Vesti – Knjiga

 

Ukupno 1292 – Strana 18 od 65

 

341. Da li ste procitali?

Ova knjiga pokazuje da Andrić, kao veliki pisac, nije zaobišao ni temu detinjstva. Svaka od ovih priča dirljiva je apoteoza dečijem mikrokosmosu i izraz života u jednom individualnom svetu, dokaz bogatstva toga sveta, njegove angažovanosti ili pasivnosti, agresivnosti ili produhovljenosti.

 

342. Da li su važnije stručne spreme VSS, VS ili SSS ili one nove DS, DSS, LDP, SNS, SPS...

Bez ozbzira šta ste završili, morate da prekvalifikaciju.Tekući računi zvezda koji se razvode su doživeli Crveno usijanje.Prvo zečice, onda i pas.Kako bi nam lepo bilo da smo prosečni.

 

343. Da li večeras idete na premijeru Harija Potera i relikvija smrti 2

Film "Hari Poter i relikvije smrti 2", poslednji nastavak popularnog filmskog serijala o mladom čarobnjaku, imaće srpsku premijeru večeras u Centra "Sava" i bioskopu "Kolosej", najavio je distributer "Tak".Da li ste čitali knjigu?Da li volite više knjigu od filma?

 

344. DA LI VOLITE DA BUDETE UMREŽENI - primer iz komšiluka

Jedinstveni matični broj građana nije nešto sa čim bi trebalo da se razmećemo, da dajemo svakome, a naročito ne onome ko to može da zloupotrebi.Sledi jedan veseli primer o temi koja je sve, samo ne vesela i bezazlena.Da li ste za jednu picu?

 

345. Da se nađemo na pola puta, i neka to bude u Šangaju

Da se nađemo na pola puta. Gde je polovina puta za Black Eyed Peas? A, gde za Nedu Ukraden? Gde se nalazi ta polovina? Na primer, u Šangaju. Na primer, u Vankuveru. Na primer...

 

346. Da su dali pare Istraživačkoj stranici u Petnici sebi su mogli da dodele orden

Da li znate gde se nalazi Petnica?A, Istraživačka stanica u Petnici?Zna to i vlada, ali ne zna tekući račun stanice.

 

347. Dan mladosti, Tita, nas koji smo mladi, koji nismo mladi, koji ćemo biti mladi

Dan mladosti proslavljan je širom bivše Jugoslavije i kao rođendan druga Tita.  

 

348. DANAS - NIN - Mafija ugrožava državu - Lepota i porok - Grad svetkovine

Najnoviji broj NIN-a 3094 od 15. aprila 2010. je na kioscima. Na naslovnoj strani su tri teme: Bezbednost Predsednika: Mafija ugrožava državu. Katarina Rebrača: Lepota i porok. Žan Kristof Bison: Grad svetkovine.

 

349. Danas 27. novembra - Kurbam-bajram - Studenti i vozači kao pešaci

27. novembar je danas osvanuo sunčan i hladan. Muslimani u Srbiji danas slave Kurban-bajram, ili Hadži-bajram, najznačajniji praznik u islamu koji simbolizuje prinošenje žrtve. Kurban-bajram se proslavlja četiri dana i počinje dva meseca i deset dana posle Ramazana. Studenti se i danas šetaju. Vozači takođe treba da malo izađu iz kola ako ne žele da pešaci budu brži od njih. Nekada, ne tako davno, 1968. godine, policija Jugoslavije je bila u malo većem broju na Kosovu i Metohiji. Twitter pozadina za danas - Miss Cybenaut.  

 

350. Danas ćemo posetiti 5 gradova - Veneciju, London, Njujork, Beograd i Bajinu Baštu

Ako uzmemo knjigu u ruke, Venecija.Londonsko podzemlje korišćenjem Google Maps.Njujork na fotografiji dana Nacionalne geografije.Beograd i letnja škola. Bajina Bašta ima tajnu istoriju po Basari.

 

351. Danas Duško Radović o novootvorenim lokalima i trošenju novca

Plate primamo jednom ili dva puta mesečno. Trošimo ih svakoga dana. Nekad i na knjige.

 

352. Danas je Međunarodni dan tolerancije, pušite u kafanama koliko vam volja

Danas možete da vežbate toleranciju.Pušenje je zdravo samo ako tako hoće Ministarstvo zdravlja.Metro je tu, zar ne vidite?

 

353. Danas je sunčan dan, čitajte knjige koje u nazivu imaju Sunce

Upravo je izašla iz štampe knjiga "Sunce meni, sunce tebi" Vesne Dedić-Milojević. Prvi primerci, sa pečatom potpisom autorke su otišli na adrese onih najvrednijih. Za 3 dana bilo je preko 700 poseta stranici knjige na našem sajtu. Sa kojih knjiga nam sunce još sija.

 

354. Danas je Svetski dan knjige

Svetski dan knjige 23. april ustanovljen je 1995. godine, a u Srbiji se sa njegovim obeležavanjem počelo nekoliko dana ranije raznim programima i otvaranjem Muzeja jezika i pisma u Tršicu. U susret danu knjige 21. aprila ministar kulture Predrag Marković je otvorio Muzej knjige i pisma u Tršiću, a na otvaranju je govorio dekan beogradskog Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš i autor programa Godine knjige i jezika izdavač Zoran Hamović.

 

355. Danas Josipović:Tadić, sutra Ljubičić:Đoković, Plavi orkestar i Fejsbuk, pametnih 45000

Opatija je lepa, ali posebna kada vidite nasmejane predsednike Josipovića i Tadića. Plavi orkestar i Fejsbuk. Kako doći do srca. Otvoren 48. sajam privrednih vozila i zatvoren bioskop "Balkan". Vesnik proleća su i motocikli na ulicama.

 

356. Danas poklanjamo Divisadero Majkla Ondatjea

 Majki Ondatje je autor svetskog bestselera Engleski pacijent. Rođenje 1943. godine u Cejlonu, današnjoj Šri Lanki. Nakon što se doselio u Englesku, studije je završio u Londonu.

 

357. Danas poklanjamo knjigu Svetla Svetlane Velmar-Janković

Ne odustajući od zadatka koji je sebi postavio pre dvadeset pet godina - da francuskim čitaocima predstavlja srpsku književnost i srpske pisce, svejedno da li su već poznati ili zaslužuju da to postanu - Alen Kapon preuzima na sebe još jedan posao: posao tumača književnih dela svoje omiljene srpske spisateljice.

 

358. Danas poklanjamo knjigu ĐAVO VOLI DIJAMANTE

Volite li dijamante?Ako i đavo voli dijamante, ne znači da ste đavo.Ali, ako počnete da ih obožavate, ne znači da nećete postati đavo.Danas vam poklanjamo knjigu: "ĐAVO VOLI DIJAMANTE"

 

359. Danas poklanjamo knjigu: Priči nikad kraja

To su priče dve najbolje drugarice, Jelice Greganović i Gorice Nešović – priče o ''malim stvarima'', lična hronologija svakodnevice, sačinjena od njenih dobrih i loših strana, ispričana kroz duhovito, ali i gorko gledanje života.

 

360. Danas poklanjamo MEHANIČKU DEVOJKU i knjiga za svaku devojčicu

POKLON KNJIGA: I danas vam poklanjamo knjigu. MEHANIČKA DEVOJKA. Sve što je potrebno je da posetite stranu knjige i ostavite komentar. Sutra, u utorak, naš urednik će izabrati jedan komentar.KNJIGA ZA DANAS: Knjiga za svaku devojčicu. Da li je svaka knjiga, knjiga za svaku devojčicu? Nije, ali ova jeste.

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 14 15 16 17 1819 20

Sledećih 10 strana