Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 11 od 45

Danas vam poklanjamo knjigu MOBILNI TELEFONI sve što ste hteli da znate

 

 

 

POKLANJAMO KNJIGUSvakim danom moć mobilnih telefona raste a njihove funkcije se stalno proširuju. Međutim, većina korisnika ove uređaje (koji su svakim danom i sve manji) koristi isključivo za razgovor, slanje SMS poruka, slušanje muzike i gledanje kratkih filmova. Ali mobilni telefoni mogu mnogo više od toga! U ovoj knjizi upoznaćemo vas sa mnogobrojnim primenama mobilnih telefona koje prevazilaze četiri namene koje smo gore nabrojali. Sigurni smo da za neke funkcije i mogućnosti nikada niste ni čuli a da skoro nijednu (ili nijednu) nikada niste upotrebili.  Ostavite svoj komentar na strani knjige, a urednik će sutra da izabere jedan i nagradi komentatora. LINK KA KNJIZI. BONUS POKLONAko ostavite svoj komentar, a ne dobijete knjigu, možete da je kupite za svega 100 dinara od nas. Prema tome i vaš komentar vredi 100 dinara. KNJIGU POBEDNIK JE SAM JE DOBILA. . . Branka Trifkovic: Svakog dana covek vodi bitku sa zivotom. Zivot ce mu uvek postavljati krivudave staze koje ce ga odvlaciti od cilja. Kada ih savlada, osecanje se u reci ne moze pretociti. S kime da podeli svoj uspeh? Ostao je sam, sam na vrhu. Zbog cega se onda uopste i tudio? Jako bih volela da saznam odgovor iz ove knjige. Čestitamo dobitnici. VAŠ KOMENTAR VREDI 100 DINARAMnogima se svidela naša akcija da onima koji komentarišu knjigu mogu da je kupe po još povoljnijom ceni od naše najpovoljnije. Ovo nastavljamo i dalje.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Moj deda Luj Viton

 

 

 

Isidora Bjelica nas poziva na novo krstarenje obalama evrope i arhipelagom njenih neobičnih saputnika. Koliko i ljudi, toliko i torbe, umeju da kriju neobične priče o svojim „doživljajima“ i „karakterima“. . . Neki koferi su ukradeni, neki poklonjeni, neki kupljeni a neke je dizajnirao Luj Viton. . . Isidora Bjelica: Moj deda Luj Viton Žana, jedna od putnica poveriće Isidori da joj je baka Polet na samrti i zamoliti je da je zajedno obiđu. A taj poziv Isidora ne želi da odbije jer je Polet imala strasnu vezu sa Lujem Vitonom a Žana je unuka slavnog kreatora. Otvara se jedinstvena prilika da Baka Polet otkrije porodičnu tajnu. . . LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika. Jučerašnji dobitnik knjige Majkl Ondatje: Divisadero je Rada Pejić. Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu POBEDNIK JE SAM Paula Koelja

 

 

 

POKLANJAMO VAM KNJIGU POBEDNIK JE SAMPOSETITE STRANICU KNJIGE I OSTAVITE KOMENTAR. KOMENTARIŠITE DO PONEDELJKA 8. 8. 11. Svi oni koji komentarišu knjigu, a žele da je kupe, ostvaruju dodati popust od 100 dinara. Dobitnik knjige PRSTI LUDIH OČIJULINK KA KNJIZI. jeRada PejicPonekad je lepo pomisliti da smo necije marionete,prepustiti se carima zivota i misliti da neko odgovara umesto nas. Ponekad to zelim da budem i nije me strah. ČESTITAMO. ONI KOJI SU KOMENTARISALI KNJIGU OSTAVARUJU DODATNI POPUST, PRI KUPOVINI, OD 100 DINARA.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu POLJUBAC - GORDANA ĆIRJANIĆ

 

 

 

PoljubacPosetite stranu knjige i ostavite komentar. Knjigu Samac u braku dobila je Sanja Jakšić. . . dvoje se nekako nadju ili ne. Tesko je kad posle godina braka nemas sa kim ni kafu da popijes. . . ali deca su tu, pa si srecni samac u tom braku. Čestitamo.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Poslednje Pesme Političkih Pigmeja Pindostana

 

 

 

Viktor Peljevin: Poslednje Pesme Političkih Pigmeja Pindostana     U jednoj priči čitalac se gorko smeje saznajući kako funkcioniše sprega organizovane prostitucije, biznisa i vlasti, u drugoj se suočava sa aktuelnim trendovima gej parada čiji učesnici postaju i policajci, u ostalim pričama Peljevin nas vraća u daleku prošlost, egipatsku mitologiju ili priče s Orijenta, u kojima se susreću Istok i Zapad, nauka, magija i religija, a u kojima se verovatno kriju istine o našem dobu. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Jučerašnji dobitnik knjige Isiroda Bjelica: Moj deda Luj Viton je Marija Glusica: "Uz knjige Isidore Bjelice,putovanja vam gotovo nisu ni potrebna. Poseduje fascinantnu moc percepcije,uz obilje informacija koje prenese sa svakog svog putovanja i uvek krajnje zanimljiv zaplet i rasplet u svojim knjigama. Svaki put kada procitam njenu knjigu obidjem novi predeo,na koji mozda necu nikad ni otici. . a vec sam nekako bila i savrseno se provela!" Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Prsti ludih očiju

 

 

 

Rajko Vasić: Prsti ludih očiju Najuži izbor za NIN-ovu nagradu ! "Glavni lik u romanu kaže za sebe i borce da su oni, odnosno svi mi, prsti nekih nevidljivih ludih očiju koje upravljaju celom stvarnošćom. To je moja teza da je rat ukorenjen u našoj prirodi. . . "  LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Dobitnik knjige Maja Herman Sekulić: Slike kojih nema je Milena Milovanović: "Slike kojih nema jesu slike za kojima se traga bez prestanka,to je dijalog izmedju stvarnosti i fikcije,izmedju trenutka i vecnosti,licnog i opsteg. Slike kojih nema nisu izraz pesimizma,nego optimisticko,kreativno traganje za njima,to je vecna dilema da li umetnost izvire iz zivota ili zivot iz umetnosti. " Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu SAMAC U BRAKU OD MIR-JAM

 

 

 

Samac u brakuPosetite stranu i ostavite svoj komentar. Knjigu Izabrani spisi dobila je Dragana Petrovic``Što je nepomično,to je tvrda zemlja. Što je neizmerno, to je visoko nebo. Što se ne odmara, to je Sunce i Mesec. Njino je doba hiljadu godina‚‚. Pre više od hiljadu godina ove je rime spevao Pei Lo Tien. Čitam ih danas i osmehujem se. Moje je doba ovaj trenutak, a moja knjiga ‚‚Izabrani spisi‚‚. . . ČESTITAMO.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Slike kojih nema

 

 

 

Maja Herman Sekulić: Slike kojih nema Kontemplativna šetnja Njujorkom na godišnjicu 11. septembra puna emotivnog naboja i književnih asocijacija prepliće se sa sećanjima na Beograd. Slike kojih nema drugi je roman Maje Herman Sekulić. Njen prvi roman Kralj svile (Narodna knjiga, 2000) bio je u najužem izboru za uglednu nagradu “Žensko pismo”, Bazar, zatim je objavljen na engleskom jeziku (In Search of the Silk King, Xlibris/Random House, 2005). To je njena četvrta knjiga objavljena na engleskom, a druga pod pseudonimom Maya Herman. Maja Herman Sekulić, međunarodno je priznati pesnik, romanopisac, esejista i prevodilac. Autor je devet knjiga poezije i proze od kojih su tri objavljene na engleskom. Rođena je u Beogradu gde je studirala i magistrirala Opštu književnost, zatim je doktorirala na Prinstonu u SAD, gde je i predavala; za svoj rad dobila je više prestižnih stipendija i priznanja. Svetski je putnik: poslednju deceniju živi u Njujorku; prethodnu je putovala po Dalekom Istoku; Beograd uvek nosi u sebi. LINK Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Dobitnik knjige Sreten S. Petković: Mlinarev sin je Milanka Radocaj: "iz malih i skromnih porodica nicu uvek najbolji ljudi". Čestitamo! 
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu U LAVLJOJ KOŽI - Majkl Ondatje

 

 

 

U LAVLJOJ KOŽIPosetite stranu i ostavite komentar. Knjigu "GLAMUR" je Maja Karić. Sta je zapravo glamur?I sta nekog cini glamuroznim. . brzom google pretragom naisla sam na zanimljive odgovore. . dijamanti. . visoke stikle. . crne naocare. . Kao dete imala sam divnu prijateljicu. . imala sam je deset godina cini mi se. . a onda smo odrasle. . ona je lekar koji potencira visoke potpetice a ja medicinska sestra u ortopedskim klompama. . nimalo glamurozno. . glamuromanija. . da nisam ja pogresila put,ne znam,jer svi isto hodamo. . Čestitamo.
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu Venerina delta

 

 

 

Anais Nin je pre pedeset godina izmislila ženski jezik za izražavanje seksualnosti. To je učinila za bogatog naručioca po ceni od jednog dolara po strani. Venerina delta, napisana zavodljivim, erotskim i bogatim jezikom, otkriva Anais Nin kao ženu – i pisca –ispred svog vremena. Anais Nin: Venerina delta Anais Nin je rođena u Francuskoj kao Anhela Anais Huana Antolina Rosa Edelmira Nin i Kulmel 21. februara 1903. godine, a umrla 14. januara 1977. godine u Las Anđelesu. Kubanka po ocu i Katalonka po majci, postala je poznata po svojim dnevnicima koje je počela da piše sa 11 godina.   Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.   Dobitnik knjige Viktor Peljevin: Poslednje pesme političkih pigmeja Pindostana je Aleksandra Belić: "Nađi vremena za rad, rad je cijena uspjeha. Nađi vremena za razmišljanje, razmišljanje je ključ moći. Nađi vremena za igru, igra je tajna vječne mladosti. Nađi vremena za šutnju, šutnja je osnova mudrosti. Nađi vremena za ljubaznost, ljubaznost otvara put ka sreći. Nađi vremena za smijeh, smijeh je muzika duše. Nađi vremena da voliš i budeš voljen, ljubav je privilegija bogova. Nađi vremena da se osvrneš oko sebe, u samoživosti je dan kratak. " Čestitamo!
 
   

Danas vam poklanjamo knjigu VIKEND Bernarda Šlinka

 

 

 

POKLON KNJIGA - VIKENDDANAS POKLANJAMOBernard Slink: Vikend - http://bit. ly/4BDR3zPosetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradicemo jedan po izboru urednika. Moje kratke crticeNajviše knjiga VIKEND se prodaje radnim danima, valjda zato što se najviše čita vikendom. Roman počinje u PETAK a završava se u NEDELJU. Ako pozovete Šlinka da se sa vama druži, on će da vam pravi društvo kao stari prijatelj. DOBITNIK KNJIGEPaolo Bacigalupi: Mehanicka devojka - http://bit. ly/9Awh7Sje Maja Djurica koju molimo da nam se javi radi dogovora o preuzimanju nagrade.
 
   

Danas, 01. decembra - SIDA se ne dobija druženjem - Markov krov najlepši

 

 

 

Rok Hadson ne leti ovim avionom Pročitajte - Danas. SIDA je politička bolest. Negatori Side tvrde da je riječ o bolesti koja zapravo ne postoji te da je riječ o velikoj manipulaciji javnosti sa nekoliko ciljeva koje su postavile različite interesne grupe.   Pročitajte - Dojče Vele. Ako nekoga volite ne morate da platite glavom Link.   Markov krov najlepši u Evropi Tesar Marko Čik, iz Gornjeg Tavankuta, naselja nadomak Subotice, napravio je najlepši krov veka. Tako glasi međunarodno priznanje koje mu je uručeno početkom novembra posle žiriranja 700 krovova iz 10 zemalja Evrope u okviru međunarodnog takmičenja u organizaciji kompanije „Tondah”. Čitajte - Politika. Vikipedija na današnji dan, 01. decembar 1835. - Hans Kristijan Andersen objavio svoju prvu knjigu bajki. 1906. - U Parizu otvoren bioskop „Omnija Pate“, prva dvorana u svetu namenski izgrađena za prikazivanje filmova.   1918 U Beogradu proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, s princem Aleksandrom I Karađorđevićem kao regentom i Beogradom kao prestonicom. Rođene je 1935. - Vudi Alen, američki komičar, režiser, autor i glumac. Svetski dan borbe protiv SIDE. LINK Dizajn - Paolo Franco Ako ne vidiš nećeš znati. Ako vidiš, prerano ćeš naučiti. LINK.  
 
   

Danas, 01. februara se rodila Svetlana Velmar-Janković

 

 

 

Svetlana Velmar-Janković na Vikipediji Svetlana Velmar-Janković (Beograd 1. februar 1933) je srpska književnica i akademik SANU. Kćerka je Vladimira Velmar-Jankovića, srpskog pisca i člana Nedićeve Vlade nacionalnog spasa u Drugom svetskom ratu. Pariski časopis Lire stavio je 1997. godine roman Lagum (koji je pariski izdavač Phébus izdao pod naslovom Dans le noir, y prevodu Alena Kapona) na deseto mesto među 20 najboljih knjiga domaćih i stranih pisaca objavljenih y toj godini y Francuskoj. Roman je bio y najužoj konkurenciji za nagradu „Femina“ i proglašen je „malim remek-delom“. Za dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti izabrana je na izbornoj Skupštini 2. novembra 2006. a za redovnog člana na izbornoj Skupštini 5. novembra 2009. Još o slavljenici Svetlana Velmar-Janković se rodila u Beogradu, školovala u Beogradu i živi u Beogradu. Kao sekretar i urednik časopisa "Književnost“ bila je i u uredništvu koje je vodio Eli Finci i u uredništvu koje je vodio Zoran Mišić. Dugo je godina uređivala, u Izdavačkom preduzeću "Prosveta“, edicije savremene jugoslovenske proze i esejistike. Osnovala je biblioteku "Baština“. Objavila je romane: Ožiljak (1956, drugo, prerađeno izdanje 1999), Lagum (1990) i Bezdno (1995); eseje: Savremenici (1968) i Ukletnici (1993); zbirke pripovedaka: Dorćol (1981), Vračar (1994), Glasovi (1997); priče za decu Knjiga za Marka (1998); molitve Svetilnik (1998) i dramu Knez Mihailo (1994). Nagrade: "Isidora Sekulić“, "Ivo Andrić“, 'Meša Selimović“, "Djorđe Jovanović“, "Bora Stanković“, "Pera Todorović“, Nagrada Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu u 1992. godini, Ninova nagrada za roman godine za Bezdno (1995), Nagrada "Politikinog zabavnika“, Nagrada "Neven“ i Nagrada "6. april“ za životno delo o Beogradu. Prevođena na engleski, francuski, nemački, španski, italijanski, bugarski i mađarski jezik. Svetlanine knjige u našoj knjižari Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.   Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Danas, 02. decembra SIDA nije nestala - tu su reklame

 

 

 

Reklame, reklam, rekla, rek, re, r - SIDA deluje Pored Hitlera, još nekoliko masovnih ubica šeta ulicama sveta. Ona u njegovim očima je izgledala tako pitomo. Poza, poza i na kraju ploča iznad glave. Još odličnih primera na advert. com Vikipedija na današnji dan, 02. decembra 1901. - Američki pronalazač King Kemp Džilet patentirao prvi nožić za brijanje s dvostrukom oštricom. Radovali su se prvo muškarci. Onda su se obradovale i neke žene. 1942. - Na univerzitetu u Čikagu, gde su nuklearni fizičari predvođeni Enrikom Fermijem radili na tajnom projektu izrade atomske bombe, prvi put demonstrirana nuklearna lančana fisija. Naravno, tek kad je bačena videlo se dokle su istraživanja otišla. 1990. - Posle ujedinjenja Nemačke, koalicija desnog centra kancelara Helmuta Kola odnela ubedljivu pobedu na prvim svenemačkima izborima od 1932. Obično se dolazi na vlast razjedinjenjem. Rođena je 1923. - Marija Kalas, američka operska pevačica. († 1977. ) Rođen je 1935. - Ljubomir Simović, srpski književnik Rođena je 1973. - Monika Seleš, američka teniserka. Koja je na početku karijere bila srpska teniserka. Umro je 1547. - Hernan Kortez, španski osvajač. (*1485) i otkrio kako izgleda smrt. Umro je 2000. - Milan Mića Popović, srpski i jugoslovenski slikar i grafičar. Knjiga posle posla - Pobednik je sam Sida kad god pobedi ostane sama, ali ne zadugo. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Danas, 16. decembra su se rodili Džejn Ostin i Artur Klark

 

 

 

Džejn Ostin Ostin na Vikipediji. Razum i osećajnost Zamislite Džejn Ostin u skafanderu.   Ili biste želeli na kompjuteru da pišete fontom inspirisanim rukopisom Džejn Ostin: Link. Ser Artur Klark Ser Klark na Vikipediji. Knjiga 2001 Odiseja u svemiru   i original: Link. 2001. je prošla. Putujemo ka 3001.    
 
   

Danas, 17. decembra počinje vakcinacija, taksisti blokiraju Srbiju

 

 

 

Vakcinacija Ako se vakcinišete kajaćete se, ako se ne vakcinešete, kajaćete se. Ili je ovo neka druga priča. Jon MacNair nije razlišljao o vakcinaciji. LINK. Taksisti i umetnost ulice Ovo nisu teksistkinje koji čekaju prijem. Niti su divlji taksisti. Link. Food girls za posne dane Posna slava, post i iskušenja koja su na svakom koraku. Ilustrator Wendy Ding vam predstavlja Food Girls Posetite njen sajt ako ne postite.   Knjiga posle protesta taksista - Drakula - nemrtvi   Link ka knjizi i kopri za naručivanje.  
 
   

Danas, 18. decembra - se rodio Kle i Bred Pit - Iranski haker oborio Twitter

 

 

 

18. decembar Na Vikipediji. Link. Portret Klea. Link. Bred Pit. Link. Twitter je oborio Iranski haker  Link. Avatar - Kameronov film o malim-velikim plavim Sve što ste želeli da znate. Link. Ukradena tabla iznad kapije Aušvica - Rad oslobađa Oskrnavljen muzej. Nepoznati vandali oskrnavili su noćas muzej u Aušvicu i sa glavne kapije tog bivšeg nemačkog nacističkog koncentracionog logora na jugu Poljske ukrali su veliki natpis "Rad oslobađa".   Link. Najveća solarna zgrada - Kina   Sunčeva energija se sve manje resipa. Link. Knjiga posle svega - Kao da se ništa nije dogovilo Link ka knjizi ikopri za naručivanje. Noć knjige kome je dan malo Noć knjige (petak, 18. decembar od 18. 00 do 24. 00)!!! Na četiri lokacije u gradu - Bulevar kralja Aleksandra 146, SKC – Kralja Milana 4, Terazije 38 i Makedonska 12 - održaće se festival knjige, tokom koga će, pored kupovine po izuzetnim uslovima, biti ponuđeni i drugi zanimljivi sadržaji. Shtikla je uvek vertikalna. Pratite je. Link. Knjiga za razbuđivanje Ako spavate noću i knjige kupujete preko dana, onda ništa. U Beogradu Noć knjige. U ostalim mestima Srbije samo noć.
 
   

Danas, 24. decembra kao poklon knjiga ispod jelke

 

 

 

Knjiga kao poklon ispod jelke - Vujaklija Po super ceni od 2970. 00 dinara. Uštedite preko 1500. 00 dinara. Kada se upakuje izgleda lepo. Kada se otpakuje takođe izgleda lepo. Naručite je i obradujte nekoga. Jelka i Kula od karata pod jelkom Kada se probudi iz anestezije, Lizbet Salander otkriva . . . neće ugladati jelku. Više o knjizi. Naručite je preko korpe. Jelka i Nebeska košarka Nebeska košarka je nepretenciozna ali maestralno napisana zbirka ulančanih kratkih priča, koja se može čitati i kao roman. Detaljno o knjizi. Naručite je preko korpe.
 
   

Danas, 25. novembra - Jukio Mišima, rođendan koji ne zaboravljam, Anđeologija

 

 

 

Vikipedija na današnji dan 1970. - Japanski pisac Jukio Mišima, je počinio javno rutualno samoubistvo (harakiri), u znak protesta protiv "vesternizacije" Japana. 1992. - Parlament Češke je glasao za podelu Čehoslovačke na posebne države Češku i Slovačku od 1. januara 1993. 1996. - Više od 100. 000 ljudi protestovalo je ulicama Beograda zbog sudskog poništavanja pobede opozicione koalicije "Zajedno" na lokalnim izborima, optužujući predsednika Slobodana Miloševića da je pokrao izbore. Rođen je 1562. - Lope de Vega, reformator španskog pozorišta i dramski pisac . Danas je i Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama  Ovo su samo neki događaji. Novak Đoković je povređen u meču protiv Davidenka. LINK. Ovako jedan drugog plaše: Pratite Sportske. net Novak Đoković na Vikipediji. Robin Soderling na Vikipediji. Jukio Mišima u Zlatnom paviljonu i na moru Mišima kao dečak, 1931. godine Link. Jukio Mišima je završio svoj život po uzoru grčkih klasika: umro je kao slobodan čovek, a to znači na način i u vreme kako je on lično to hteo. Naime, smrt nije došla njemu, on joj je svesno (čak i rado) pošao u susret, onda kada je bio u punoj fizičkoj i stvaralačkoj snazi, u svojoj 45. godini.   Link. Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Mornar koji je izneverio more  i Link.   Zoi za rođendan poklanjam kolač u duginim bojama Kaitlin voli dugine boje. Zoe voli dugu na nebu u očima. Roman za koji smo dobili prava za objavljivanje - Angelology Nekada smo gledali film - danas pozorišnu predstavu Biljantin Posetite Pozorište sa briljantinom ili bez u kosi. LINK.  
 
   

Danas, 25. novembra moja Zoe slavi rođendan, pravi dan za Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

 

 

Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama - 25. novembarGeneralni sekretar UN Ban Ki-mun apelovao je danas, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, na vlade i druge partnere širom sveta da pomognu u kampanjama za suzbijanje ovog nasilja, kako novčanim sredstvima, tako i angažovanjem čitavih društava. Ban je ukazao da je Fond UN za borbu protiv nasilja nad ženama, koji je osnovan pre 15 godina, do sada uložio 77 miliona dolara u 339 inicijativa u 126 zemalja, a da je samo ove godine primio 2. 500 zahteva za 1,2 milijarde dolara odštete. Generalni sekretar UN je ukazao da se nasilje nad ženama i devojčicama javlja u brojnim oblicima, uključujući silovanje, nasilje u porodici, na poslu i u školi, sakaćenje ženskih polnih organa, seksualno nasilje u oružanim sukobima, i da su njegovi počinioci pretežno muškarci. "Želeli bismo da Fond učini još više, ali potražnja i dalje nadmašuje resurse", istakao je Ban, naglašavajući da u ovoj borbi treba angažovati čitava društva, a posebno mladiće i dečake, kako bi se promovisli "zdravi modeli muškosti". "Nasilje, a u mnogim slučajevima i sama opasnost od nasilja, jedna je od najznačajnijih prepreka za ostvarenje potpune jednakosti žena", kazao je Ban. Zamenica generalnog sekretara Saveta Evrope Mod de Ber-Bukikio pozvala je vlade da ratifikuju prvi evropski sporazum u cilju borbe protiv nasilja nad ženama i u porodici. "Svake godine 25. novembra, svetski lideri osude nasilje nad ženama, ali se konkretno skoro ništa ne promeni. Ova godina je prekretnica - zahvaljujući Konvenciji, Savet Evrope sada može da pruži realno sredstvo za promenu", kazala je Ber-Bukikio. Potpisivanje Konvencije Saveta Evrope, koja sadrži mere za sprečavanje nasilja, zaštitu žrtava i kažnjavanje počinilaca i uspostavlja odgovornost države u tom pogledu, počelo je u maju ove godine. Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, prvi put je ustanovljen 25. novembra 1981. u Bogoti, a na taj dan UN, vlade i humanitarne organizacije širom sveta pozivaju sve društvene aktere da učestvuju u aktivnostima čiji je cilj sprečavanje nasilja nad ženama. (Tanjug)LINK. Kada kažem Zoe, šta sve dobijem?LINK. Zoe u KentakijuLINK. Reno Zoe, ko se ne bi u njega zaljubio?LINK. Naravno i ciklon Zoe koji je nekada. . . LINK.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272