Vesti – Knjiga

 

Ukupno 1292 – Strana 5 od 65

 

81. Bio je zemljotres i Pinokio je pao sa biblioteke

Noćas je bio zemljotres. Osetili smo ga. Na biblioteci ima puno figura, a jedna je i Pinokio, kupljen u Rimu. Jedino je on pao na tepih.

 

82. Bitef na palakatu u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije

Izložba Bitef na plakatu (1967-2010), koja će biti otvorena u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije (subota, 18. septembar, 18 sati) prateći je program 44. Bitefa s ciljem da publici pokaže raznovrsnost festivala i podjednaku autentičnost plakata. Izložbu otvaraju Slobodan Mašić i Jovan Ćirilov. Sajt koji možda niste posetili: Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

 

83. Bitef otvara Jan Fabrov Prometej

Slavni pozorišni umetnik iz Belgije Jan Fabr večeras će zvanično otvori 45. Bitef, čiji će glavni program početi njegovom predstavom "Prometej Pejzaž II" na velikoj sceni Centra "Sava". Do 23. septembra, na festivalu novih pozorišnih tendencija u konkurenciji će biti izvedeno 15 predstava, od kojih šest iz Belgije, Francuske, Nemačke, Švajcarske i Rumunije, kao i devet iz Srbije, Hrvatske i Slovenije svrstanih u "Region u fokusu".

 

84. Bler otkazuje promociju knjige zbog bezbednosti

Bivši britanski premijer Toni Bler rekao je da bi iz bezbednosnih razloga mogao da otkaže najavljeno javno potpisivanje svojih memoara u Londonu. Objava je usledila dva dana nakon što je oko 200 protivnika rata u Iraku gađalo Blera cipelama i jajima uoči promocije njegove knjige u Dablinu. "Odlučio sam da ne bude potpisivanja, jer ne želim da javnost doživi neugodnost zbog neizbežne gužve koju će izazvati demonstranti", saopštio je Bler na veb sajtu svoje kancelarije. "Znam da bi londonska policija, kao i uvek, odlično izašla na kraj sa bilo kakvom nevoljom, ali ne želim da samo zbog potpisivanja knjige dodatno opteretim policijska sredstva", istakao je bivši šef britanske vlade.

 

85. Bog malih stvari - dva izdanja jedne knjige koju možda niste pročitali

Neprekidno vas bombardujemo sa novim knjiga. Pred vama je jedna knjiga koju preporučuje sadržaj. Bog malih stvari, Arundati Roj.

 

86. Boja purpura u elektronskom izdanju

Pulicerom nagradjen roman "Boja purpura" Alis Voker iz 1983. objavljen je i kao elektronska knjiga u izdanju digitalne kompanije Open Road Integrated Media.

 

87. Bokal za mleko kao obrazovni predmet - Ne možete da ga pomuzete

Bokal za mleko me je iznenadio. Tako je dizajniran da bih ga rado kupio.

 

88. BOOKBOOK ili kako da u korice obučete iPad

iPad može da izgleda kao da ste otvorili knjigu. Korice za iPad tako da ga kao knjigu lako odlažete u biblioteku pored drugih knjiga.

 

89. Broj dana - 402 stabla će biti posađena

Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu. Jedan broj stabala će biti zamenjen sa drugim brojem. Umesto 591 će biti posađeno 402 stabla. Tanka su ostala nezasađena. Moraće još da porastu. Biće posađena deblja. Starija. Ako ne bude u našim rasadnicima, stabla će nabaviti u inistranstvu.

 

90. Brojevi dana model fijata 500 je odložen za septembar

Ekonomija - Model Fijata 500 je odložen za septembar.Svet - Zaspao na žici 600 metara iznad ambisa.Društvo - Bebe su dobije 200 inkubatora, a tvorci spota nagradu.Sport - 3:0 odbojkaši Srbije pobedili Portoriko.Tehnologija - 2020. godina je godina kada će nestati Facebook.

 

91. Brojevi dana , 13. marta 2013 ili kako je kriza zaobišla one koji dolaze na Kopaonik

POSLOVNI BROJ: 20 Biznis forum na Kopaoniku.PRAZAN BROJ: 607.715 stanova u Srbiji zvrji prazno.KULTURNI BROJ: 38 godina od smrti Ive Andrića.

 

92. Brojevi dana - 0 gledalaca na Marakani - 3 knjige Duška Radovića Brograde, dobro jutro

1: Vulkan kome se teško izgovara ime ostavlja i dalje prikovane avione na zemlji. 3: Ponovo su pred nama tri knjige Duška Radovića "Beograde, dobro jutro". 0: Broj gledalaca na sledećoj utakmici na Marajani. 100: Velika kolekcija tekstura koja će vam, možda, trebati.

 

93. Brojevi dana - 0,6 i koš - 10 je veće od 13 - 3 pacova po glavi stanovinika

0,6 sekundi nije neko vreme, sem u košarci. Kada se govori o izborima, beoj 10 može da bude veći od 13. Primer Aranđelovca. Svaki Beograđanin ima u vlasništvu 3 pacova, ili 3 pacova po glavi stanovnika.

 

94. Brojevi dana - 1 daljinski - 230 metara dugačak maraton - 30 godina

Da li se bolje osećam kada ne znam ili kada znam gde je daljinski za TV? Koliko je dugačka staza za dečiji maraton? Koliko nam vremena treba da se smanjimo za 1 milion? Ako se danas skupi 1 milion potpisa za raspisivanje vanrednih izbora, koliko će taj broj biti za 30 godina?

 

95. Brojevi dana - 1 pijani vozač poslanik - 17000 turista u Nostalgiji

Ako ste poslanik, onda možete da vozite suprotnim smerom.17000 turista u Nostalgiji. 120 radnika pred otkazom u Telenoru. 880.000.000: Velika brojka. Ali kada se podeli na ugrožene, onda postaje mala. 5000 kubika otpada iz Perućca.

 

96. Brojevi dana - 1 srpska banka u Hrvatskoj - 1 godina od smrti Majkla Džeksona

Prva srpska banka u Hrvatskoj se zove po zajedničkoj, slavnoj osobi, Tesla banka. 700 kilograma je težak spomenik Bori Stankoviću. Neko veoma "jak" ga je srušio. Prošla je jedna godina od smrti Majkla Džeksona. 25 dolara košta beba. Massive Attack večeras u Areni.

 

97. Brojevi dana - 10 a među njima i Milan Stankovic - 103 dinara evro

Završeno je polufinale na Evroviziji i Milan Stanković se plasirao među 10 od 17 koji su se takmičili. Dinar pokazuje da li je dobro ili ne. Kurs je već 103,1139. Da li se Srbija kreće u dobrom pravcu? 67% misli da ne. 167 Evra je prosečan mito u Srbiji. Kolekcije, poslovnih kartica, pozadina zalazaka Sunca širom sveta kao i 6 najpromantičnijih meta.

 

98. Brojevi dana - 10 će postati 0 - 1 električni automobil - 14. festival koreografskih minijatura

Sačekaćemo leto, a onda će porez od 10% na korišćenje mobilnog telefona biti ukinut. Znate li koliko Zastavinih električnih automobila ima u Srbiji? Jedan. 14. festival koreografskih minijatura. "Fajront republika" je stigla do broja 70. Broja 71 neće biti. 8 hirerrealističnih skulptora i njihove skulpture. 5 USB habova koje možda niste videli.

 

99. Brojevi dana - 10 miliona elektro automobila - 83000 dinara za četvoročlanu porodicu

Elektro automobili na ulicama u sve većem broju. 83000 dinara je potrebno za četvoročlanu porodicu mesečno. Prvi dan leta podeseća da proloće još nije otišlo. Da li mislite da je 3 veliki broj? Kada razgovaramo o  PDV-u, sigurno jeste. 3. po redu glend slem turinir počinje danas u Vinbldonu. 20 evra vam je potrebno da biste uživali u brzacima Lima. Treći glend slem turnir ove godine u Vinbldonu počinje danas. Prvi film o Fejbuku.

 

100. Brojevi dana - 100 dinara jeftinija knjiga na dan knjige- 50 dinara za toran na Avali

Danas je dan knjige. Svaka knjiga koju danas kupite od nas će biti jeftinija za 100 dinara. Hajde da se malo bavimo računanjem. Ako kupite 3 knjige, pored popusta koji vam dajemo, uštedećete i 300 dinara. Ovo važi i za sve one koji naruče knjige emailom ili preko korpe. 50 dinara košta karta da biste se popeli na Avalski toranj i razgledali Beograd.

 

1 2 3 4 56 7 8 9 10

Sledećih 10 strana