Vesti – Filmovi

 

Ukupno 111 – Strana 3 od 6

 

41. Ko će kome ako ne svoj svome Kventin tarantino

Politika: „Ma neće valjda!”, bila je najčešće izgovarana rečenica među filmskim izveštačima i kritičarima na venecijanskom Lidu još pre početka pa i tokom same 67. Mostre. Odnosila se na činjenicu da je među takmičarskim filmovima i film „Negde” Sofije Kopole, nekadašnje dragane i velike prijateljice predsednika žirija Kventina Tarantina, koji se smatra i glavnim krivcem za Sofijin razvod sa (rediteljem) Spajkom Džonzom, o čemu je svojevremeno brujala žuta štampa, a tome nije odolela ni tradicionalno, inače, ozbiljna „Politika”.

 

42. Koji je tajni sastojak za Smithwick, tvit o pivu i aplikacija za naručivanje piva na 59 jezika

Koji je tajni sastojak piva o kom često govore proizvođači? Pogledajte ovaj video. Najbolji tvit o pivu.Kako da naručite pivo na 59 jezika? Tu je aplikacija za Mac.

 

43. Konkurs za IV Mikro Festival amaterskog filma

Četvrto izdanje Mikro Festivala amaterskog filma očekuje nas početkom oktobra. Ove godine u fokusu je grad, njegove promene i novine, umetnost u gradskom prostoru i mogućnost da se on učini boljim mestom za život. Ponovo ćemo se okupiti u Uličnoj galeriji da uživamo u kratkim filmovima i proslavimo još jednu uspešnu godinu uradi sam produkcije. Iako je ove godine naša inspiracija grad, u trci za Mikropolis nagradu naći će se svi prijavljeni kratki filmovi bez obzira na sadržaj. Pogledajte propozicije i pošaljite nam vaše radove do 1. septembra.

 

44. Lady Gaga i Aplauz, video koji možda niste gledali

Dva aplauza. Jedan je Applause Lady Gage. Kakav se biser krije iza školjki?Drugi je aplauz  za stjuardesu koja objašnjava zašto u avionu ne možete da koristite mobilne i ostale....

 

45. Lavu Tolstoju s ljubavlju

Film "Lavu Tolstoju s ljubavlju - Stoleće bez velikog prijatelja Srba" Sergeja Šestakova, u režiji Milana Šarca, biće prikazan večeras u velikoj sali Ruskog doma, najavila je autorska ekipa.

 

46. Lista od 500 filmova koje možete da gledate besplatno i legalno - II deo

Danas objavljujemo II deo liste filmova koje na Internetu možete da gledate legalno i besplatno.Noar, trileri, horori i filmovi Hičkoka.

 

47. Lista od 500 filmova koje možete da gledate besplatno i legalno - III deo

Danas objavljujemo treći deo liste.Stari dobri vestern, i naravno Džon Vejn.Da li ste već odrasli, pa ste se igrali kauboja i indijanaca, ili ste mlađi pa su vam o tome samo dosađivali?

 

48. Lista od 500 filmova koje možete da gledate besplatno i legalno - IV deo

Nastavljamo objavljivanje liste flmova koje možete da gledate besplatno i legalno.Danas vam predstavljamo nemi film.

 

49. Lista od 500 filmova koje možete legalno i besplatno da gledate - I DEO

Gde da gledate kompletne filmove besplatno?Ovo je kolekcija besplatnih filmova, grupisana po kategorijama.Danas vam prikazujemo listu Komedija i drama.Sajt koji možda niste posetili: Open Culture.

 

50. LOAD video koji možda niste gledali, a volite Commodore 64

Video koji budi emocije: LOADCommodore 64, sa 64K. Brojač

 

51. LOOK, video koji možda niste gledali

Video koji možda niste gledali: LOOK.Aurorka: Jane Mumford.

 

52. Lost in Mahnattan - Get Up - dva video koja možda niste gledali

Ako ste ptica i gledate na grad koji raste ka nebu, da li možete da se izgubite?Ako ste ptica, da li više volite drveće ili zelene zgrade?Ako ste ptica, da li možete da birate?

 

53. Madagaskar 3: najtraženiji u Evropi i kako da montirate film

Film „Madagaskar 3: najtraženiji u Evropi“ premijerno, sinhronizovan u 3D-u, prikazuje se 9. juna u bioskopu Roda u 11.30, 13.30 i 15.30.Naučite kako da montirate film sa našom najnovijom knjigom.

 

54. Man of Steel, najnoviji nastavak Supermena i dizajn postera

"Man of Steel", trejler od 40 sekundi koji možda niste videli.Supermen kakvog niste videli.Dizajn postera za film.

 

55. Mihail Haneke je filmom LJUBAV osvojio Kan

POLITIKA: Nisam pošao sa namerom da snimim film na određenu temu već se sve nametnulo jednim jedinim pitanjem – kako se nositi sa smrću nekoga koga voliteKan – Prema ocenama kritičara koje se svakodnevno objavljuju u vodećim filmskim časopisima publikovanim na 65. kanskom festivalu, film „Ljubav” Mihaela Hanekea vodi zajedno sa filmom „Iza brda” Kristijana Munđijua.PREPORUKA: Ako ste snimili materijal od koga može da nastane film, potrebna vam je knjiga.

 

56. Monografija SANJATI OTVORENIH OČIJU posvećena 40. FESTU

Odbor i Direkcija Festa, u saradnji sa Službenim glasnikom Srbije, završili su štampu velike, obimne i luksuzne monografije posvećene jubilarnom, četrdesetom Festu. Monografija nosi naslov „Sanjati otvorenih očiju, 1971–2011.”, a autor je Ivan Karl, selektor manifestacije.

 

57. Najnoviji trejler za Zvezdane staze

17. maja možete u bioskop.Zvezdane staze.Infografika o Zvezdanim stazama. Ono što možda niste znali.

 

58. Nešto je montaža, a nešto nije, ali ovo je mačka sa dva lica

Ono štpo danas vidite, može da bude, a i ne mora da bude montaža.Slika sa svadbe gde je mlada  uperila pištolj u muža.Mačka sa dva lica.Montaža prve epizode.

 

59. Od danas počinje prodaja karata za FEST 2012. i sajt koji možda niste posetili

Prodaja karata za FEST 2012. je počela.Sajt koji možda niste posetili: FEST 2012.

 

60. Panasonic - Podeli svoju 3D viziju na Fejsbuku

Panasonic SDT750 poseduje 3D konverzijske objektive koji omogućuju snimanje u tri dimenzije. Video kamera istovremeno snima sliku sa levog i desnog oka, koje kasnije mogu da se kombinuju kako bi se dobila 3D slika na 3D TV-u, iako je rezolucija onda, zbog podele slike, samo 960 × 1080. Zamisli da si slavni filmski producent. Opsednut si 3D filmovima i imaš veliki san da jedan od tvojih omiljenih filmova pretvoriš u trodimenzionalno iskustvo.

 

Strane:
1 2 34 5 6