojku. Učestvujte u projektu URBIO!, vertikalne bašte.

 

33. Toyota Auris hibrid dobio titulu Automobil budućnosti

„Žuti anđeo 2011“, nagrada koju dodeljuje nemački automobilski klub ADAC prvom potpuno hibridnom vozilu u C-segmentu kompakt vozila.. Praktičnost, ekonomičnost i ekološke performanse Auris hibrida bili su odlučujući činioci Žiri je nagradio tehnologiju koja se može priuštiti, orijentisanu na budućnost i bezgranično praktičnu Nagrada „Automobil budućnosti“ dodeljena je po prvi put

 

34. YellowPagesGoesGreen se bori protiv seče šuma

Različite organizacije žutih i belih stranica isporučuju  neverovatnih 540 miliona knjiga svake godine, a web sajt YellowPagesGoesGreen teži da spreči ovo gigantsko  i beskorisno trošenje papira.

 

35. Zeleni, moderni proizvodi od bambusa LEXON

Od čega su napravljeni proizvodi koje koristite? Da li postoji makar jedan napravljen od bambusa?

 

Strane:
1 2