Vesti – Knjiga

 

Ukupno 1292 – Strana 20 od 65

 

381. Danas vam poklanjamo knjigu SAMAC U BRAKU OD MIR-JAM

Danas vam poklanjamo knjigu "Samac u braku" MIR-JAMPosetite stranu knjige i ostavite komentar.Knjigu Izabrani spisi dobila...

 

382. Danas vam poklanjamo knjigu Slike kojih nema

Maja Herman Sekulić je međunarodno priznat pesnik, romanopisac, esejista i prevodilac. Autor je devet knjiga poezije i proze od kojih su tri objavljene na engleskom. Svetski je putnik: poslednju deceniju živi u Njujorku; prethodnu je putovala po Dalekom Istoku; Beograd uvek nosi u sebi.

 

383. Danas vam poklanjamo knjigu U LAVLJOJ KOŽI - Majkl Ondatje

Danas vam poklanjamo "U lavljoj koži" Majkl OndatjePosetite stranu i ostavite komentar.Knjigu "Glamur" dobio/la je...

 

384. Danas vam poklanjamo knjigu Venerina delta

 Anais Nin je rođena u Francuskoj kao Anhela Anais Huana Antolina Rosa Edelmira Nin i Kulmel 21. februara 1903. godine, a umrla 14. januara 1977. godine u Las Anđelesu. Kubanka po ocu i Katalonka po majci, postala je poznata po svojim dnevnicima koje je počela da piše sa 11 godina.

 

385. Danas vam poklanjamo knjigu VIKEND Bernarda Šlinka

POKLON KNJIGA: Vikend Bernarda Šlinka. Ako volite da vas se nešto pokloni.Sve što je potrebno je da posetite stranu knjige i ostavite svoj komentar.Urednik će sutra izabrati jedan komentar i nagraditi knjigom komentatora.

 

386. Danas, 01. decembra - SIDA se ne dobija druženjem - Markov krov najlepši

Danas, 01. decembra je svetski dan borbe protiv SIDE. SIDA je i dalje tabu tema. SIDA se događa drugima, ali i mi možemo postati drugi za nekoga ko o nama ne razmišlja. SIDA se ne dobija rukovanjem. Ako danas hoćete sebi da iskomplikujete život recite da imate SIDU. Rok Hadson je prvi priznao da ima SIDU. Oni koji su voleli da gledaju njegove filmove nisu ga primili u avion na letu iz Los Anđelesa za Pariz.

 

387. Danas, 01. februara se rodila Svetlana Velmar-Janković

Na današnji dan se rodila Svetlana Velmar-Janković. Kasnije su se pojavili Ožiljak, Lagum, Bezdno, Nigdina, Vostanije, zbirke kraćih i dužih proznih dela Dorćol, Vračar, Glasovi, knjige eseja Savremenici, Ukletnici i Izabranici, drame Žezlo i Knez Mihailo, priče za decu pod naslovom Knjiga za Marka, prvi deo autobiografske proze Prozraci i molitve Svetilnik.

 

388. Danas, 02. decembra SIDA nije nestala - tu su reklame

Juče je SIDA ili AIDS bila u svim vestima. Danas, je nešto drugo. Danas su reklame ono što nas intersuje. Nožić za brojanje je prvo brijao muškarce, a tek onda i žene. Običan građanin je otkrio da je atomska bomba pronađena tek kad je bačena. Eskobar, šef kolumbijskog narko-kartela je rođen, a kad je odrastao milioni su zbog toga nestali sa lica Zemlje.

 

389. Danas, 17. decembra počinje vakcinacija, taksisti blokiraju Srbiju

Nekoliko stotina taksista iz 16 beogradskih udruženja blokiralo Nemanjinu ulicu od Slavije do zgrade Vlade Srbije u oba smera. Kao rizična grupa bi mogli prvi da prime vakcinu protiv novog gripa. Zakonom o amnestiji za vojne obveznike svi oni koji za predstojeće praznike dođu iz inostranstva kući mogu slobodno da se kreću... Izgleda da je najrizičniji u grupi DINAR, koji je i danas oslabio. Dr Vladimir Petrović iz Radne grupe za pandemiju tvrdi da će zaraženi pacijenti koji prime vakcinu ozdraviti u roku od 48 sati.  Posao zdravih je da se u narednim danima razbole, pa da dođu na vakcinaciju.

 

390. Danas, 18. decembra - se rodio Kle i Bred Pit - Iranski haker oborio Twitter

1879. se rodio slikar Paul Kle. Bio je član umetničke grupe Plavi Jahač. 1963. godine se rodio i Bred Pit. Isto je umetnik. Isto je plav. Twitter je oborio Iranski haker. Avatar je pokazao da vanzemaljci mogu da budu i plavi, kao Bred Pit. Tabla iz Aušvica valjda neće da završi na ulazu u neku firmu.

 

391. Danas, 24. decembra kao poklon knjiga ispod jelke

Šta biste voleli da pronađete ispod jelke? Da li bi vas obradolava knjiga? Da li biste da obradujete nekoga knjigom?

 

392. Danas, 25. novembra - Jukio Mišima, rođendan koji ne zaboravljam, Anđeologija

25. novembar je 329. dan u godini. Novak Đoković se danas takmiči protiv sebe i protiv Soderlinga u Londonu. 1952. godine je, takođe, u Londonu odigrana prva predstava "Mišolovke" Agate Kristi, i tako sve do današnjih dana. Zoe, koju volim, danas slavi rođendan. Uvek se radujem što sam prvi koji joj čestitam. Roman za koji smo danas dobili prava za objavljivanje: Anđeologija.

 

393. Danas, 25. novembra moja Zoe slavi rođendan, pravi dan za Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas, 25. novembra moja Zoe slavi rođendan.25. novembar je pravi dan borbe protiv nasilja nad ženama.Hvala svima koji se se setili Zoinog rođendana.Zoe, ili Zoê (ζωή, znači život).

 

394. Danas, 28. januara - Skakavci - Paskaljeviću nagrada za humanost - AIR u Srbiji

Danas, 28. januara ponovo gledamo Skakavce u JDP-u. Paskaljević je dobio nagradu za humanost. Konačno malo vazduha u Srbiji. (AIR na Gitar-Art festovalu). Leto u sred zime, ali u knjizi Doris Lesing.

 

395. Danas, 30. novembra EU ukinula vize za građane Srbije a Milorad Pavić otišao u večnost

Savet ministara Evropske unije danas u Briselu ukinuo vize za državljane Srbije, Crne Gore i Makedonije. Bezvizni režim stupa na snagu 19. decembra. Nema viza. Ali, nema više ni Milorada Pavića. Otišao je u večnost. Novak Đoković i treću godinu za redom završava na trećem mestu. Oko 140.000 doza vakcina protiv gripa tipa A H1N1 stiglo je u Institut za virusologiju i imunologiju „Torlak“ u Beogradu.

 

396. Danijela Stil - od Tajanstvene neznanke do Lutalice

Danijela Stil je jedna od najpoznatijih svetskih romansijerki. Romani su joj prevođeni na sve svetske jezike i prodati u preko 500 miliona primeraka.

 

397. Danijela Stil u Kompjuter biblioteci

  Najtraženiji romani Danijele Stil u Kompjuter biblioteci po izuzetno povoljnim cenama.

 

398. Danilo Kiš u Kompjuter biblioteci

Počeo je kao pesnik, a potom se okrenuo pisanju proze kojom je u drugoj polovini XX veka izveo poetički preokret u srpskoj književnosti.

 

399. Darko Rabrenović: Balkanajzer - Jugović u Nemačkoj

Danko Rabrenović rođen je 1969. u Zagrebu. Odrastao je u Beogradu. Sa 22 napušta Jugoslaviju i odlazi u Nemačku. Fizikalac za selidbe, kuvar u meksičkom restoranu, radnik na pakovanju otrova za biljne štetočine, dopisnik jednog od najboljih domaćih magazina — „XZ“. Tako je Danko Rabrenović zarađivao devedesetih, za vreme studija medija i anglistike u Diseldorfu.

 

400. Dereta u Kompjuter biblioteci

Momo Kapor: A Guide to the Serbian Mentality, Svetislav Basara: Dnevnik Marte Koen, Milorad Pavić: Zvezdani plašt, Džej Parini: Zadnja stanica, Paolo Đordano: Usamljenost prostih brojeva, Kader Abdolah: Džamijska kuća

 

Prethodnih 10 strana

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Sledećih 10 strana