Vesti – Knjiga

 

Ukupno 1292 – Strana 4 od 65

 

61. Anđeologija u džepu

Uzbudljiva priča o antičkom sukobu obnovljenom u savremenom dobu - između tajnog društva i najmračnijih bića sa nebesa.Bestseler je preveden na 30 jezika. Da li ste već kupili knjigu?

 

62. Anđeologija u svakodnevnom životu ili moj dečko je anđeolog kaže Nika Fleiss

Dalje.com je objavio, a mi prenosimo članak: "Moj dečko je anđeolog." Treća sreća je anđeoska. 

 

63. Apple dominira u prodaji tableta, dok novinski gigant razvija tablet

Apple dominira u prodaji tablet računara. Gigant u novinarstvu razvija tablet računare.Visio tablet.

 

64. Arhitekte studija “FARO Architects” su nedavno završili realizaciju projekta “Steigereiland 2.0”

Sajt koji možda niste posetili je Dizajn i arhitektura. Dnevno ažuriran sajt posvećen modernom dizajnu i arhitekturi! Arhitekte studija “FARO Architects” su nedavno završili realizaciju projekta “Steigereiland 2.0”. Reč je o projektu enterijera i redizajna fasade za tzv. “kuću u nizu”, koja je arhitektonski zaštitni znak Amsterdama.

 

65. Asanžova biografija u prodaji

Autobiografija osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža biće puštena u prodaju, i pored njegovog pokušaja da to spreči, saopštio je britanski izdavač.

 

66. Autobiografija Žarka Lauševića GODINA PROĐE, A DAN NIKADA

Dirljiva, iskrena, poštena, divno napisana ispovest sjajnog glumca pod naslovom „Godina prođe, dan nikad“, na oko 450 stranica, sa 40 fotografija iz života i bogate glumačke karijere ovog izuzetnog glumca.Kako je vama prošla ova ili ove godine?Da li biste o tome nešto napisali?

 

67. Avatari na satiričnih Tviter profilima u Srbiji, Pokojna Mileva, Sloba Milošević, Pera Vampir,

Avatar na Tviter profilu može da bude satiričan. U Srbiji postoji nekoliko odličnih satiričnih profila na Tviteru. Ako sam neki izostavio podsetite me.Čitam ih redovno, a za vas je predlog da ih i vi pratite.

 

68. Basarina borba za smisao postojanja

Svetislav Basara je rođen u Bajinoj Bašti 1953. godine. Njegovo prisustvo u javnom životu manifestovalo se na različite načine, pa je kao član Demohrišćanske stranke proveo četiri godine na mestu ambasadora Srbije i Crne Gore na Kipru. Tada je govorio: „Imao sam sreće da budem u jako prijateljskoj zemlji, jako dobrom okruženju. Za mene kao pisca to je bilo jako dobro iskustvo.”

 

69. Bela ugaona polica za knjige, polica za dečije knjige i ostale police

Beo zid i na zidu polica za knjige.Ugao sobe koji je ispresecan linijama. Uhvati knjigu.Ikeina polica za knjige.

 

70. Beograđanka Tea Olbreht postala nova književna zvezda u Americi

Najnovija američka književna zvezda rodom je iz Beograda. Mlada spisateljica Tea Obreht (Beograd, 1986) objavila je krajem prošle godine svoj roman prvenac... ...„The Tiger’s Wife”, koji je već naišao na hvalospeve u američkoj štampi kakve većina pisaca čeka ceo život. Knjiga istog imena ranije objavljena. Kako Google reaguje kada se traži: "Tiger's wife".

 

71. Berlinski toaleti – turistička atrakcija!

Sajt koji možda niste posetili, a volite putovanja - gDestinacija. Za turiste koji su se umorili od tradicionalnih tura za razgledanje, jedan turistički vodič iz Berlina nudi nešto sasvim drugačije – obilazak javnih toaleta! Turistički vodič Ana Hase želela je da posetioce Berlina odvede izvan standardnih turističkih staza i osmislila ideju pokazivanja slavnih toaleta širom prestonice Nemačke.

 

72. Bernhard Šlink - Kreirajte kratku rečenicu i osvojite besplatno jednu knjigu

Bernhard Šlink. Na srpski je prevedeno 5 njegovih knjiga. Iskoristite priliku i osvojite jednu njegovu knjigu kreirajući rečenicu, koja ima smisla od naslova njegovih knjiga. 18. januara ćemo izabrati najrečenicu.

 

73. Besomučno ubijanje Milorada Pavića

Besomučno ubijanje Milorada Pavića od strane Srba je počelo nepunih 24 sata posle njegove smrti i nije prestalo do dan danas, a prošlo je ravno godinu dana od njegove fizičke smrti. Mobing nad mrtvim čovekom može da postoji! Pavić je umro 30. novembra 2009. u 13.10.h, a već u utorak 1. decembra mi je direktorka opšte službe Srpske akademije nauka i umetnosti, Dragana Rađenović, saopštila da što pre ispraznim Pavićev kabinet u SANU i vratim ključeve, jer mnogo akademika čeka da se useli, a Akademija nema dovoljno prostora.

 

74. Besplatna razmena knjiga u Buk-krosing zoni

Beograđani koji vole da čitaju imaju mogućnost da se pridruže akciji besplatne razmene knjiga na više mesta u gradu koja pripadaju "Bookcrossing" (Buk-krosing) zoni.

 

75. Biblijski svetovi Salvadora Dalija izložba koju ne treba propustiti

Blic: "Do 15. novembra, svakim danom osim ponedeljka, od 10 do 20 časova od danas imaćemo priliku da u Muzeju istorije Jugoslavije za 450 dinara, koliko staje ulaznica (za đake, grupe i penzionere 300 dinara), pogledamo dvesta Dalijevih grafičkih listova iz dva njegova najobimnija opusa „Biblije Sakre“ i „Božanstvene komedije“. Ova ekskluzivna izložba pod nazivom „Božanstveni svetovi“ stiže posredstvom galerije „Deva Puri“ sa Bleda."

 

76. Bibliografija Ive Andrića

Povodom sto godina od objavljivanja Andrićevog prvog književnog rada u "Bosanskoj vili" i pedeset godina od uručenja Nobelove nagrade, objavljena "Bibliografija Ive Andrića".  

 

77. Biblioteke u Srbiji - Somborska biblioteka

Danas pokrećemo akciju:BIBLIOTEKE U SRBIJIPošaljite nam fotografiju fasada biblioteke i mi ćemo je objaviti.Prva fasada koju vam pokazujemo je fasada Somborske biblioteke.Hvala Marija!

 

78. Bicikl polica za knjige

Dva proizvoda u jednom.Polica za knjige.Držač za bicikl.

 

79. Biciklo na Kritu kao stalak za saksije, zabranjeno za bicikle i Biciklistički dnevnici

Zoe i ja smo bili na Kritu i snimili jedan interesantan stalak za cveće. Biciklo na koje sam se odmah naviklo. Da li biste parkirali bicklo tamo gde je zabranjeno? Neko bi vodio brodske, a neko biciklističke dnevnike.

 

80. Bilo jednom na Dorćolu sada je u knjižarama

Duh starog Dorćola se nažalost ne može vratiti. Ljudi su se promenili, sve je postalo drugačije. Dorćolci su se nekad mnogo više družili, posećivali, pomagali jedni drugima, išli na pecanje, razmenjivali pekmeze od šljiva…

 

1 2 3 45 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana